Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter egy nappal korábban már felelőssé tette a német kormányt a legutóbbi erőszakos cselekményekért. Varsó határozottan elutasítja a betolakodóknak az Európai Bizottság által javasolt kvóta szerinti befogadását.
“Hetek óta naponta terrortámadásokról hallunk. A legutóbbi események lengyel állampolgárokat is érintettek” – idézték a hírügynökségek a kormányfőt. Beata Szydlo – mint az AFP rámutatott – nyilvánvalóan arra a lengyel nőre utalt, akit egy szíriai "menekült" bozótvágó késsel gyilkolt meg Reutlingenben. A német hivatalos vizsgálatok szerint ugyanakkor a gyilkosság oka párkapcsolati konfliktus volt – tette hozzá az AFP.
“A lengyel állam kötelessége, hogy magyarázatot, őszinte tájékoztatást követeljen az eseményekkel kapcsolatban, azok ugyanis a közvetlen szomszédságunkban történtek” – jelentette ki Szydlo újságírók előtt. A lengyel nemzeti konzervatív kormány hosszú idő óta bírálja a német bevándoroltatáspolitikát. Varsó határozottan elutasítja a migránsoknak az Európai Bizottság által javasolt kvóta szerinti befogadását.
(MTI korrigálva)