2019. december 7., szombat, Ambrus napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:27 Dugókat okozott a teherszállítók Macron-reformellenes tiltakozása a francia utakon20:08 Tíz autót rongált meg egy trélerről leesett rámpa az M0-son19:52 Ezer tüntető nagyon nem örült a "megszálló" Putyinnak Minszkben19:30 Hosszú Katinka ezúttal is legyőzhetetlennek bizonyult19:16 Sáskacsempész szírt tartóztattak le18:46 Megbosszulták a szóváltásba keveredést a hirtelen megjelenő rokonok18:20 Országszerte ködre figyelmeztet az OMSZ18:03 Kirúgták az NKE-ről a Botka-fúró "kisgazda" zsidót, mert szexistagyanúsan szólt be a Rácz Zsófia-féléknek17:46 Macron barátját is utolérték a korrupcióellenes vizsgálóbírók17:19 Nem engedi a legfelsőbb bíróság Trumpnak, hogy visszahozza szövetségi szinten a halálbüntetést17:04 Újra egyre többen félnek a sötétedés után az utcára menni, a cigányfertőzött vidékeken a legóvatosabbak16:33 Negyven év után kerültek elő a legnagyobb NDK-s műtárgylopás során meglovasított képek16:18 Disznó-majom kimérákat kotyvasztottak kínai tudósok, de nem éltek sokáig15:59 Megkerült az eltűnt 13 éves kislány - nem szólt a szüleinek arról, hogy két éjszakát a barátainál tölt15:46 Von der Leyen 170 millió euró uniós támogatásról állapodott meg Etiópiával, de az elnökük közölte, hogy ennél több kell
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Morales visszatérne - ha hívnák

Reklám

Evo Morales, Bolívia volt elnöke kijelentette szerdán, hogy kész mielőbb hazatérni a száműzetésből, ha felkérik rá.
Ha a népem megkér rá, készek vagyunk visszatérni és megbékíteni (az országot) – mondta egy Mexikóvárosban tartott sajtótájékoztatón, miközben a hívei a bolíviai fővárosban tüntettek mellette, hogy térjen haza és vegye át újra az államfői tisztséget.
A tájékoztatón Morales nemzeti párbeszédre szólított fel a belpolitikai válság megoldása érdekében.
La Pazban órákkal korábban Bolívia ideiglenes államfőjévé nyilvánította magát a szenátus egyik ellenzéki alelnöke, Jeanine Ánez. Morales szerint Ánez bejelentése puccsal ér fel.
„Egy jobboldali puccsista szenátor a szenátus elnökévé, majd az ország ideiglenes elnökévé kiáltja ki magát törvényhozási határozatképesség nélkül, miközben cinkosai veszik körbe, és a népet elnyomó hadsereg és rendőrség irányítása alatt áll” – írta korábban a Twitteren. A mexikóvárosi sajtótájékoztatón megerősítette, hogy nem ismeri el Ánez legitimitását.
Ánez szerdán bejelentette, hogy új elnökválasztást akar a lehető legkorábbi időpontban. A hadsereget és a rendőrséget arra kérte az elnöki palotában elhangzott beszédében, hogy állítsák helyre a rendet az országban. Kijelentette, hogy Bolíviában nem történt államcsíny, és az országnak maga mögött kell hagynia a totalitárius rendszert. Szerinte az október 20-i elnökválasztáson nyilvánvaló csalás történt.
La Paz napközben a korábbiaknál nyugodtabbnak látszott, de vannak még tüntetések.
Morales a mexikóvárosi sajtótájékoztatón arra is kitért, hogy szerinte nem véletlenül szenvedett balesetet november 4-én a helikopter, amelyen utazott. A politikus nem sérült meg.
Időközben Mexikó La Paz-i nagykövete egy rádióinterjúban bejelentette, hogy kormánya nem ismeri el Ánezt ideiglenes elnöknek, mert megsértették az alkotmányos rendet, és közölte, hogy a képviselet befogadta az előző kormányzat mintegy 30 tisztségviselőjét, akik menedéket kértek. Kilétüket nem árulta el.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready