2019. július 17., szerda, Endre, Elek, Bánk napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:53 Villamosmegállóban fosztott ki egy magatehetetlen 19 évest ez a két kifehérített fürge lábú20:41 Lefejeztek több embert a Sínai-félszigeten20:13 Bíróság mondta ki a németellenes országban, hogy mostantól nyugodtan ki lehet rúgni a hazafiakat a Bundeswehrtől19:55 "Rasszista indíttatásból történő kizsákmányolás", ha a Máltára betolakodókat nem szállodai körülmények között szállásolják el19:47 Tizenkét izraeli fiatal csoportosan megerőszakolt egy 19 éves brit nőt Cipruson18:28 Így jelent meg egy IÁ-agitátor a bíróságon - mert "Német"országban ezt is lehet17:53 Hazaáruló-kerekasztal alakult Strassburgban - hát persze hogy Gyöngyösi is része a migránsbarát ballib klubnak17:34 Élete végéig börtönben marad a Köpcös16:45 Vádat emeltek az Eximbank volt vezetői ellen16:21 Munkásság a Harmadik Birodalomban - a Német Munkafront, III. rész15:41 Agyonlőttek három török diplomatát Erbílben14:55 Salvini szerint "Ukrajna-párti neonácik" akarták megölni - méghozzá egy 245 kilós katari levegő-levegő (!) rakétával14:43 Végre: mobil fülhallgatóval telefonálj, hallgass zenét bármikor - most csak 5990 Ft (x)14:11 Már 470 elektromos töltőállomást helyeztek üzembe13:35 Újabb szomorú statisztika: hazánkban halnak meg a legtöbben rákban az EU országai közül
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Tízezren buzultak Bukarestben

A mintegy tízezer résztvevő a "szexuális kisebbségek", az "LMBT-közösséghez" tartozók "jogaiért" állt ki Bukarestben szombaton – jelentette a Reuters hírügynökség.
A menet táncolva és szívárványszínű zászlókat lengetve vonult végig a román főváros kötpontjában húzódó Calea Victoriein, a Győzelem sugárúton. A szervezők szerint idén többen voltak, mint tavaly. Más városokban is tartottak kisebb meneteket.
A korábbi évekhez hasonlóan a "meleg méltóság" menetével szemben ellenfelvonulást is tartottak a hagyományos családi értékek védelme érdekében, de a Reuters jelentése szerint azon jóval kevesebben vettek részt.
Zoom
Fotó: Octav Ganea / Inquam Photos / Reuters
Romániában a szomszédos országokhoz képest jóval később, 2001-ben törölték el az azonos neműek közötti szexuális kapcsolat büntethetőségét, és jelenleg az azonos neműek sem házasságra, sem élettársi kapcsolatra nem léphetnek hivatalosan.
Egy évvel ezelőtt egy konzervatív civil szervezet elegendő aláírást gyűjtött össze, így népszavazást tartottak arról, hogy az azonos neműek a jövőben se házasodhassanak, vagyis megtiltották volna a ratyiházasság jövőbeni legalizálását. A népszavazás azonban érvénytelen és eredménytelen lett, mert a választópolgárok nem mentek el kellő számban szavazni. Annak ellenére sem, hogy a kezdeményezést az ortodox egyház és a parlamenti pártok többsége is támogatta.
A sikertelen népszavazást követően a kormányzó szociáldemokraták ígéretet tettek arra, hogy törvénytervezetet terjesztenek elő az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolatának törvényesítéséről, de az ezzel kapcsolatos parlamenti eljárás lassan halad.
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready