2020. május 31., vasárnap, Angéla, Villő, Zengő napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:36 Belgium kiállt a WHO mellett08:20 Júliusban indulnak a tengerparti üdülőhelyekre a charterjáratok07:59 Bűvös számot ért el a covidosok száma07:42 Kettős késelés Gyulán - egyik sérült nem élte túl07:30 Kilenc év után szállított újra asztronautákat a fedélzetén amerikai űrhajó - először magáncég06:52 Két csapat tíz koronavírusos játékosa miatt elmarad egy ukrán bajnoki22:38 Origo: elhagyta a Jákobbik süllyedő hajóját két zalaegerszegi tagja, ezzel megszűnt az alapszervezet22:07 Pompeo a kémkedéssel vádolt volt tengerészgyalogos szabadon bocsátását követeli Moszkvától21:56 A második világháború óta példátlan a mozgósítás a négererőszak ellen 21:15 Biztonságos turisztikai folyosóval mentené a menthetőt a spanyol kormány20:51 Tébolyult nacionalizmus helyett uniós zászlókat! - Kari Geri trianoni ötletén akadt ki egy rajongója20:26 Észak-Macedóniában az elmaradt választások miatt kellett meghosszabbítani a rendkívüli állapotot19:40 Gázsprére volt szüksége a rabláshoz a pesterzsébeti félszerzetnek19:23 Negyvenhét afrikai Kolumbuszt mentettek ki a Kanári-szigeteknél19:04 Gyöngyöspatai csoda: 11-re már végez a leckével az összes purdé, csak a tanároktól nem tudnak tanulni
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Zsidóbűnözés :: :: Hozzászólások

Betiltás, lehallgatás, B-listázás: a németek (?) zsidóseggnyaló 10 pontja - és persze rendőrt minden zsinagóga elé

Reklám

Tízpontos tervet dolgozott ki a német belügyminisztérium a "szélsőjobbos erőszak elleni harc" hatékonyságának a növelésére. A tervet az után tették közzé, hogy október 9-én egy merénylő két embert ölt meg Halléban, a helyi zsinagóga előtt.
Horst Seehofer német belügyminiszter és a 16 tartományi belügyminiszter közösen dolgozta ki a tervet, amelynek célja, hogy hatékony megoldás találjon arra, hogy miközben "nő a szélsőjobboldal befolyása", a radikálisok között egyre többeknek van lőfegyvere. A 27 éves hallei merénylőnek ugyan végül nem sikerült bejutnia a zsinagógába, de mielőtt a hatóságok őrizetbe vették volna őt, két embert halálosan megsebesített.
Zoom
Tollba mondott 10 pont (kép: Axel Schmidt/Agence France-Presse/Getty Images)
Az antiszemétizmus elleni harc  tíz pontja:
- A szélsőjobboldali személyek és hálózatok felkutatása: ennek érdekében javítani kell a szövetségi és tartomány titkosszolgálatok együttműködését, hogy megtalálják a virtuális és a való világban működő szélsőséges sejteket.
- Javítani kell a titkosszolgálatok és a rendőrség együttműködését és információcseréjét.
- Erősíteni kell a zsinagógák biztonságát, s miközben állandó kapcsolatot kell fenntartani a zsidó szervezetekkel, valamennyi zsidó imahelyhez rendőröket kell vezényelni.
- Élni kell a betiltás lehetőségével: érvényt kell szerezni az eddigi betiltó határozatoknak, és meg kell találni azokat az új csoportokat is, amelyek a német törvényekkel ellentétes tevékenységet folytatnak.
- A "szélsőségesek" rendezvényeinek megakadályozása: meg kell találni azokat a sport- illetve kulturális rendezvényeket, amelyeknek látogatói elsősorban az "antiszemita, illetve szélsőjobboldali körökből" kerülnek ki, és meg kell akadályozni ezek megrendezését.
- Jogi rugalmasság: a törvényeket alkalmassá kell tenni arra, hogy ellenőrizzék, illetve félbeszakítsák a hazafiak egymás közötti kommunikációját. El kell érni, hogy az internetes szolgáltatók az EU-ban töröljék az illegális tartalmakat.
- Biztosítani kell a megfelelő forrásokat: a szövetségi és a tartományi kormányoknak mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy az irányításuk alatt álló rendőri és titkosszolgálati erők hatékonyan végezhessék munkájukat.
- Az ítélkezés felgyorsítása: a lehető leggyorsabban ki kell vizsgálni az ún. antiszemita bűncselekményeket, és hasonlóan kell eljárni a tiltott tartalmak esetén is.
- Célzott megelőzés: deradikalizációs programokat kell indítani a zsidószervezetek bevonásával.
- El kell távolítani a közalkalmazottak között lévő szélsőségeseket: meg kell találni a kormányhivatalokban, a rendfenntartó erőknél, illetve a hadseregben szolgáló szélsőségeseket.
A DW németországi hírportál szerint ugyancsak egyezség született arról, hogy felülvizsgálják a fegyvertartási engedélyeket, s bevonják azokét, akik "szélsőséges eszméket" vallanak.
(HVG nyomán)
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready