2018. május 22., kedd, Júlia, Rita, Ugocsa napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:25 A Jobbik szóvivője szerint alapszabály-ellenes az új platform13:10 Már barátkozik a kormány a Heinekennel13:00 Nemzetközi bírósághoz fordul a Palesztin Hatóság12:51 Kétszázmilliárdnál több az államháztartás áprilisi hiánya12:44 Egy amerikai tévécsatorna szerint kudarcot vallott Putyin "csodafegyvere"12:13 Autóbusz borult árokba a 62-es úton Börgöndpusztánál11:20 "Szeretnénk a Jobbik lelkét visszaadni" - Toroczkai polgármesterekkel jelentette be, hogy platformot alapít11:08 Szávay: "magamat továbbra is nemzeti radikálisnak tartom, mégis a Jobbik tagja és képviselője maradok"11:01 Magyar kalauzt bántalmazó osztrák állampolgár ellen emeltek vádat10:35 Benkő: mintegy 40 helikopterre van szükség10:15 Trump két okostelefont használ, és mindkettő feltörhető09:40 "Medveszelfit" akart készíteni a Szent Anna-tónál megharapott nő - ma már tudja, hogy Sanyi sem játék09:30 Bűnösnek találták a pedofilbotrányt eltussoló ausztrál püspököt, akár börtönt is kaphat09:15 Megválik a CBA-tól egyik alapítója09:00 Idei mélypontja közelében a forintárfolyam
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Videók :: :: Hozzászólások

Putyin felavatta a krími híd közúti részét, az EU tiltakozik

Egy Kamaz teherautót vezetve avatta fel Vlagyimir Putyin elnök kedden az orosz szárazföldről a Kercsi-szoroson át a Krím félszigetre vezető 19 kilométeres híd közúti felének a személyforgalom számára megépített részét.
Zoom
Vlagyimir Putyin orosz elnök a Krímet és Oroszországot a Fekete- és az Azovi-tenger között összekötő Krími híd avatóünnepségén (fotók: MTI/AP/AFP pool/Alekszandr Nyemenov)
Az orosz elnök Nyikolaj Osztrovszkijnak, a létesítményt megépítő SZGM-Moszt vezérigazgatójának a társágában haladt át a kétszer két sávos hídon a mintegy 35 teherautóból és munkagépből álló konvoj élén. A híd krími oldalán neves orosz popzenei előadók adtak koncertet. A krími hidat szerdán, helyi idő szerint reggeli fél hatkor adják át a forgalomnak.
A presztízsberuházásként kezelt, a Moszkva által Ukrajnától 2014-ben visszacsatolt félszigetet az orosz gazdaságba integráló krími híd a legnagyobb ilyen átkelő Európában.
A beruházás a közúti teherforgalom áteresztésére ősszel, a vasúti forgaloméra pedig jövőre lesz alkalmas. A Kercsi-szoros két partját összekötő létesítményen teljesen elkészült állapotában napi 40 ezer gépkocsi és 47 vonat haladhat majd át. Éves utasforgalma a tervek szerint 13 millió fő, teherforgalma pedig 13 millió tonna lesz.
Zoom
EU: a híd megépítése Ukrajna területi egységének megsértése
A Kercsi-szoroson át a Krím félszigetre vezető híd megépítése Ukrajna függetlenségének és területi egységének megsértése – írta nyilatkozatában az Európai Unió külügyi szolgálata (EEAS) kedden.
Az unió szerint a híd megépítése a "jogtalanul elcsatolt" félsziget orosz integrációját célozza, és tovább növeli az "anyaországtól" való elszigeteltségét. A híd korlátozza a hajók áthaladását a Kercsi-szoroson át az Azovi-tengeren található ukrán kikötőkbe.
Az Európai Unió továbbra is a nemzetközi jog megsértésének tartja és elítéli a Krím és Szevasztopol illegális elcsatolását – áll a közleményben.
Frissítés: Amerika szerint is csúnya dolog a hídépítés
Az amerikai külügyminisztérium nyilatkozatban ítélte el az Oroszország és a Krím félsziget között, a Kercsi-szoroson átívelő híd orosz megépítését.
A washingtoni nyilatkozat hangsúlyozza, hogy a Krímbe vezető hidat Oroszország az ukrán kormány beleegyezése nélkül építette meg, "a Krím félsziget pedig Ukrajna része".
Az amerikai külügyminisztérium állásfoglalása szerint a híd megépítése nem csupán arra irányuló kísérlet, hogy Oroszország megszilárdítsa a Krím "törvénytelen elcsatolását és megszállását", de a Kercsi-szoroson áthaladó hajók méretének korlátozásával akadályozza a hajók áthaladását az azovi-tengeri ukrán kikötőkbe.
A külügyi tárca nyilatkozata – miután emlékeztetett rá, hogy korábban Washington a hídépítésben résztvevő számos természetes és jogi személyt is szankciókkal sújtott – ismételten leszögezte, hogy a büntetőintézkedések mindaddig érvényben maradnak, amíg Oroszország "vissza nem adja a Krímet Ukrajnának".
„Még egyszer megerősítjük elkötelezettségünket Ukrajna szuverenitása és területi épsége mellett” – hangsúlyozta az amerikai külügyminisztérium.
(MTI nyomán) Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready