2019. augusztus 25., vasárnap, Lajos, Patrícia, Elemér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:04 Bűnmegelőzési razziát tartott a rendőrség Budapest V., VI. és VII. kerületében21:39 Teljes gőzzel üzemel a török-amerikai műveleti központ20:58 Negyvennyolcezer embert evakuáltak a kelet-kínai Fucsien tartományban a Bailu tájfun közeledése miatt20:26 90 év bölcsesség19:53 Míg anyjuk a benzinkúton vásárolt, füstmérgezést szenvedett három gyerek egy fővárosi lakástűzben 19:21 Rohamosan pusztul a világ tüdeje, az Amazonas18:35 A telefonja és a cigarettája mellett a fiú gyógyszere is kellett a belvárosi rablóknak 18:02 Megrendelték az első magyar fejlesztésű, kompozit testű repülőgépet17:41 Három tonna kokaint foglaltak le Rotterdamban17:05 Közös megyei listát indít Komárom-Esztergomban a Jobbik, a DK, az MSZP, a Momentum stb.16:49 Nem lopott, csak önkényesen elvett autó parkolt bunkón az árokban Barcson16:32 Egy androiddal a fedélzetén érkezett a Szojuz az űrállomáshoz, de nem sikerült a csatlakozás - Fedor hétfőn újrázik15:16 "Egyszer és mindenkorra, bármilyen formában merüljön is fel: összefog-e a Jobbik bármelyik baloldali párttal?"14:43 Szó szerint égető a helyzet: a tűzoltók 74 százaléka készül a pálya elhagyására14:04 "A tegnapi is a nemzet egyik sikeres napja volt" - Irán új rakétát tesztelt
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Videók :: :: Hozzászólások

Az Iráni Forradalmi Gárda kommandósai kötélen ereszkedtek le a brit kőolajszállító-hajóra a Perzsa-öbölben

Reklám

Az Iráni Forradalmi Gárda a FARS Iráni Hírügynökség által közzétette a brit Stena Impero kőolajszállító-hajó föltartóztatásáról és Bandár ’Abbász kikötőjébe irányításáról szóló videót. London és Teherán között most arról folyik a vita, hogy a kőolajszállító-hajót a perzsák ománi, iráni vagy éppen nemzetközi vizeken tartóztatták föl. Az Iráni Forradalmi Gárda haditengerészeti kommandó egysége a helikopterekről kötélen ereszkedett le a brit hajó fedélzetére, majd irányították azt az iráni Bandár ’Abbász kikötőjére – írja a farsnews.com iráni hírügynökség.
Zoom
Az Iráni Forradalmi Gárda haditengerészeti harcosai
Amint arról beszámoltunk, a Gibraltári-szorosban a brit haditengerészet július 3-ról 4-re virradóan föltartóztatta, majd lefoglalta, magyarán kalóz módszerrel elrabolta az Atlanti-óceánról a Földközi-tengerre áthaladó Grace 1 nevű iráni kőolajszállító-hajót. Az Európai Unióból éppen kifelé masírozó Nagy-Britannia a kalózakciót azzal indokolta: Irán kőolajat akart szállítani Szíriának, holott Brüsszel ezt megtiltotta… Az iráni vezetők azonnal követelték az elrabolt hajó továbbengedését, sőt Mohámmád Hoszejn Bákeri tábornok, az iráni hadsereg vezérkari főnöke azt is kijelentette, hogy Teherán nem hagyja válasz nélkül ezt a brit kalózakciót.
Közben egy izraeli jogvédő alapítvány is bejelentkezett, s követelte, hogy a lefoglalt iráni kőolajszállítmány és a hajó értékesítésével Teherán fizessen személyenként több százmillió dollárt azoknak az izraeli és amerikai állampolgároknak, illetve azok hozzátartozóinak, akik Izrael területén az Irán által támogatott terrorszervezetek támadásainak halálos vagy sebesült áldozataivá váltak.
London hatalmi gőggel elutasította az iráni hajó elengedésére vonatkozó teheráni követelést, mire a perzsák beváltották a fenyegetésüket: az Amerika által nemrégiben „terrorszervezetnek” nyilvánított Iráni Forradalmi Gárda kommandósai harci helikopterekről kötélhágcsón leereszkedtek a kisebb hadihajók által föltartóztatott Stena Impero nevű brit kőolajszállító-hajó fedélzetére, elfoglalták a kormányállást, s a hajót bevitték a Hormuzi-szoroshoz közeli Bandár ’Abbász kikötőjébe. A perzsák tulajdonképpen nem tettek mást, mint a britek két héttel ezelőtt a Gibraltári-szorosban. A vita az utóbbi most esetben arról folyik, hogy az Iráni Forradalmi Gárda a brit kőolajszállító-hajót ománi, iráni vagy éppen nemzetközi felségvizeken tartóztatta föl. Egy biztos, a britek az iráni hajót nemzetközi vizeken tartóztatták föl a Gibraltári-szorosban, ám ez egyáltalán nem zavarta az Európai Uniót. A kettős mércére jellemző, hogy a „német” külügyminisztérium ma reggel elítélte a brit Stena Impero feltartóztatását, és követelte az azonnali szabadon engedését, miközben mélyen hallgatott, amikor Nagy-Britannia két héttel föltartóztatta az iráni hajót a Gibraltári-szorosban.
Zoom
A Stena Impero Bandár Abbász iráni kikötőben (fotó: AP)
Az Irán Forradalmi Gárda néhány órával ezelőtt közzétett egy videót a Stena Impero brit hajó tegnapi elfoglalása előtti pillanatokról, a maszkos, fegyveres perzsa kommandósok fedélzetre ereszkedéséről, majd arról, hogy a kőolajszállító-hajó miként fut be az iráni Bandár ’Abbász kikötőjébe. Iráni állítás szerint az Egyesült Arab Emírségekből a szaúd-arábiai El-Dzsubájl kikötőjébe tartó brit hajót azért tartóztatták föl, mert összeütközött egy iráni zászló alatt halászó kisebb hajóval, majd segítség nyújtás nélkül folytatta útját. Hormuzgán kormányzóság kikötőhatósága közölte: addig nem engedik el a brit hajó 23 fős legénységét, amíg ki nem vizsgálják az ütközés körülményeit.
Mi meg a történtek után csak ennyit mondhatunk: Hajrá Irán, hajrá perzsák!
H. J. – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready