2020. január 20., hétfő, Sebestyén, Sebő napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:24 "Trianon-kihívást" hirdet a HVIM16:18 Lemondott a fideszes, aki halálos baleset áldozatáról tett közzé fotót a Facebook-oldalán16:01 "Nem vagyunk egyek" - Zsindex-alapító mutatja meg, miért fölösleges a Pokorni-félék alázkodása a bosszú népe előtt15:49 Meghalt a cseh szenátus elnöke15:21 Újabb kormánybuktatás jöhet Romániában14:56 Kilyukadt fűtéscső miatt haltak meg többen egy orosz szállodában14:25 Helsinkis csótányok dilemmája: inkább az MTI-t jelentik fel, de nem zárják ki, hogy a püspök "mégiscsak hazudott"13:52 Isten veled, édes hazánk!13:20 Még a végén ráébred az EU-vezetés, hogy a palesztinoknak is vannak emberi jogaik13:03 Felmenthetik a férfit, aki meg akarta ölni szüleit12:41 Dróntámadást hajtottak végre egy orosz bázis ellen Szíriában12:27 Vádat emeltek tömegszerencsétlenség okozása miatt egy metróvezető és egy forgalomirányító ellen12:11 Kína betiltja az egyszer használatos műanyagokat11:46 Az most a téma Amerikában, milyen mintájú egyenruhában kellene "rejtőzködni" az űrben10:25 2015 óta 100 milliárdot költött propagandára a kormány
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Videók :: :: Hozzászólások

Az Iráni Forradalmi Gárda kommandósai kötélen ereszkedtek le a brit kőolajszállító-hajóra a Perzsa-öbölben

Reklám

Az Iráni Forradalmi Gárda a FARS Iráni Hírügynökség által közzétette a brit Stena Impero kőolajszállító-hajó föltartóztatásáról és Bandár ’Abbász kikötőjébe irányításáról szóló videót. London és Teherán között most arról folyik a vita, hogy a kőolajszállító-hajót a perzsák ománi, iráni vagy éppen nemzetközi vizeken tartóztatták föl. Az Iráni Forradalmi Gárda haditengerészeti kommandó egysége a helikopterekről kötélen ereszkedett le a brit hajó fedélzetére, majd irányították azt az iráni Bandár ’Abbász kikötőjére – írja a farsnews.com iráni hírügynökség.
Zoom
Az Iráni Forradalmi Gárda haditengerészeti harcosai
Amint arról beszámoltunk, a Gibraltári-szorosban a brit haditengerészet július 3-ról 4-re virradóan föltartóztatta, majd lefoglalta, magyarán kalóz módszerrel elrabolta az Atlanti-óceánról a Földközi-tengerre áthaladó Grace 1 nevű iráni kőolajszállító-hajót. Az Európai Unióból éppen kifelé masírozó Nagy-Britannia a kalózakciót azzal indokolta: Irán kőolajat akart szállítani Szíriának, holott Brüsszel ezt megtiltotta… Az iráni vezetők azonnal követelték az elrabolt hajó továbbengedését, sőt Mohámmád Hoszejn Bákeri tábornok, az iráni hadsereg vezérkari főnöke azt is kijelentette, hogy Teherán nem hagyja válasz nélkül ezt a brit kalózakciót.
Közben egy izraeli jogvédő alapítvány is bejelentkezett, s követelte, hogy a lefoglalt iráni kőolajszállítmány és a hajó értékesítésével Teherán fizessen személyenként több százmillió dollárt azoknak az izraeli és amerikai állampolgároknak, illetve azok hozzátartozóinak, akik Izrael területén az Irán által támogatott terrorszervezetek támadásainak halálos vagy sebesült áldozataivá váltak.
London hatalmi gőggel elutasította az iráni hajó elengedésére vonatkozó teheráni követelést, mire a perzsák beváltották a fenyegetésüket: az Amerika által nemrégiben „terrorszervezetnek” nyilvánított Iráni Forradalmi Gárda kommandósai harci helikopterekről kötélhágcsón leereszkedtek a kisebb hadihajók által föltartóztatott Stena Impero nevű brit kőolajszállító-hajó fedélzetére, elfoglalták a kormányállást, s a hajót bevitték a Hormuzi-szoroshoz közeli Bandár ’Abbász kikötőjébe. A perzsák tulajdonképpen nem tettek mást, mint a britek két héttel ezelőtt a Gibraltári-szorosban. A vita az utóbbi most esetben arról folyik, hogy az Iráni Forradalmi Gárda a brit kőolajszállító-hajót ománi, iráni vagy éppen nemzetközi felségvizeken tartóztatta föl. Egy biztos, a britek az iráni hajót nemzetközi vizeken tartóztatták föl a Gibraltári-szorosban, ám ez egyáltalán nem zavarta az Európai Uniót. A kettős mércére jellemző, hogy a „német” külügyminisztérium ma reggel elítélte a brit Stena Impero feltartóztatását, és követelte az azonnali szabadon engedését, miközben mélyen hallgatott, amikor Nagy-Britannia két héttel föltartóztatta az iráni hajót a Gibraltári-szorosban.
Zoom
A Stena Impero Bandár Abbász iráni kikötőben (fotó: AP)
Az Irán Forradalmi Gárda néhány órával ezelőtt közzétett egy videót a Stena Impero brit hajó tegnapi elfoglalása előtti pillanatokról, a maszkos, fegyveres perzsa kommandósok fedélzetre ereszkedéséről, majd arról, hogy a kőolajszállító-hajó miként fut be az iráni Bandár ’Abbász kikötőjébe. Iráni állítás szerint az Egyesült Arab Emírségekből a szaúd-arábiai El-Dzsubájl kikötőjébe tartó brit hajót azért tartóztatták föl, mert összeütközött egy iráni zászló alatt halászó kisebb hajóval, majd segítség nyújtás nélkül folytatta útját. Hormuzgán kormányzóság kikötőhatósága közölte: addig nem engedik el a brit hajó 23 fős legénységét, amíg ki nem vizsgálják az ütközés körülményeit.
Mi meg a történtek után csak ennyit mondhatunk: Hajrá Irán, hajrá perzsák!
H. J. – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready