2019. december 13., péntek, Luca, Otília, Enid napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:21 A gender- mellett már a karbonsemlegesség is fontos az EU-nak14:59 Szobrot kapott a székely hadosztály parancsnoka Balatonszepezden14:28 Levelet küldött Ádernek a Magyar Orvosi Kamara14:20 A Harcos karácsonyi ajánlata (x)13:58 Felrobbant egy társasház Szászországban13:49 Rendezett családi körülmények: a sebészorvos fia is a fővárosi fegyveres rablóbanda tagja volt - általános iskolások, gimnazisták13:15 Üllő közelében csinált menekültet az algériai migránsokból egy bocskoros atyafi - romániai börtönből kellett kikérni12:53 Papíron is vége a Malévnak: csak a vezetői prémiumok szálltak volna rendelkezésre, végül mindenki ráfizetett12:17 Három és négy év börtönt kapott a Mal Zrt. két volt vezetője - a többi vádlott felfüggesztett büntetést vagy felmentést11:44 Kitüntették "Lawrence" titkos megbízottat - Felkészül az "AC-25" szigorúan titkos tiszt 11:25 Brit választások: Thatcher óta a legnagyobb tory győzelem - biztosra vehető a januári Brexit10:37 Jól elszámoltatták a Szeviépet is10:23 Szivárványos mennyország Kalifornia partjainál09:53 Kvótanő került az egyik ausztrál hírszerző ügynökség élére09:32 Nagy szívességet tett Svédország a magyar női kézilabda-válogatottnak
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Lengyelországban márpedig nem anyakönyvezhető házasságosdit játszó buzeránsok gyermeke

Reklám

Lengyelországban nem lehet anyakönyveztetni gyermeket olyan külföldi születési anyakönyvi kivonat alapján, amelyen azonos nemű szülők szerepelnek - döntött hétfőn a lengyel legfelsőbb közigazgatási bíróság.
A további lengyelországi jogi gyakorlatra is kiható határozatot azon fellebbezés kapcsán hoztak létre, amelyet az alsóbb fokú bíróságok döntései miatt nyújtott be egy, 2015-ben Londonban született fiú anyja. A lengyel származású asszony fia lengyel állampolgárságát akarta megerősíteni, ebből a célból akarta őt anyakönyveztetni a brit anyakönyvi kivonat alapján, amelyen a másik szülőként is nő szerepelt.
Zoom
Illusztráció egy "szivárványcsaládokról" szóló horvátországi mesekönyvből
A legfelsőbb közigazgatási bíróság hétfői határozatában rámutattak: a lengyel jogrend nem ismeri a szülők más kategóriáját, mint az anya és az apa. Úgy látták, a polgári jog nem teszi lehetővé, hogy a gyermek apjaként az okmányban olyan személyt tüntessenek fel, aki nem férfi.
A bíróság egyúttal hangsúlyozta: a lengyel állampolgárság megerősítése nem köthető feltételként külföldi anyakönyvi kivonat alapján történő lengyelországi anyakönyvezéshez, az alkotmány alapján ugyanis a gyermek automatikusan jogosult anyja állampolgárságára.
Az Egyesült Királyságban lehetséges az azonos neműeknek házasságosdit játszani, illetve a "bejegyzett partnerséget" is választhatják. A lengyel alkotmány férfi és nő kapcsolatának tekinti a házasságot, az azonos nemű "párok" civiljogi helyzete azonos az össze nem házasodott kétnemű párokéval.
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready