2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:32 Vona már azon agyal, mivel tudna katartikus élményt szerezni keresztgyermeke, az összeborult ellenzék21:18 Nahát, valaki nem helyeselte, hogy hazánk szovjet megszállása alkalmából koszorúztak az egyik holoemlékműnél21:05 Karanténba kerül az óceánjáróról hazatért két magyar20:21 Rekordszámú "antiszemita incidens" történt tavaly Hollandiában - de legalább jön az újabb kárpótlás19:54 A "magyar Koszovó" sötét víziója19:14 A Kúria várhatóan áprilisban dönt a gyöngyöspatai ügyben18:24 "Szájzártörvény" ellen tiltakozott a ballib ellenzék - de persze nem a holocáfolást tiltó jogszabállyal van bajuk18:03 Trump üdvözli a sikeres és nagyszerű magyar népet17:44 Az Indexnél landolt Jakab eltitkolt kongresszusi beszéde - még saját párttársai is lehazugozták17:25 Csinos nők fotóival törte fel izraeli katonák mobiljait a Hamász17:24 Sály nem látott még annyi rendőrt, amennyit a hazafiak cigánybűnözés elleni tiltakozása miatt odaküldtek16:48 Megint molinós hülyegyereket játszott Hadházy a parlamentben, Kövér kitiltotta16:36 Toroczkai betiltatná a cigányokat hergelő szervezeteket, köztük a TASZ-t16:15 Vadai: a Jobbik egyre jobb barátunk, a Mi Hazánk egészen biztosan náci, Orbán még csak közelít15:52 Vádat emeltek a mecsetben lövöldöző norvég férfi ellen
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Le Pen nem akar kilépni az EU-ból, inkább belülről változtatná meg

Reklám

Hatalmas politikai átalakulás előtt állunk Európában – jelentette ki Marine Le Pen, a francia Nemzeti Összefogás vezetője a májusi európai parlamenti választásokra tekintettel hétfőn Pozsonyban.
Le Pen a Nemzetek és Szabadság Európája című konferencián vett részt. A rendezvény résztvevői egybehangzóan hangsúlyozták, hogy nem az EU végét akarják elérni, hanem az unió reformjában érdekeltek.
„Történelmi pillanatot élünk meg, s egy hatalmas politikai átalakulás előtt állunk Európában. A nemzetek erőteljesen elutasítják az országok létjogosultságát tagadó, s egy börtönre emlékeztető Európai Unió tekintélyelvű elképzelését” – idézik Twitter-oldalán a Nemzeti Összefogás vezetőjét.
Le Pen egyben elutasította Franciaország esetleges kiválását az Európai Unióból, mondván, új lehetőségek tárultak fel, hogy az EU-t belülről változtassák meg. Kijelentette, hogy az Európai Uniónak nagyszabású politikai változásra van szüksége.
Nem lerombolni, hanem megjavítani szeretnénk Európát – jelentette ki Boris Kollár, a Család vagyunk (Sme rodina) jobboldali szlovák ellenzéki mozgalom elnöke a találkozón. Kollár kifogásolta, hogy mozgalma akárhányszor is felvetette a hagyományok, a család vagy az EU külső határainak védelmét, önjelölt „elitek” szélsőségesek csoportjának bélyegezték őket.
Georg Mayer, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) európai parlamenti képviselője szintén azt hangsúlyozta: „Az EU reformja az érdekeinket szolgálja”. „Karcsúsítani szeretnénk az EU-t, az uniós költségvetés csökkentését akarjuk” – tette hozzá.
Failosz Kranidiotisz, a görög Új Jobboldal (Nea Dekszia) jobboldali párt vezetője felszólalásában a globalizációt és a neoliberalizmust nevezte Európa ősellenségeinek.
A pozsonyi konferencián jelen voltak a többi között az olasz Liga képviselői is.
A konferencia helyszínéül szolgáló szálloda előtt több tucatnyian tüntettek antifasiszta jelképekkel és „A szabadság többet jelent az országnál”, illetve „Szeretem Európát” feliratú transzparensekkel.
„Ezek rasszista, szélsőjobboldali pártok, egyes esetekben kifejezetten fasiszta pártokról beszélhetünk” – fogalmazott a tüntetés egyik szervezője a szlovák sajtónak.
Andrej Danko, a szlovák kormánykoalíció második legnagyobb pártja, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke a tanácskozást megelőzően közzétett állásfoglalásában kijelentette: a nacionalizmus nem törheti meg Európát. „Meg kell reformálnunk az EU-t, megpróbálnunk megjavítani azt, ami egyesít minket. Nem szabad engednünk, hogy az EU megtörjön” – tette hozzá.
A szlovák milliárdos Kollár pártja legutóbbi közvélemény-kutatások szerint minden bizonnyal bekerül az Európai Parlamentbe, ahol Le Pen pártjának és más jobboldalinak mondott erőknek a tömörülését erősítheti.
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready