Feljelentettek egy svéd "menekült"szállón dolgozó férfit, aki majdnem összeverekedett a gondjaira bízott élősködők egyikével. A dolgozók az incidens után állítólag bezárkóztak egy szobába, és nem mertek kijönni.
A felvételeket a Svéd Rádió egyik munkatársa tette közzé, aki az egyik migránstanya látogatása közben egy elfajuló vita szemtanújává vált.
A jönköpingi otthonban készült videón egy ott dolgozó férfi látható, aki előtt földhöz vágja magát egy színészkedő betolakodó. "Van valami bajod velem?" - kérdezi a menekült, majd elkezd sikoltozni, többször is azt követeli, hogy a munkás harcoljon vele. Végül őrjöngve a földre borul, és sírva fakad. A háttérben egy széttörött asztal látszik, sokan szitkozódnak.
A "menekült"szálló szóvivője közölte, hogy nyomozást indítottak az ügyben.
A feljelentett dolgozó szerint a felvételen látható férfi a migráns fiatalok főkolomposa, és a videón jól látható, hogy idegösszeomlása volt. Szerinte a kamerának játszott, mikor a földön fekve szenvedett.
A rádió munkatársa is megerősítette, hogy az "ordító munkás" is ezt vetette a fiatal szemére, de a nyomozásban "inzultusként" kezelik a helyzethez képest egyébként meglehetősen higgadt reakcióját.
Ő is hangoztatta, hogy a svéd hatóságok nem képesek megfelelően ellátni az egyedül érkező bevándorló fiatalok igényeit, és ez nemcsak felügyeletükre vonatkozik, hanem mentális problémáik orvoslására is.
(Híradó - The Local - Svéd Rádió nyomán)