2019. október 18., péntek, Lukács napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:31 Mussolini, a zsidóság ideálja21:52 Nem vicc: Venezuelát is beválasztották az ENSZ Emberi Jogi Tanácsába21:06 Megtámadták a választási eredményt az I. és a VIII. kerületben is20:37 Emléktáblát avattak a Nemzeti Múzeum oláh kifosztását megakadályozó Bandholtz tábornok tiszteletére20:13 Erdogan mégis fogadta az amerikai alelnököt, sőt még tűzszüneti megállapodást is kötött vele19:38 Úgy tűnik, Erdogan elvitte a kiegyezést Aszadnak és a kurdoknak19:18 "Német"országban állandósult a kurd-török háború18:58 Megszületett a megállapodás a brit kilépésről18:24 Fáziskésés17:47 Élve ástak el egy újszülöttet ómigránsaink őshazájában17:13 "Megb@szlak, csicska!" - Kibukott a keserűség az eltérő kultúrából a rasszista körforgalom miatt16:48 A hétvégén is marad a jó idő15:51 Valaki vegyi fegyvert használt Szíriában - a törökök és a kurdok egymásra mutogatnak15:22 Román késelt moldovait Budapesten14:46 Tűzrőlpattant menyecske miatt volt dolguk a mentőknek a fővárosban
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

"Német"ország: 12 éves fiúk is részt vettek egy 18 éves lány csoportos megerőszakolásában

Reklám

Öt fiú erőszakolt meg egy 18 éves lányt múlt pénteken a németországi Mülheimben. Három gyanúsított 14 éves, ketten pedig mindössze 12 évesek, ennélfogva nem lehet őket büntetőjogi eljárás alá vonni, mivel ennek a korhatára 14 év a német törvények szerint. Az eset nyomán fellángolt vita a fiatalkorúak büntethetőségéről az országban.
Az áldozatra egy bokorba találtak rá, kórházba kellett szállítani. A rendőrségi szóvivő szerint az erőszak „jelentős mértékű” volt, és sokáig tartott.
Rainer Wendt rendőrfőnök úgy nyilatkozott, hogy ők már évek óta szorgalmazzák, hogy vigyék lejjebb a büntethetőségi korhatárt Németországban. Jens Gnisa, a német bírák egyesületének vezetője ezzel szemben úgy érvelt, hogy a nagyobb büntetés–kevesebb bűnözés tétel a gyerekek esetében nem működik, a jelenlegi szabályozás pedig hatékony a fiatalkorú bűnözés elleni küzdelemben. Ennek alapján a mülheimi erőszak ügyében az Ifjúsági Jóléti Hivatalnak kell gondoskodnia a gyanúsítottak viselkedési problémáinak kezeléséről.
A büntetőjogi felelősség minimális életkora nem egységes Európában, számos ország a 14., a skandináv országok a 15., Magyarország pedig a 12. évnél húzza meg a korhatárt.
Az ENSZ Gyermekjogi Bizottságának 2007-es állásfoglalása szerint a 12 évesnél fiatalabbak büntethetősége nemzetközi szinten nem fogadható el, ugyanakkor Angliában, Walesben és Észak-Írországban mindössze 10 éves korig mentesülhetnek az igazságszolgáltatás alól a gyerekek, míg Skóciában májusban emelték fel 8-ról 12 évre a gyerekek büntethetőségét.
Hogy Angliában a viták ellenére megtartották a 10 éves korhatárt, az jórészt annak az egész országot megrázó 1993-as bűnügynek tudható be, amelyben két 10 éves fiú brutálisan megkínzott és meggyilkolt egy kétéves kisfiút.
(24.hu)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready