Rendőrök végeztek egy késsel felfegyverkezett, 21 éves egyetemistával a Georgia állambeli Atlantában.
Zoom
Az eset helyi idő szerint vasárnap éjjel a Georgiai Technológiai Intézet közelében történt: a rendőrség riasztást kapott arról, hogy egy személy késsel és fegyverrel sétál a környéken.
A gyanúsított Scout Schultz helyi egyetemista volt: a kezében valóban kést szorongatott, pisztolyt viszont nem láttak nála – a pengét azonban többszöri rendőri felszólítást ellenére sem akarta letenni, sőt ordítozott a rendőrökkel, hogy lőjék le végre. Akik ezt meg is tették: Scout Schultzot szívén érte a találat, kórházba szállítása után pedig életét vesztette.
Zoom
Az áldozat "LMBT-aktivista" volt, "nem tekintette magát nemekhez tartozónak"; és közben persze lelkesen kampányolt az emberi jogokért és a nemi kisebbségek elfogadásáért.
Zoom
Scout nem meglepő módon pszichés problémákkal küzdött: depressziós volt, két évvel ezelőtt pedig öngyilkossági kísérletet is elkövetett – kedélyállapotán pedig csak rontottak egészségi problémái – írja az Atlanta Journal-Constitution.
A fentiek és a korábbi sikertelen kísérlet alapján elképzelhető, hogy Scout eleve a rendőrök "segítségével" akart öngyilkos lenni, a család ügyvédje azonban kizártnak tartja a lehetőséget.
A "fiatal" aktivista anyja pedig azért bírálja a hatóságokat, mert a legdrasztikusabb megoldást választották: "Használhattak volna paprikaspray-t vagy sokkolót is, mégis inkább gyilkoltak" – mondta a gyászoló nő a BBC-nek.
(MNO nyomán)
Frissítés: videón az eset: