Lezuhant leszállás közben egy utasszállító repülőgép Rosztov-na-Donu repülőterén, a fedélzeten utazó 61 ember életét vesztette. Az utasok kilétének tisztázása folyamatban van, az információk szinte percről percre változnak.
A személyzettel együtt összesen tizenegy külföldi (nem orosz) állampolgár volt a gép fedélzetén - mondta a TASZSZ hírügynökségnek a rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma országos irányító központjának vezetője.
Zoom
Viktor Jacucenko szerint a személyzet (Egyesült Arab Emírségekből származó) hat tagján kívül további öt külföldi utazott a szerencsétlenül járt gépen.
Mivel a katasztrófa okainak a feltárása és az utasok kilétének a tisztázása még folyamatban van, az információk egyelőre szinte percről percre változnak. Egy másik friss jelentés szerint például a személyzet 7 főből állt, a gépen összesen 62 ember tartózkodott, a külföldiek száma pedig 12 volt.
Zoom
A Dubajban felszállt Boeing 737-es a FlyDubai légitársaság kötelékébe tartozott.
A rendkívüli helyzetek minisztériuma két forró drótot is létesített az információt kérők számára, ők a 8-800-775-17-17, Oroszországon kívülről pedig a +7 4992165050 számot hívhatják.
Az utasok rokonai a tranzitváróban tartózkodnak, velük már a minisztérium által odarendelt pszichológusok foglalkoznak.
A repülőteret várhatóan huszonnégy órán keresztül zárva tartják.
Zoom
A TASZSZ jelentése szerint három gép is volt, amely a rossz időjárási körülmények miatt nem landolt ezen a repülőtéren. A moszkvai Seremetyevo repülőtérről induló Aeroflot-gépet és a cseh légitársaság Prágában felszállt gépét Kranoszdar repülőterére irányították, a török légitársaság gépe pedig visszafordult felszállási helyszínére, Isztambulba.
Frissítés: A FlyDubai Facebook-oldalán közöltek szerint 55 utas lelte halálát, köztük 33 nő, 18 férfi és 4 gyermek. Állampolgárság szerint 44 orosz, 8 ukrán, 2 indiai and 1 üzbég.
(Kuruc.info - MTI)