2019. július 21., vasárnap, Dániel napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
10:24 "Nőt keresett magának" a krétai gyilkos, az sem zavarta, amikor már nem volt életben09:55 Illegális gyorsulási versenyt látogattak meg a rendőrök09:41 Barbarossa hadművelet: a Wehrmacht és Vörös Hadsereg összehasonlítása a szervezés területén09:14 Tovább ritkítják a dzsihadistákat Irakban08:25 Szerelmes lett Romániába egy "belga" - oláh juhászok botjai józanították ki08:03 Kicsavarták a szivárványos zászlót a buzeráns kezéből egy lengyel városkában07:47 A brit tanker elfogásának első gyakorlati haszna: Szaúd-Arábia két és fél hónap után útjára engedte az iráni tartályhajót07:30 Azonosíthatatlan lehet már a Hableány-baleset utolsó áldozata06:51 14 méteres árokba zuhant egy illegális bevándorlókkal teli busz Macedóniában22:45 A helyhatósági választások szabadságáért tüntettek Moszkvában22:18 A Kína-párti nyugdíjasok is utcára vonultak Hongkongban, közben a rendőrség megtalálta az ürgebőrbe varrt robbanószerkezeteket21:54 Az Iráni Forradalmi Gárda kommandósai kötélen ereszkedtek le a brit kőolajszállító-hajóra a Perzsa-öbölben21:32 Ha a Hitler életére törőket éltetheti, a rasszizmus és az antiszemitizmus ellen hablatyolhat, akkor bezzeg nem remeg Merkel21:05 A hőség mellett zivatarokra, felhőszakadásra is számíthatunk vasárnap20:53 Munkagépek ütköztek a ferihegyi repülőtéren
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Csak jeget esznek - fejtette meg Izland problémáját Duterte elnök

A határozott kábítószer-ellenes háborúja miatt ENSZ-vizsgálatot kezdeményező Izlandot állította pellengérre pénteken Rodriguo Duterte Fülöp-szigeteki elnök, mondván, hogy egész Izland tiszta jég, s mivel – mint fogalmazott – ott csak „jeget esznek”, nem is érthetik meg az ő országának problémáit.
„Mi Izland problémája? Csak a jég. Ez az önök gondja. Túl sok jegük van, és ott nincsenek olyan napfényes napok, mint itt” – mondta Duterte megyei vezetők előtt mondott beszédében.
„Szóval értik, hogy ahol nincsen bűn, nincsen rendőr sem, és csak jeget esznek” – mondta, hozzáfűzve: „Nem értik a Fülöp-szigeketek társadalmi, gazdasági és politikai problémáit”.
Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa csütörtökön Izland által beterjesztett határozatot szavazott meg arról, hogy előzetes vizsgálatot indít a Fülöp-szigeteki drogellenes háborúban meggyilkolt ezrek ügyében. A határozat értelmében Michelle Bachelet, az ENSZ emberi jogi főbiztosa 2020 júniusára jelentést készít a Fülöp-szigeteki helyzetről.
A droggyilkosságok ügyében a hét elején ENSZ-vizsgálatot követelt a londoni székhelyű Amnesty International. Jelentésében a szervezet azt állította, hogy az elmúlt három évben a Fülöp-szigeteken a gyilkosságok módszeressé váltak, és a hatóságok nem vonták felelősségre az elkövetőket. A "jogvédők" azzal is megvádolták Manilát, hogy szándékosan félretájékoztatja a nemzetközi közösséget.
A Duterte drogháborújában meghaltak számát pontosan nem lehet megállapítani. A rendőrség adatai szerint letartóztatási kísérletek közben 6 ezer embert öltek meg, akik fegyverrel harcoltak a rendvédelmi szervek ellen, "emberi jogi aktivisták" szerint a droggal kapcsolatos halálesetek száma összességében a 27 ezret is elérheti.
Felforgató szervezetek szerint a kivégzések, becsempészett bizonyítékok, meghamisított jelentések tervszerűen működtek, és az állam nem hajlandó vizsgálatot indítani a három éve folyó megtorlások során a rendőrség által rendszeresen elkövetett visszaélések ügyében.
Duterte szóvivője, Salvador Panelo pénteken kijelentette, hogy Izland hamis információk, álhírek alapján, és a Duterte ellenzőinek, illetve az elfogult médiának a kijelentéseire alapozva nyújtotta be a határozattervezetet.
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready