A földrengéseket előre jelezni még nem tudjuk, ám a tegnapi olaszországi újabb természeti csapásra már megvan a tudományos magyarázat: Ájjúb Kárá’ izraeli miniszterhelyettes szerint a földrengés azért következett be, mert az UNESCO Jeruzsálemmel kapcsolatban Izraelt elítélő határozatot hozott. A likudos politikus ezt a magyarázatát alátámasztotta Ferenc pápa megnyilatkozásával, aki az UNESCO határozatára reagálva kijelentette: Izrael léte a zsidóknak tett isteni ígéreten alapszik – írja a Válláh!Hádásot hírportál.
Zoom
Ájjúb Kárá Ferenc pápával a Vatikánban (fotó: kolhazman.co.il)
Ájjúb Kárá’, az izraeli kabinet „térségi együttműködési miniszterhelyettese” tegnap küldöttség élén akkor tartózkodott hivatalos látogatáson a Vatikánban, amikor előtte Olaszországban ismét megmozdult a föld. A természeti katasztrófa ezúttal nem követelt olyan sok halálos áldozatot (pontosabban: csak egyet) és sérültet, mint korábban, ám az izraeli politikus rögtön megadta a tudományos magyarázatot arra, hogy mi váltotta ki az újabb csapást. A cionistákkal kollaboráló izraeli drúz közösséghez tartozó likudista politikus kijelentette: „Biztos vagyok abban, hogy a földrengés Olaszországban az UNESCO Jeruzsálemre vonatkozó döntése miatt következett be. A döntést a pápa nagyon nem helyeselte, sőt nyilvánosan kijelentette, hogy Erec-Jiszráél (Izrael országa, a Szentföld) a zsidó nép tulajdona.”
Zoom
Ájjúb Kárá izraeli miniszterhelyettes (középütt) a római Szent Péter téren (fotó: kolhazman.co.il)
Tegnap az UNESCO Világörökség Bizottsága Jeruzsálemmel kapcsolatosan újabb határozatot hozott: a bizottság titkos szavazással elítélte Izraelt a szent helyeken folytatott tevékenységéért. A Válláh!Hádásot értesülése szerint tíz ország képviselője támogatta, ketten ellenezték Izrael elítélését, míg nyolcan tartózkodtak, egy ország képviselője pedig nem volt jelen a szavazáson (Ebből az eredményből egyébként az is kiderül, hogy mekkora „rokonszenvet” élvez Izrael, ha valahol titkos szavazásra kerül sor – J. K.) Az UNESCO Világörökség Bizottsága ezúttal azért ítélte el a zsidó államot, mert Jeruzsálem óvárosában szent helyeket sértő és veszélyeztető régészeti ásatásokat végez, illetve fegyveres egységeket állomásoztat és vet be a Templom-hegyen. A Jeruzsálemmel kapcsolatos újabb határozatra válaszul Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök tanácskozásra hazarendelte az UNESCO központjában akkreditált izraeli nagykövetet.
Az Ájjúb Kárá’ izraeli miniszterhelyettes Facebook-oldalára kitett rövid videón a legutóbbi olaszországi földrengésre tudományos magyarázattal szolgáló likudos politikus sűrű hajlongások közepette a következőképpen köszöni meg Ferenc pápának, amiért az UNESCO határozatával ellentétben kijelentette, hogy Isten a zsidó népnek ígérte a Szentföldet (Ferenc pápa halk szavát nem nagyon lehet hallani a videón – J. K.):
Ájjúb Kárá’: „Szeretnék köszönetet mondani Önnek, amiért úgy határozott, hogy kijelenti: Izrael a zsidó nemzetnek (sic!) tett isteni ígéreten alapszik. Köszönöm szépen ezt a kijelentését. Köszönöm Önnek! Nagyon köszönöm Önnek! Isten áldja meg Önt!”
Zoom
Ájjúb Kárá és Pietro Parolin a Vatikánban (fotó: Fb)
Ájjúb Kárá’ izraeli miniszterhelyettes a Facebook-oldalára írt bejegyzése szerint a Pietro Parolin kardinális szentszéki államtitkárral folytatott megbeszélésének egyik eredményeként ígéretet kapott arra, hogy a Vatikán felülvizsgálja az UNESCO Jeruzsálemmel kapcsolatos legutóbbi határozatait. Arra viszont még nem érkezett hitelt érdemlő magyarázat sem Jeruzsálemből, sem Rómából, hogy miért pont a taljánokat sújtotta Jehova földrengéssel, amikor az UNESCO vezérkara Párizsban székel, s a Jeruzsálemmel kapcsolatos határozatai is a francia fővárosban születtek.
J. el-Kudszi – Kuruc.info