2019. július 21., vasárnap, Dániel napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:45 A helyhatósági választások szabadságáért tüntettek Moszkvában22:18 A Kína-párti nyugdíjasok is utcára vonultak Hongkongban, közben a rendőrség megtalálta az ürgebőrbe varrt robbanószerkezeteket21:54 Az Iráni Forradalmi Gárda kommandósai kötélen ereszkedtek le a brit kőolajszállító-hajóra a Perzsa-öbölben21:32 Ha a Hitler életére törőket éltetheti, a rasszizmus és az antiszemitizmus ellen hablatyolhat, akkor bezzeg nem remeg Merkel21:05 A hőség mellett zivatarokra, felhőszakadásra is számíthatunk vasárnap20:53 Munkagépek ütköztek a ferihegyi repülőtéren20:40 15 éves a Harcos márka - nyári újdonságok (x)19:57 Eltemették a boszniai háború prijedori mészárlásának 86 áldozatát19:12 Amikor borzasztóan fáj az igazság18:47 Illegális lakásfoglalónak is felcsapott egy budapesti kábítószerárus18:05 A Trump legalja mai kiadása: megbeszélte az egyik néger "rapsztárral", hogy kiszabadítja verekedő fajtársát17:51 A brit védelmi miniszter szerint ománi vizeken foglalták el az irániak a tartályhajót16:58 Soha nem volt még ekkora létszámhiány a rendőrségnél16:36 Megtévesztő kampányt folytatnak Kárpátalján a holnapi választás előtt16:04 Ókori hajóroncsot találtak Palma de Mallorca strandján
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Ahmedék röhögőgörcsöt kapnak: Alsó-Ausztria "tízparancsolatban" írná nekik elő, hogy legyenek hálásak

Alsó-Ausztria tartomány a jövőben magatartási szabályokat szabna meg menedékkérőknek „Bevándorlási tízparancsolat” néven. A javaslatot a szabadságpárti Gottfried Waldhäusl, alsó-ausztriai tartományi kormány bevándorlási ügyekért felelős tagja ismertette hétfőn St. Pöltenben.
Zoom
Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna
A magatartási szabályok gyűjteménye, amelyet a menedékkérőknek a jövőben alá kell írniuk, a többi között olyan „parancsolatokat” tartalmaz, mint „Tanuld meg a német a nyelvet!”, „Kövesd az osztrák törvényeket!”, „A konfliktusokat erőszakmentesen oldd meg!”, valamint „Tanúsíts hálát életed során Ausztria iránt!”.
Waldhäusl sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a felsorolt szabályok ellen vétőket nem fenyegeti külön büntetés.
Kiemelte: a „parancsolatokat” pozitív szándék és a józan ész vezérelte. „Ezeknek az embereknek ideiglenes védelmet nyújtunk, s mindazt amire szükségük van. Ezért cserébe elvárunk egy bizonyos hálát” – tette hozzá Waldhäusl.
Mint mondta, minden menedékkérővel elsőként azt kell megértetni, hogy „Ausztria miként működik”.
Több párt is bírálta a javaslatot. Bernhard Ebner, az Osztrák Néppárt (ÖVP) alsó-ausztriai vezetője szerint a menedékkérők így is átfogó felvilágosításban részesülnek jogaikról és kötelezettségeikről, amikor megérkeznek az országba. „Az új irat tartalmilag nem jelent semmi újat. Ez csak egy újabb reklámfogás” – emelte ki Ebner. Megjegyezte: „maga Waldhäusl is azt mondja, hogy az érintettek számára teljesen szankciómentes, s ezzel hatástalan lesz”.
Waldhäusl néhány hónapja azzal hívta fel a figyelmet magára, hogy a felnőtt kíséret nélkül úton lévő fiatalkorú migránsokat egy szögesdróttal körülvett és őrzött menekültszálláson helyeztette el. A fiatalok csak kísérettel hagyhatták el a létesítményt. Alsó-Ausztria néppárti tartományfőnöke, Johanna Mikl-Leitner gondoskodott a fiatalok megfelelő intézményekbe történő áthelyezéséről a fiatalkorúak jogvédelmével foglalkozó alsó-ausztriai gyermek és ifjúsági ügyvédség bírálatát követően.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready