2019. július 20., szombat, Margaréta napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:32 Ha a Hitler életére törőket éltetheti, a rasszizmus és az antiszemitizmus ellen hablatyolhat, akkor bezzeg nem remeg Merkel21:05 A hőség mellett zivatarokra, felhőszakadásra is számíthatunk vasárnap20:53 Munkagépek ütköztek a ferihegyi repülőtéren20:40 15 éves a Harcos márka - nyári újdonságok (x)19:57 Eltemették a boszniai háború prijedori mészárlásának 86 áldozatát19:12 Amikor borzasztóan fáj az igazság18:47 Illegális lakásfoglalónak is felcsapott egy budapesti kábítószerárus18:05 A Trump legalja mai kiadása: megbeszélte az egyik néger "rapsztárral", hogy kiszabadítja verekedő fajtársát17:51 A brit védelmi miniszter szerint ománi vizeken foglalták el az irániak a tartályhajót16:58 Soha nem volt még ekkora létszámhiány a rendőrségnél16:36 Megtévesztő kampányt folytatnak Kárpátalján a holnapi választás előtt16:04 Ókori hajóroncsot találtak Palma de Mallorca strandján15:10 A nap dilemmája: sajnáljuk-e honfitársunkat, akinek úgy vitte el autóját a cigány, hogy ő engedte beülni egy fotóra?15:02 Trump a "színes brigád" kapcsán is összevissza beszél14:14 Mi Hazánk: nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet a cigány tévé
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

"Német"ország: 12 éves fiúk is részt vettek egy 18 éves lány csoportos megerőszakolásában

Öt fiú erőszakolt meg egy 18 éves lányt múlt pénteken a németországi Mülheimben. Három gyanúsított 14 éves, ketten pedig mindössze 12 évesek, ennélfogva nem lehet őket büntetőjogi eljárás alá vonni, mivel ennek a korhatára 14 év a német törvények szerint. Az eset nyomán fellángolt vita a fiatalkorúak büntethetőségéről az országban.
Az áldozatra egy bokorba találtak rá, kórházba kellett szállítani. A rendőrségi szóvivő szerint az erőszak „jelentős mértékű” volt, és sokáig tartott.
Rainer Wendt rendőrfőnök úgy nyilatkozott, hogy ők már évek óta szorgalmazzák, hogy vigyék lejjebb a büntethetőségi korhatárt Németországban. Jens Gnisa, a német bírák egyesületének vezetője ezzel szemben úgy érvelt, hogy a nagyobb büntetés–kevesebb bűnözés tétel a gyerekek esetében nem működik, a jelenlegi szabályozás pedig hatékony a fiatalkorú bűnözés elleni küzdelemben. Ennek alapján a mülheimi erőszak ügyében az Ifjúsági Jóléti Hivatalnak kell gondoskodnia a gyanúsítottak viselkedési problémáinak kezeléséről.
A büntetőjogi felelősség minimális életkora nem egységes Európában, számos ország a 14., a skandináv országok a 15., Magyarország pedig a 12. évnél húzza meg a korhatárt.
Az ENSZ Gyermekjogi Bizottságának 2007-es állásfoglalása szerint a 12 évesnél fiatalabbak büntethetősége nemzetközi szinten nem fogadható el, ugyanakkor Angliában, Walesben és Észak-Írországban mindössze 10 éves korig mentesülhetnek az igazságszolgáltatás alól a gyerekek, míg Skóciában májusban emelték fel 8-ról 12 évre a gyerekek büntethetőségét.
Hogy Angliában a viták ellenére megtartották a 10 éves korhatárt, az jórészt annak az egész országot megrázó 1993-as bűnügynek tudható be, amelyben két 10 éves fiú brutálisan megkínzott és meggyilkolt egy kétéves kisfiút.
(24.hu)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready