Bezár!
2020. augusztus 8., szombat, László, Zádor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:48 Tovább nőtt a napi esetszám Csehországban15:32 Ökológiai vészhelyzetet hirdettek Mauritiuson a zátonyra futott japán hajó miatt15:17 Gőzerővel irtják az esőerdőket Brazíliában, de az alelnök ebben is talált valami biztatót15:05 Robbanás áldozata lett a holland nagykövetné is - Közel félszáz embert még keresnek Bejrútban14:53 Repült a Nehéz Kő árbevétele a csillagos égig14:13 Visszanyalt a chicagói fagyi13:58 Ha humanisták lennénk, ilyen KFC-be vezető összkomfortos alagutat ásnánk az illegálisoknak a gúnyhatáron13:40 A japánmaszk az új spanyolviasz - evés közben is használható csúcstechnika13:23 Városi gyűlést bombázott le a szaúdi vezetésű koalíció Jemenben13:01 Trump is részt vesz a Libanon megsegítésére szervezendő videós donorkonferencián12:43 Kettétört landolás közben egy repülőgép Indiában - másfél tucatnyi halott12:28 Aggódik a járványhelyzet miatt a német közegészségügyi intézet12:10 Lovaskocsival szorította le a szomszédasszonyt, majd vasvillával és kisbaltával esett neki, de ez is kevés volt 11:59 Őrizetben a múlt időbe robbant bejrúti kikötő fejesei11:46 Több megyében végigfosztogatta a megszálló vendégek javait egy Felvidékről érkezett banda
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Medvegyev: az EU-nak kellene fegyvernyugvást hirdetnie Moszkvával szemben

Reklám

Az Európai Uniónak kellene összeszednie a bátorságát, és fegyvernyugvást hirdetnie az Oroszországhoz fűződő viszonyában – jelentette ki csütörtökön Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök szokásos évértékelő interjújában, amelyben ezúttal 20 tévécsatorna kérdéseire válaszolt.
„Az Európai Bizottságnak most új csapata van, amelyet még nem terhelnek az előző határozatok, legalábbis a személyes felelősség tekintetében. Van esélyük a javításra, ha úgy akarják” – mondta a kormányfő.
„Nem mi kezdtük ezt a háborúcskát, és nem is nekünk kell befejeznünk. Nekik maguknak kell kihirdetniük a fegyvernyugvást, akkor mindent vissza lehet terelni a rendes mederbe” – tette hozzá az Oroszország ellen a Krím elcsatolása és a kelet-ukrajnai beavatkozás nyomán bevezetett uniós szankciók és a válaszként meghirdetett orosz élelmiszerembargó jövőjéről nyilatkozva.
„Úgy gondolom, hogy végül is össze kell szedniük a bátorságukat, el kell ismerniük néhány hibájukat, és rá kell lépniük a kapcsolatok normalizálásának síkjára” – hangoztatta Medvegyev.
Kifejezte Moszkva készségét a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésére abban az esetben, ha azok nem készek a közös problémamegoldásra. Az orosz kormányfő rövidlátónak minősítette az EU jelenlegi Oroszország-politikáját.
Az új ukrán vezetéshez való viszonyát firtató kérdésre válaszolva Medvegyev elismerte, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök támogatottsága nagy. Úgy vélekedett, most az a legfontosabb, hogy Zelenszkijnek legyen lelkiereje és merészsége ellenállni az olyan negatív tendenciáknak, mint amilyen a nacionalizmus és az orosz-ukrán viszony felborításának vágya.
Medvegyev úgy vélekedett, hogy az ukrán államfő megállapodásra törekszik Ukrajna fejlesztésének kulcskérdéseiről, egyebek között Oroszországgal.
Az Oroszországgal kapcsolatos, újabb olimpiai eltiltással fenyegető doppingbotrányt „végtelen oroszellenes sorozathoz” hasonlította. Szavai szerint az a „legidegesítőbb”, hogy más országokkal kapcsolatban ezeket a problémákat „véka alá rejtik”. Mint mondta, „teljesen nyilvánvaló, hogy ez az általános politikai helyzettel áll összefüggésben”.
Elismerte, hogy a doppingolás valós probléma Oroszországban, és az ajzószerek felhasználóival szemben komolyabban kell fellépni, de megjegyezte, hogy „a végső felelősség a sportolót és az orvosát terheli”.
Közölte, hogy az orosz kormány utasította a sporttisztviselőket: harcoljanak az orosz érdekekért a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) hétfőn kihirdetendő, az orosz sport nemzetközi helyzetére potenciálisan súlyos következményekkel járó határozatával kapcsolatban.
Medvegyev azt is elmondta, hogy idén 1,3-1,5 százalékos GDP-növekedéssel, példátlanul alacsony, 3,8 százalékos inflációval, az aktív lakosság körében 4,6-4,7 százalékos munkanélküliséggel és a GDP 1,8 százalékának megfelelő költségvetési többlettel számol.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready