Ismeretlen álarcosok elfogták és meghatározatlan helyre vitték hétfőn Miheil Szaakasvilit, az ukrán állampolgárságától megfosztott volt odesszai kormányzót, egykori grúziai (az MTI legújabb megfelelési hóbortja szerint "georgiai" - a szerk.) elnököt.
Zoom
(Kép: AP Photo/ Evgeniy Maloletka)
A hír a politikus Facebook-oldalán jelent meg, és ukrán hírügynökségek is beszámoltak róla, videofelvételt is közzétettek a történtekről.
 
Викрадення Саакашвілі
Відео від випадкових свідків викрадення Михайла Саакашвілі! -- Видео от случайных очевидцев похищения Михаила Саакашвили!
Közzétette: Mikheil Saakashvili – 2018. február 12.
Szaakasvilit az általa alapított, Új Erők Mozgalma nevű párt irodája melletti étteremben fogták el. Az álarcosok három fehér, Volkswagen típusú busszal érkeztek a helyszínre. Az UNIAN hírügynökség szerint az álarcosoknál fegyverek is voltak.
Frissítés: Lengyelországba vitték Szaakasvilit
Miheil Szaakasvilit, az ukrán állampolgárságától megfosztott volt odesszai kormányzót, egykori grúziai elnököt a tsn.ua ukrán hírportál értesülései szerint hétfő délután egy charterjárattal Kijevből Lengyelországba vitték.
“Nem kitoloncolás, hanem visszafogadás történt, a törvénysértő személy visszaszállítása abba az országba, ahonnan illegálisan érkezett Ukrajnába” – idézett a hírportál egy meg nem nevezett illetékest.
Jurij Birjukov, az ukrán elnök tanácsadója, a védelmi miniszter munkatársa Facebook-oldalán megerősítette, hogy Szaakasvili már “elrepült” az országból – írta az Interfax-Ukraina ukrán hírügynökség, amely hivatalos forrásból nem tudta sem megerősíteni, sem megcáfolni az értesülést.
A Petro Walzman-Porosenko "ukrán" elnököt korábban támogató, mostanában korrupcióval vádoló politikust hétfőn az általa alapított Új Erők Mozgalma párt kijevi irodája melletti étteremben álarcos férfiak elfogták, majd egy kisteherautóval elszállították.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó: