Bezár!
2019. május 24., péntek, Eszter napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:26 Még a történelem nélküli "szlovákok" is képesek "történelmi" sorozatot készíteni, csak nagynemzeti Orbánék nem22:05 Hivatalos jegyzőkönyvbe került, hogy a kormányablaknak nincs pénze vécépapírra21:47 Szekeres Imre lebuktatta a pártját: ő már 2009-ben kapott jelentéseket a várható migrációs hullámról21:14 Niggerék szórakozása Londonban: fejbe szúrni valakit 50 pont, mellkason: 30, gyomron: 2020:43 Miskolc: saját készítésű fegyverrel vágta szét áldozata arcát a c***********20:26 102 éves nő gyilkolt egy francia idősotthonban20:17 Indiában a kormányzó párt bejelentette választási győzelmét19:48 Kurz ajánlatot tett az ellenzéknek a bizalom megszavazásáért cserébe19:22 Szeretik Rogánék a drága Audikat - használni legalább annyira, mint "kifelejteni" a vagyonnyilatkozatból18:42 A magyar társadalom rendezett, a lakosság életszínvonala javult - legalábbis kínai kommunista mércével18:13 Talán Törökszentmiklóson is ettől féltek a cigányok17:55 Az antimagyar oláh kormány támogatásának felfüggesztésével próbálja az RMDSZ megugrani a parlamenti küszöböt17:12 A Medián 3 százalékra méri a Mi Hazánkat - 2009-ben a Jobbiknak mért 4-ből majdnem 15% lett16:40 Éhen halt egy nő és két lánya Bécsben16:31 Toroczkai László köszönetnyilvánítása
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Le Pen nem akar kilépni az EU-ból, inkább belülről változtatná meg

Reklám

Hatalmas politikai átalakulás előtt állunk Európában – jelentette ki Marine Le Pen, a francia Nemzeti Összefogás vezetője a májusi európai parlamenti választásokra tekintettel hétfőn Pozsonyban.
Le Pen a Nemzetek és Szabadság Európája című konferencián vett részt. A rendezvény résztvevői egybehangzóan hangsúlyozták, hogy nem az EU végét akarják elérni, hanem az unió reformjában érdekeltek.
„Történelmi pillanatot élünk meg, s egy hatalmas politikai átalakulás előtt állunk Európában. A nemzetek erőteljesen elutasítják az országok létjogosultságát tagadó, s egy börtönre emlékeztető Európai Unió tekintélyelvű elképzelését” – idézik Twitter-oldalán a Nemzeti Összefogás vezetőjét.
Le Pen egyben elutasította Franciaország esetleges kiválását az Európai Unióból, mondván, új lehetőségek tárultak fel, hogy az EU-t belülről változtassák meg. Kijelentette, hogy az Európai Uniónak nagyszabású politikai változásra van szüksége.
Nem lerombolni, hanem megjavítani szeretnénk Európát – jelentette ki Boris Kollár, a Család vagyunk (Sme rodina) jobboldali szlovák ellenzéki mozgalom elnöke a találkozón. Kollár kifogásolta, hogy mozgalma akárhányszor is felvetette a hagyományok, a család vagy az EU külső határainak védelmét, önjelölt „elitek” szélsőségesek csoportjának bélyegezték őket.
Georg Mayer, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) európai parlamenti képviselője szintén azt hangsúlyozta: „Az EU reformja az érdekeinket szolgálja”. „Karcsúsítani szeretnénk az EU-t, az uniós költségvetés csökkentését akarjuk” – tette hozzá.
Failosz Kranidiotisz, a görög Új Jobboldal (Nea Dekszia) jobboldali párt vezetője felszólalásában a globalizációt és a neoliberalizmust nevezte Európa ősellenségeinek.
A pozsonyi konferencián jelen voltak a többi között az olasz Liga képviselői is.
A konferencia helyszínéül szolgáló szálloda előtt több tucatnyian tüntettek antifasiszta jelképekkel és „A szabadság többet jelent az országnál”, illetve „Szeretem Európát” feliratú transzparensekkel.
„Ezek rasszista, szélsőjobboldali pártok, egyes esetekben kifejezetten fasiszta pártokról beszélhetünk” – fogalmazott a tüntetés egyik szervezője a szlovák sajtónak.
Andrej Danko, a szlovák kormánykoalíció második legnagyobb pártja, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke a tanácskozást megelőzően közzétett állásfoglalásában kijelentette: a nacionalizmus nem törheti meg Európát. „Meg kell reformálnunk az EU-t, megpróbálnunk megjavítani azt, ami egyesít minket. Nem szabad engednünk, hogy az EU megtörjön” – tette hozzá.
A szlovák milliárdos Kollár pártja legutóbbi közvélemény-kutatások szerint minden bizonnyal bekerül az Európai Parlamentbe, ahol Le Pen pártjának és más jobboldalinak mondott erőknek a tömörülését erősítheti.
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready