2020. május 29., péntek, Magdolna, Léna napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:42 Látogatható az egykori szovjet atombunker Dunavarsányban22:12 "Mesterséges esővel" előznék meg az erdőtüzeket Indonéziában21:50 Minneapolisban újra eljött a lehetőség egy jó kis fosztogatásra21:41 Franciaország az Európán belüli határok június 15-i megnyitását szorgalmazza21:20 30 migránst végzett ki egy líbiai embercsempész családja20:45 Németországban bekérették az orosz nagykövetet a Bundestag elleni 2015-ös hackertámadás ügyében20:28 A cigánybűnözés ellen vonult a Mi Hazánk és több szurkolói csoport, a rendőrök tüntetőket vegzáltak19:24 Cserkésztüzek lobognak hazánk szétszakításának 100. évfordulóján18:42 Az alkoholproblémák 29 gén számlájára írhatók18:24 Megint bemocskolták az úzvölgyi temetőt a magyargyűlölő, történelemhamisító oláhok18:16 Horvátország teljesen megnyitja határait több uniós ország előtt17:57 Újabb adalék az úzvölgyi katonasírok történetéhez17:27 Iskolaőrséget hoz létre a kormány, 12 év felett büntethetők lesznek a tanárokra támadó cigánybűnözők17:14 Több ezer embert bocsát el a Boeing, és újraindítja a 737 MAX gyártását16:39 Öten meghaltak egy balesetben a 710-es főúton Balatonkenesénél
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Újabb diplomata meghallgatásának leiratát hozták nyilvánosságra Washingtonban

Reklám

Újabb diplomata, William B. Taylor meghallgatásának leiratát hozták nyilvánosságra Washingtonban a Donald Trump amerikai elnök alkotmányos felmentését célzó eljárás (impeachment) előtt szükséges vizsgálatokat folytató demokrata párti képviselők szerdán.
A hetvenkét éves William B. Taylor Ukrajnában teljesített szolgálatot, Mike Pompeo amerikai külügyminiszter az idén júniusban – Marie Yovanovitch előző nagykövet visszarendelését követően – kérte fel őt az Egyesült Államok kijevi nagykövetségének irányítására. Nem kinevezett nagykövet volt, hiszen nem esett át szenátusi meghallgatáson.
Taylort október 22-án, zárt ajtók mögött hallgatta meg a vizsgálatokat végző három képviselőházi bizottság, a jövő héten pedig újabb, ezúttal nyilvános meghallgatáson vesz részt.
A szerdán nyilvánosságra hozott meghallgatási leirat szerint a diplomata két héttel ezelőtt arról beszélt a törvényhozóknak: számára „egyértelműen nyilvánvaló volt”, hogy az Ukrajnának adandó katonai segélyt a Joe Biden és fia ukrajnai üzleti ügyeinek, továbbá szerinte más demokrata párti politikusok 2016-os cselekedeteinek vizsgálatához kötötte az amerikai kormányzat. Arra a kérdésre, hogy tisztában volt-e vele, hogy az adott esetben a valamit valamiért elv érvényesült, a diplomata igennel válaszolt.
Taylor elmondta azt is, habozott, amikor elvállalta az ukrajnai nagykövetség irányítását, mert aggasztotta, hogy mind Washingtonban, mind Kijevben – mint fogalmazott – „viperafészek” volt a politikai színpad, ezért nem volt biztos abban, hogy ilyen körülmények között hogyan is mozogjon diplomataként. Fontosnak tartotta megjegyezni azt is, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek a megválasztása után Donald Trump amerikai elnök nem küldött gratuláló levelet.
A diplomata kifejtette, Gordon Sondland, az Egyesült Államoknak az Európai Unióhoz akkreditált nagykövete többször is elmondta neki, hogy Trump az ukrajnai katonai segély folyósítása és a Kijevben megindítandó vizsgálatokra nem valamit valamiért ügyletként tekintett.
Az átmenetileg befagyasztott ukrajnai katonai segélyről Taylor üzenetet küldött Gordon Sondland nagykövetnek és Kurt Volkernak, az amerikai külügyminisztérium ukrajnai különmegbízottjának, de szeptember 11-én az amerikai szenátus fegyveres erőkkel foglalkozó bizottságának egyik munkatársától e-mailben úgy értesült, hogy a befagyasztást feloldották.
A republikánus Lee Zeldin képviselő kérdésére válaszolva William Taylor leszögezte: soha nem egyeztetett Donald Trumppal Ukrajnáról. Hozzátette: „soha életemben nem beszéltem az elnökkel”.
Adam Schiff, a meghallgatásokat folytató három bizottság egyikének, a hírszerzési bizottságnak a vezetője szerdán közölte: november 13-tól megkezdődnek a nyilvános meghallgatások az ügyben.
Szerdán meghallgatták David Hale politikai ügyekért felelős külügyi államtitkárt is.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready