A spanyol gárda letartóztatott egy házaspárt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy furgonért és ötezer euróért eladták 14 év alatti kislányukat.

A botrányos cserére még áprilisba derült fény, amikor a "szülők" végre bejelentették, hogy “eltűnt” a lányuk. A civil gárda először kikérdezte a szemtanúkat, majd arra a következtetésre jutottak, hogy a kiskorú lányt saját szülei bocsátották áruba.
 
 
A romániai származású gyermeket (azt fel sem tételezzük, hogy ezen belül legendásan gyermekszerető népcsoport tagjairól lehet szó) először csak Spanyolországban keresték, majd egész Európára kiterjesztették a kutatást. Végül Szlovéniában találták meg a gyereket egy idősebb férfi (V.M.) társaságában, aki feltételezésük szerint a gyereket megvásárló ember fia.
A rendőrség szerint a lányt megvásárló férfi kifejezetten fiának vette meg a kislányt. A szülők, akiket csak C.B. és A.I.M. monogramon említenek, csak akkor fordultak a rendőrséghez, mikor a vevő csúnyán átverte őket, és nem fizette ki nekik az ötezer eurót.
A kislány szüleit és a gyermekkel együtt utazó idősebb férfit emberkereskedelem vádjával letartóztatták, a férfinak kiskorúval szemben elkövetett szexuális bűncselekményért is felelnie kell.
(Híradó - El País nyomán)