Őrizetbe vettek egy Galac megyei pópát vasárnap este, miután ittasan vezette személygépkocsiját, és halálra gázolt egy gyalogost, majd elmenekült a helyszínről - nyilatkozta hétfőn Crina Dragu, a Galac megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Cristina Dragu szerint a pap egy 49 éves férfit gázolt halálra, aki az út jobb szélén haladt. A sofőr elhagyta a helyszínt, azonban a rendőrök már beazonosították, egy 44 éves férfiről van szó. A sofőrnél 1,34 mg/l-es légalkoholszintet mutatott a légalkohol-mérő szonda.
Igazságügyi források szerint a balesetet okozó férfi Danut Hohota, Schela község pópája, akit őrizetbe vettek. A férfi ellen gondatlanságból elkövetett emberölés, ittas vezetés és baleseti helyszín elhagyása gyanújával indítottak eljárást.
Friss fejlemény, hogy harminc napos előzetes letartóztatásba helyezték a pópát. A bírósági döntés nem jogerős, megfellebbezhető.
Zoom
Az Alsó-dunai ortodox érsekség bejelentette, hogy az elkövetőt felfüggesztette papi tisztségéből mindaddig, amíg bűnvádi eljárás folyik ellene - írja a Főtér.ro.