Szokatlan módját választotta a problémamegoldásnak a brandenburgi Cottbus város vezetése: felszólítottak egy 15 éves "fiatalt" és apját, hogy költözzenek el a városból, miután a "fiú" részt vett egy késeléses támadásban.
A bevándorlóbűnöző és két társa pénteken egy bevásárlóközpontban megkéselt egy 51 éves férfit. A konfliktus a 14, 15 és 17 éves "fiúk", illetve a férfi és felesége között akkor alakult ki, mikor az idősebb pár a bevásárlóközpontba akart bejutni. A "fiatalok" ugyanis ragaszkodtak ahhoz, hogy ők menjenek be először az épületbe, felszólítva az 51 éves férfi feleségét, hogy mutasson feléjük „tiszteletet”.
Mikor a pár ezt nem volt hajlandó megtenni, a 14 éves rájuk támadt egy késsel. Egy arra járó gyalogos megakadályozta, hogy komolyabb sérülés történjen, a három "újnémet" pedig elmenekült.
A 15 éves "fiatalt" már tavaly decemberben veszélyesnek minősítette a városvezetés, a mostani akció után pedig döntött a kiutasításáról. Úgynevezett "negatív tartózkodási engedélyt" adtak neki a hatóságok. Egy városi tisztségviselő az újságírók kérdésére leszögezte: "megbukott a fiatalság integrációja".
"Menekültügyi jogvédő szervezetek" persze azonnal bírálták a negatív tartózkodási engedélyt, mondván, hogy "korlátozza a szabad mozgásról szóló alapvető jogot".
A hatóságok a másik két elkövetőt is hozzáadták a veszélyes emberek listájához, egyúttal súlyos testi sértés vádjával eljárás is indult ellenük.
(The Local - Mandiner nyomán)