2020. január 22., szerda, Vince, Surány napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:46 Megkezdték az új koronavírus elleni oltás kidolgozását Oroszországban17:20 Rég volt már a hétfői krakkói holokonferencia, épp ideje, hogy Áder Izraelbe utazzon az öreg zsidókkal túlélőset játszani16:52 Személyszállításra is alkalmassá tehető drónprototípust mutattak be Jakabszálláson16:20 Orosz lapok szerint az új kormányfő szabad kezet kapott a változtatásra16:15 Egy vérből... címmel indult gyermek- és ifjúsági drámapályázat16:00 Kölcsey buzilobbi általi bemocskolása ellen emelték fel szavukat a Mi Hazánk Ifjai az Auróránál, kiakasztva egy propagandistát15:40 Dél-Koreában nem szánalmaskodnak buziügyben: ha levágatta, akkor nem egészséges, és repül a seregből15:26 Floridai figyelmeztetés: fagyott leguánok hullhatnak a fákról15:02 Börtönre ítéltek egy korrupt rendőrt14:24 Amikor már a nézőnek fáj a tehetségtelenség: Karácsony nevetségessé tétele helyett saját magát égette a "köztévé"14:00 "Az ilyen bunkó, anyaellenes kirohanások éppen az ellenkező hatást érik el"13:51 Szuperhőst utánozva ugrott le az erkélyről egy kisgyerek13:31 Halálesetek után több millió autót hív vissza a Honda és a Toyota13:05 Szomáliai "alkalmi ismerős" kellett egy budapesti lánynak - füvezés helyett megverte és megerőszakolta13:01 Évértékelő rendezvényt tart a Mi Hazánk
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Gibraltári kalózkodás: óvadék ellenében szabadon engedték az iráni tankhajó legénységét

Reklám

A gibraltári hatóságok óvadék ellenében szabadon engedték péntek este a múlt hét óta feltartóztatott iráni tankhajó legénységét, a kapitányt és három tisztet – közölték hivatalosan.
A Spanyolország déli csücskénél fekvő Gibraltár brit terület hatóságai átvizsgáltak és lefoglaltak egy tankhajót, a panamai zászló alatt közlekedő, Szingapúrban bejegyzett Grace 1-et, amellyel kapcsolatban azt gyanítják, hogy nyersolajat szállított volna Szíriába, a Damaszkusz ellen az Egyesült Államok kérésére bevezetett európai uniós szankciók ellenére.
Az iráni külügyminisztérium emiatt bekérette a teheráni brit nagykövetet, és tiltakozott a hajó lefoglalása ellen, kalózkodásnak minősítette azt.
A gibraltári hatóságok most csütörtökön őrizetbe vették a hajó kapitányát és a főtisztet, majd péntek reggel a két további tisztet. Mind a négyen indiaiak. Egyúttal pénteken meghosszabbították a hajó lefoglalását július 19-ig. A hajó lefoglalása elméletileg 90 napra is meghosszabbítható.
A gibraltári rendőrség péntek esti közleménye szerint a legénység tagjai ellen nem indítottak eljárást, de a hajó átvizsgálása tovább tart. A hajó tartálya a maximális mennyiségű, 2,1 millió hordó nyersolajjal van feltöltve – közölték. Az iráni külügyminisztérium pénteken ismét figyelmeztette Londont a Grace 1 lefoglalása miatt.
„Ha Nagy-Britannia hagyta, hogy az Egyesült Államok befolyásolja és belerángassa egy veszélyes játékba, akkor azt tanácsoljuk neki, hogy inkább álljon ennek ellen” – írta a minisztérium szóvivője.
A brit védelmi minisztérium csütörtökön azzal vádolta meg Iránt, hogy az iráni hajó gibraltári feltartóztatása után megtorlásul három iráni hadihajó megpróbált feltartóztatni egy brit olajszállítót a Hormuzi-szorosban. Az iráni külügyminisztérium megalapozatlannak nevezte ezt a vádat.
Frissítés: Telefonon beszélt egymással az iráni és brit külügyér
Telefonon beszélt egymással szombaton az iráni és brit külügyminiszter a brit haditengerészet által a múlt héten Gibraltárnál lefoglalt iráni tartályhajó ügyében. Jeremy Hunt brit külügyminiszter elmondta: London megkönnyítheti a tartályhajó szabadon engedésének folyamatát, ha Irán szavatolja, hogy az nem megy Szíriába.
Hunt elmondása szerint konstruktív volt az iráni hivatali kollégájával, Mohamed Dzsavád Zaríffal folytatott beszélgetés. Állítása szerint az iráni külügyminiszter azt mondta neki, hogy Irán meg akarja oldani az ügyet, és nem akarja kiélezni a feszültségeket.
(MTI)
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready