2019. szeptember 18., szerda, Diána napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:07 Hét és félezer polgármesterjelölt indul októberben, négyötödük függetlenként19:42 Snowden azt állítja, az oroszok megpróbálták beszervezni19:18 Fegyveres cigány rabolt ki kábítószerárus "fiatalt" - nehéz bárkit is sajnálni ebben a történetben18:45 Megint tanú: már fel is bontották a burkolatot a fideszes képviselő által ünnepélyesen átadott parkolóban18:12 Bódult nőt erőszakoltak meg Miskolcon17:51 A székházostromtól a székházi paródiáig17:17 Új cigány zsarolási forma ütötte fel a fejét, magyar vállalkozásokat tehetnek így tönkre17:07 Kiderült, hogy az egész emberiség jövőjét elárulták ma a fideszesek16:12 Négy oka is volt a nyugtalan viselkedésre a győri BMW-snek15:46 Merényletre készülő fegyveresekkel végzett az orosz terrorelhárítás15:27 Őrizetbe vettek egy svédországi férfit a dán adóhivatal elleni robbantás miatt14:54 Irán jegyzéket küldött Amerikának: ha megtámadják őket, azonnal válaszolnak14:21 Szeged: idegállapot miatt autórongálás14:00 Jogerős: ha elég hülye a cigány, lophatja az áramot, és még ölhet is vele13:25 Elvesztette a türelmét a cigány pofátlanság miatt a patai iskolaigazgató, már megy is a "szegény roma fiú"-zás
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Tízezren buzultak Bukarestben

Reklám

A mintegy tízezer résztvevő a "szexuális kisebbségek", az "LMBT-közösséghez" tartozók "jogaiért" állt ki Bukarestben szombaton – jelentette a Reuters hírügynökség.
A menet táncolva és szívárványszínű zászlókat lengetve vonult végig a román főváros kötpontjában húzódó Calea Victoriein, a Győzelem sugárúton. A szervezők szerint idén többen voltak, mint tavaly. Más városokban is tartottak kisebb meneteket.
A korábbi évekhez hasonlóan a "meleg méltóság" menetével szemben ellenfelvonulást is tartottak a hagyományos családi értékek védelme érdekében, de a Reuters jelentése szerint azon jóval kevesebben vettek részt.
Zoom
Fotó: Octav Ganea / Inquam Photos / Reuters
Romániában a szomszédos országokhoz képest jóval később, 2001-ben törölték el az azonos neműek közötti szexuális kapcsolat büntethetőségét, és jelenleg az azonos neműek sem házasságra, sem élettársi kapcsolatra nem léphetnek hivatalosan.
Egy évvel ezelőtt egy konzervatív civil szervezet elegendő aláírást gyűjtött össze, így népszavazást tartottak arról, hogy az azonos neműek a jövőben se házasodhassanak, vagyis megtiltották volna a ratyiházasság jövőbeni legalizálását. A népszavazás azonban érvénytelen és eredménytelen lett, mert a választópolgárok nem mentek el kellő számban szavazni. Annak ellenére sem, hogy a kezdeményezést az ortodox egyház és a parlamenti pártok többsége is támogatta.
A sikertelen népszavazást követően a kormányzó szociáldemokraták ígéretet tettek arra, hogy törvénytervezetet terjesztenek elő az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolatának törvényesítéséről, de az ezzel kapcsolatos parlamenti eljárás lassan halad.
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready