2019. november 21., csütörtök, Olivér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
06:54 Rekordot döntött Abe Sindzó japán miniszterelnök22:41 A Borkai-videók miatt előállított focista szerint nincs szó zsarolásról, az is mellékes, hogy korábban a DK jelöltje volt22:27 Putyin: az emberiség ismét a barlangban találhatja magát22:15 Jakab Péter végre rájött, hogyan lehetne tovább fokozni: beült Orbán székébe, mint egy tel-avivi kisóvodás21:45 Tusk a néppárt új elnöke - kizárást ígért a "populistáknak", Orbánra is célozgatva21:35 András herceg ott se volt, mégis visszavonul az Epstein-botrány után20:50 Orbánnak sikerült odáig süllyednie, hogy egy ultracionista rabbi nevezte bátornak és becsületesnek20:26 Megint új választás jöhet Izraelben20:07 Orosz kémbotrány okoz fejfájást Belgrádnak19:27 Putyin már azt pedzegeti, lehet, hogy néhány kelet-európai ország ki akar majd lépni az EU-ból18:22 Alacsonyan repülnek a klisébombák? - Gondolatok a Midway című filmről17:44 Négy cigány akart "megbokszolni" egy rendőrt, az ügyészség elrettentő büntetést javasol: próbára bocsátás!17:28 A Mi Hazánk feljelenti a Zsindexet - Toroczkai: mindig a trianoni tragédián gúnyolódnak17:08 Az SZDSZ-es Gothár Péter a Katona József Színház zaklatója15:53 Az iráni elnök szerint gátat szabtak az üzemanyagár-emelés miatti tiltakozáshullámnak
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Videók :: :: Hozzászólások

Bevándorló horda támadt a rendőrökre Salzburgban

Reklám

A Wochenblick.at cikkének fordítása:
A Rudolfskai [Rudolf rakpart] no-go zónává válik?
Salzburg: migránscsőcselék támadta meg a rendőröket
A közvélemény sokk alatt áll. Mi folyik Salzburgban? A kedvelt vigadalmi negyedben a hétvégén kevés, rosszul felszerelt rendőr állt szemben egy migrációs hátterű emberekből álló, dühös csőcselékkel. Az állami főhatalmat csak sok óra után lehetett érvényre juttatni, az ellenőrzés alá vonás hosszú ideig nem volt lehetséges. Csak nagy fáradsággal lehetett egyes főkolomposokat letartóztatni, melynél legalább egy rendőr szintén megsérült.
Vasárnapra virradó éjszaka [2019. november 2-3-án] Salzburgban rémisztő jelenetekre került sor, melyeket az ember tulajdonképpen csak más országokból és a televízióból ismer. Hirtelen egy kis csoportnyi rendőr, akik tessék-lássék módon műanyag pajzsokkal védték magukat, állt szemben sötéthajú fiatal verekedők óriási túlerejével. A YouTube-on elérhető képanyag mutatja, ahogyan teljesen büntetlenül tárgyakat hajigálnak a rendőrökre.
A világhálón a felszerelést és a taktikát kritizálják
A felszerelésbeli hiányosság mellett a belsősök kritizálják a taktikai eljárást is, melynek során egy nő gyenge hangon felszólítja a tömeget, hogy ürítsék ki az utcát. Hogy a világ minden szegletéből való, dühös hőbörgőkkel szemben ez-e a helyes eljárás, azzal nem minden hozzászóló ért egyet. Sokan azt a kérdést is felteszik, hogy állítólag „órák után” miért nem tudtak 50 főnél nagyobb csapaterőt mozgósítani, hogy a helyzet urává váljanak. A médiaképeken túlnyomórészt rendőrnőkből álló salzburgi csapaterő legvégül a Cobra különleges egységtől kapott támogatást.
Zavargások a verekedés után
A rendőrségi bevetés kiváltó oka az azt követő randalírozással egy a Rudolfskaion lévő lokál előtti verekedés volt. Amikor a rendőrség közbe akart avatkozni, a tömeg agresszíven és tiszteletlenül lépett fel velük szemben. Az incidenst a közszolgálati ORF mint „majdnem már szokásost” jellemezte. A médium honlapján az is olvasható, hogy „a rendőrség túlreagálta a dolgot”. Négy sérült „nem volt több, mint más hétvégén is”, adja hírül az állami adó.
Egy rendőr megsérült
Tényleg legalább egy rendőr megsérült egy odadobott üvegpalack miatt. Ennek Ausztriában időközben tényleg „szokásosnak” kell lennie, mert éppenséggel a múlt héten vált sok, a hatósággal szembeni erőszakkal és brutálisan megvert rendőrökkel kapcsolatos ügy ismertté. A salzburgi incidenseket ez idő szerint kiértékelik, különösen a testkamerák videóanyagát rostálják még.
Az FPÖ-s Svazek nagyobb jelenlétet követel
Marlene Svazek, az FPÖ [Osztrák Szabadságpárt] tartományi főnöke a hétvégére nagyobb rendőri jelenlétet és a súlyponti helyeken lévő ellenőrzéseket követelt. Különösen a dohányzás tilalma fogja tovább növelni a konfliktusok lehetőségét. „Ott már 10 éve újra és újra kulturális eredetű konfliktusok is voltak, melyek felett alkoholmámorban aligha lehet többé békésen úrrá lenni”, mondta Svazek. „Ott a sok konfliktus révén nem csak a fiatalok faragnak rá vagy akár sérülnek is meg, hanem mindenekelőtt a lokálok üzemeltetői is szenvednek a rendszeres konfliktus-elszabadulások miatt. Ezzel kapcsolatban a rendőrségnek a politikai szféra teljes támogatására szüksége van”, mondta Svazek.
(Hidra)
Videók az esetről:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready