Egy kanadai pap elszerencsejátékozta a "menekülteknek" összegyűlt támogatásokat. A közel 150 millió forintnyi rábízott pénzt nem is az egyház, hanem a Kanadába érkező "menekültek" családtagjai szedték össze és bízták az egyházi vezetőre. Amer Saka atyát elküldte az egyház egy kifejezetten játékfüggőkkel foglalkozó központba.

A kanadai Londonban szolgál Amer Saka atya. A papi tevékenysége mellett viszont titokban a "menekülteknek" is gyűjtött adományokat. Összesen 380 ezer kanadai dollárt kalapozott össze, ez mai árfolyamon 104 millió forintnak felel meg.
A pénzt leginkább a Kanadába érkező "menekültek" családtagjai dobták össze, azért, hogy az egyház adja oda a megérkező rokonaiknak.
Az atya akkor bukott le, amikor felettesétől érdeklődött egy nő, hogy mi lett a befizetett támogatásával. Ez után Saka telefonon vallotta be, hogy eljátszotta a teljes összeget. A feletesse ezután küldte őt kezelésre függősége miatt. A nyomozás már zajlik az ügyben, de az Irakból és Szíriából Kanadába érkező családok hiába várják a pénzüket.
(Vice - Origó nyomán)