2020. június 2., kedd, Kármen, Anita, Csilla napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:30 Mi Hazánk: emlékezzünk és emlékeztessünk!17:02 Mirkóczki "amit 2010 előtt mondtunk, nem volt igaz" Ádám is elhagyja a süllyedő hajót - de nem azért...16:47 Most épp az ún. Szlovákiával dúl a szerelem, még az is kiderült, hogy Pozsonynak szívügye a felvidéki magyarság16:16 Vajon csak a Mi Hazánk megemlékezésétől rendült meg az ORÖ, vagy Rácz László szexuális szokásai is megérintették őket?16:03 "Semlegesítik" Hitler szülőházát a szellemiségétől ma is rettegő demokraták15:46 Egy kis nosztalgia az őszödi beszéd évfordulójának árnyékában: az MSZP frakcióvezetője azt szerette volna, ha újra oszlatják a rendőrök a "rasszistákat"15:31 Találós kérdés: honnan lesz Nike-cipője a niggernek?15:22 Felmérés: nincs olyan magyar, aki ne úgy gondolná, hogy a trianoni diktátum igazságtalan és túlzó volt15:08 Salvini: számunkra Magyarország példakép14:35 Ha nem cigány témáról van szó, még Balognak is vannak értelmes gondolatai14:29 Ausztráliában is beindította a tüntetéshullámot az amerikai néger halála14:13 Száz néptáncos közös előadása emlékeztet a diktátumra a Hősök terén13:54 Rablóink rokonszenve: legkevésbé az oláhok és a rácok kedvelnek minket - az érzés kölcsönös13:34 Lesz Himnusz június 4-én a zsidó/ballib tévékben és rádiókban? Hamarosan kiderül13:22 Országos tisztifőorvos: a járvány egyértelműen lecsengőben van
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Tízezren buzultak Bukarestben

Reklám

A mintegy tízezer résztvevő a "szexuális kisebbségek", az "LMBT-közösséghez" tartozók "jogaiért" állt ki Bukarestben szombaton – jelentette a Reuters hírügynökség.
A menet táncolva és szívárványszínű zászlókat lengetve vonult végig a román főváros kötpontjában húzódó Calea Victoriein, a Győzelem sugárúton. A szervezők szerint idén többen voltak, mint tavaly. Más városokban is tartottak kisebb meneteket.
A korábbi évekhez hasonlóan a "meleg méltóság" menetével szemben ellenfelvonulást is tartottak a hagyományos családi értékek védelme érdekében, de a Reuters jelentése szerint azon jóval kevesebben vettek részt.
Zoom
Fotó: Octav Ganea / Inquam Photos / Reuters
Romániában a szomszédos országokhoz képest jóval később, 2001-ben törölték el az azonos neműek közötti szexuális kapcsolat büntethetőségét, és jelenleg az azonos neműek sem házasságra, sem élettársi kapcsolatra nem léphetnek hivatalosan.
Egy évvel ezelőtt egy konzervatív civil szervezet elegendő aláírást gyűjtött össze, így népszavazást tartottak arról, hogy az azonos neműek a jövőben se házasodhassanak, vagyis megtiltották volna a ratyiházasság jövőbeni legalizálását. A népszavazás azonban érvénytelen és eredménytelen lett, mert a választópolgárok nem mentek el kellő számban szavazni. Annak ellenére sem, hogy a kezdeményezést az ortodox egyház és a parlamenti pártok többsége is támogatta.
A sikertelen népszavazást követően a kormányzó szociáldemokraták ígéretet tettek arra, hogy törvénytervezetet terjesztenek elő az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolatának törvényesítéséről, de az ezzel kapcsolatos parlamenti eljárás lassan halad.
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready