2019. október 18., péntek, Lukács napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:31 Mussolini, a zsidóság ideálja21:52 Nem vicc: Venezuelát is beválasztották az ENSZ Emberi Jogi Tanácsába21:06 Megtámadták a választási eredményt az I. és a VIII. kerületben is20:37 Emléktáblát avattak a Nemzeti Múzeum oláh kifosztását megakadályozó Bandholtz tábornok tiszteletére20:13 Erdogan mégis fogadta az amerikai alelnököt, sőt még tűzszüneti megállapodást is kötött vele19:38 Úgy tűnik, Erdogan elvitte a kiegyezést Aszadnak és a kurdoknak19:18 "Német"országban állandósult a kurd-török háború18:58 Megszületett a megállapodás a brit kilépésről18:24 Fáziskésés17:47 Élve ástak el egy újszülöttet ómigránsaink őshazájában17:13 "Megb@szlak, csicska!" - Kibukott a keserűség az eltérő kultúrából a rasszista körforgalom miatt16:48 A hétvégén is marad a jó idő15:51 Valaki vegyi fegyvert használt Szíriában - a törökök és a kurdok egymásra mutogatnak15:22 Román késelt moldovait Budapesten14:46 Tűzrőlpattant menyecske miatt volt dolguk a mentőknek a fővárosban
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Csak jeget esznek - fejtette meg Izland problémáját Duterte elnök

Reklám

A határozott kábítószer-ellenes háborúja miatt ENSZ-vizsgálatot kezdeményező Izlandot állította pellengérre pénteken Rodriguo Duterte Fülöp-szigeteki elnök, mondván, hogy egész Izland tiszta jég, s mivel – mint fogalmazott – ott csak „jeget esznek”, nem is érthetik meg az ő országának problémáit.
„Mi Izland problémája? Csak a jég. Ez az önök gondja. Túl sok jegük van, és ott nincsenek olyan napfényes napok, mint itt” – mondta Duterte megyei vezetők előtt mondott beszédében.
„Szóval értik, hogy ahol nincsen bűn, nincsen rendőr sem, és csak jeget esznek” – mondta, hozzáfűzve: „Nem értik a Fülöp-szigeketek társadalmi, gazdasági és politikai problémáit”.
Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa csütörtökön Izland által beterjesztett határozatot szavazott meg arról, hogy előzetes vizsgálatot indít a Fülöp-szigeteki drogellenes háborúban meggyilkolt ezrek ügyében. A határozat értelmében Michelle Bachelet, az ENSZ emberi jogi főbiztosa 2020 júniusára jelentést készít a Fülöp-szigeteki helyzetről.
A droggyilkosságok ügyében a hét elején ENSZ-vizsgálatot követelt a londoni székhelyű Amnesty International. Jelentésében a szervezet azt állította, hogy az elmúlt három évben a Fülöp-szigeteken a gyilkosságok módszeressé váltak, és a hatóságok nem vonták felelősségre az elkövetőket. A "jogvédők" azzal is megvádolták Manilát, hogy szándékosan félretájékoztatja a nemzetközi közösséget.
A Duterte drogháborújában meghaltak számát pontosan nem lehet megállapítani. A rendőrség adatai szerint letartóztatási kísérletek közben 6 ezer embert öltek meg, akik fegyverrel harcoltak a rendvédelmi szervek ellen, "emberi jogi aktivisták" szerint a droggal kapcsolatos halálesetek száma összességében a 27 ezret is elérheti.
Felforgató szervezetek szerint a kivégzések, becsempészett bizonyítékok, meghamisított jelentések tervszerűen működtek, és az állam nem hajlandó vizsgálatot indítani a három éve folyó megtorlások során a rendőrség által rendszeresen elkövetett visszaélések ügyében.
Duterte szóvivője, Salvador Panelo pénteken kijelentette, hogy Izland hamis információk, álhírek alapján, és a Duterte ellenzőinek, illetve az elfogult médiának a kijelentéseire alapozva nyújtotta be a határozattervezetet.
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready