Több mint ötszáz, a Lügenpresse és hazai fajtijaik megfogalmazása szerint "szélsőjobboldali" tüntetett Berlinben Angela Merkel németországi kancellár távozását követelve szombat délután. (Az MTI szerint éjszaja, mert az úgy nyilván gaz nácibb, de a rendezvény plakátján árulkodó a délután 3 óra - a szerk.) A valójában pártok felett álló szerveződés kifejezte nemtetszését a németországi politikai elittel szemben is. Az ellentüntető antifa csürhe létszámát 600 főben állapították meg a német sajtóforrások.

A rendőrség kísérte a tiltakozókat, akik az egykori zsidó negyeden keresztül haladtak, de ezt az igen fontos információt az útvonallal kapcsolatban csak az MTI tartotta fontosnak hangoztatni, mert ez kizárólag azt jelentheti, hogy Kovács Béla. A hatóságok egy helyen erővel távolítottak el egy útakadályt, amelyet a szélsőbaloldali csőcselék emelt a menet útjában.

A megmozdulás a német főváros főpályaudvarától indult, ahol a szónokok bírálták a kormánynak azt a döntését, amellyel nagy számban fogadott be "menekülteket" az országba.

Zoom
A németországi sajtó mindent megtett, hogy a jelenlegi összes "népellenséget" a résztvevők között láttassa: rendőrgyilkos "birodalmi polgárokat", huligánokat, Pegida- és NPD-szimpatizánsokat. A mintegy 550 fős tömeg azt skandálta, hogy “Merkelnek mennie kell”, illetve "Mi vagyunk a nép!". Szomorú, hogy ez utóbbi is helytálló megállapítás a maroknyi tömegre.
Winfrid Wenzel, a berlini rendőrség szóvivője azt mondta, hogy az esemény viszonylagos nyugalomban zajlott, "ha nem veszik figyelembe az ellentüntetők kísérleteit a rendőrkordon áttörésére".
A szóvivő egyelőre nem tudta megmondani, hogy őrizetbe vettek-e valakit, illetve, hogy megsérült-e valaki a demonstráció alatt.
(Kuruc.info - MTI - Morgenpost nyomán)