Július 10-én éjjel történt az eset, amikor két szíriai férfi megkínozta, majd megölte a nekik segítő szerb származású férfit.
Zoom
A Kronen Zeitung számolt be a legújabb ausztriai gyilkosságról, amelyet migránsok követtek el. A két szíriai férfi – mindketten 19 évesek – a salzburgi vasútállomáson ismerkedtek meg áldozatukkal, aki ott dolgozott. A szerb származású férfi segítőkészen állt a két emberhez, meghívta őket a lakására is. Ott a két migráns megkötözte, majd ütlegelni kezdte, és addig verték, míg a bankkártyájának pin kódját meg nem adta nekik. Ezután megfojtották áldozatukat.
A rendőrség az Elisabethstrasse utcai lakás fürdőkádjában találta meg a holttestet, a kád tele volt vízzel, a féleszűek még fürdőhabot is tettek bele, hogy a fulladást balesetnek álcázzák. Az is kiderült, hogy mielőtt a szerb férfi lakására mentek volna, egy közeli benzinkúton ragasztószalagokat és gumikesztyűt vásároltak, tehát előre megfontolt szándékkal készültek a gyilkosságra.
Az elkövetőket az osztrák rendőrök azóta megtalálták egy Puch melletti szállodában, őrizetbe vették őket, a két férfi beismerte tettét. Érdekes vargabetű a történetben, hogy egyiküket a németországi Freilassing vasútállomásán a német rendőrök július 13-án feltartóztatták, majd azonnal visszatoloncolták Ausztriába. A férfi csupán annyit mondott, hogy "vélhetően rossz vonatra szállt fel".
(KZ - MI nyomán)