Rendőrségi közlés szerint "jelentős incidens" történt a nagy-britanniai Leicesterben.
A brit rendőrség közlése szerint “jelentős incidens” történt vasárnap Leicester városában, és azt tanácsolják a lakosságnak, hogy maradjon távol a területtől. A helyi média tanúkra hivatkozva arról tudósít, hogy robbanás történhetett.
A Mirror által közzétett videón egy lakóövezetben lévő lángoló épület látható.
Frissítés: Hatvan otthont ürítettek ki a hatóságok
A közelben lakó újságíró, John Alexander, akit a robbanás után evakuáltak az otthonából, azt mondta a BBC-nek, hogy az üzlet és az afölötti lakás teljesen megsemmisült a robbanásban. A férfi épp a nappalijában ült, amikor a detonáció megtörtént: hatalmas lökést érzett, amikor pedig kilépett a házból, a négysávos utat teljes szélességében törmelék borította.
A környéken 60 otthont ürítettek ki eddig a hatóságok.
A helyi katasztrófavédelmet nem sokkal helyi idő szerint este hét (magyar idő szerint este nyolc) óra után riasztották, hat tűzoltókocsi érkezett a helyszínre. A rendőrség szerint az incidenst egyelőre mentőakcióként kezelik, tehát nincs hír arról, hogy robbantás történt-e vagy baleset.
2. frissítés: Valószínűleg robbanás történt
Valószínűleg robbanás történt vasárnap este az angliai Leicester városának egyik kis vegyesboltjában. A kétszintes épület a helyszíni beszámolók szerint kigyulladt és teljesen összeomlott.
A helyi rendőrség “komoly incidensnek” minősítette a történteket, de vasárnap késő estig sem a feltételezett robbanás okát nem közölte, sem azt, hogy vannak-e sérültek. A Leicestershire megyei tűzoltóság szóvivője azt mondta, hogy a mentőegységek hozzákezdtek a romok átkutatásához.
A Daily Mirror című napilap online kiadásának értesülése szerint az üzlethelyiségben egy lengyel vegyesbolt működött, amely az incidens idején nyitva volt.
Az épület előtt egy fedett buszmegálló is volt, amely a helyszíni fényképfelvételek szerint szintén romba dőlt.
A rendőrség lezárta a helyi főút egy szakaszát, hatvan környező épületet kiürített és arra kérte az embereket, hogy kerüljék a környéket - foglalja össze az eseményeket a Híradó.
Hétfői frissítés: Négyen életüket vesztették, a rendőrség szerint nincs köze a terrorizmushoz
Négy ember meghalt az angliai Leicester városának keleti részét vasárnap este megrázó robbanásban.
Ahogy korábban beszámoltunk róla, magyar idő szerint nem sokkal 20 óra után felrobbant egy kétszintes ház Leicesterben. A helyszínre érkező mentők és tűzoltók kutató-mentő akciót indítottak, késő estére négy ember került kórházba.
Hétfő reggel a Sky News és a BBC is arról írt, hogy az akció továbbra is zajlik, és már halálos áldozatok is vannak: négyen életüket vesztették. Vagy a robbanásban, vagy akkor, amikor az épület, amelynek földszinti helyiségében egy lengyel bolt működött, összeomlott.
A detonáció okáról egyelőre nem adtak információt a hatóságok. A rendőrség vasárnap este annyit közölt, hogy akkori tudásuk szerint a történteknek nincs köze terrorizmushoz.
(Híradó - MTI - HVG - Index - Mirror nyomán)