2020. január 21., kedd, Ágnes napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:37 Többen életüket vesztették az újabb iraki tüntetéseken22:18 Megkezdődött a balatoni nádaratás21:57 Salvini él a lehetőséggel, bíróság elé akar állni: "Contét és Di Maiót is viszem magammal"21:44 Február elején teszik közzé a Fidesszel kapcsolatos néppárti értékelést21:33 Kína megerősítette, hogy emberről emberre terjed az új koronavírus21:18 Idéntől csak hibridet gyárt az EU-s piacra a Suzuki Esztergomban20:53 Az ellenzék vezére szerint Putyin örökké hatalmon akar maradni20:50 Boroskancsók és névreszóló pálinkáspoharak a Turániában (x)20:32 Ismét többfelé lesz sűrű köd20:02 Kiengedték a Hableányt elgázoló szállodahajó ukrán kapitányát19:29 Tiltakoznak az ügyvédek bűnöző ügyfeleik "kártérítései" kifizetésének leállítása miatt - ők ugyanis nem nyerészkedők, dehogyis18:57 Időnként holttestekkel is lehet találkozni egy bukaresti kórházban18:15 Kiugrott kollégiumi szobájának ablakából egy debreceni egyetemista18:05 Láncra verve tartottak egy idős asszonyt a pincében - felfüggesztett elég lesz17:51 NJA: véget kell vetni a 10,5 éve zajló Budaházy-Hunnia büntetőügynek!
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

"Eltiltottak az internettől" egy moszkvai videóbloggert

Reklám

A nyári moszkvai tüntetések újabb részvevőit ítélték el pénteken az orosz főváros bíróságai.
Elkerülte az ügyészség által követelt négyévi szabadságvesztést, de háromévi felfüggesztettet kapott Jegor Zsukov. A 21 éves politológia szakos hallgatót és vloggert a hatóságok eredetileg azon a címen kívánták felelősségre vonni, hogy részt vett a július 27-i tüntetés „levezénylésében”, de végül azzal vádolták meg, hogy „szélsőséges tevékenységre hívott fel az interneten”.
Ezt négy, a YouTube-ra feltöltött videoblogjára alapozták, amelyekben arra buzdította hallgatóságát, hogy „ragadják meg a lehetőséget a tiltakozás bármely formájára”.
Halmazati büntetésként az elítéltet két évre eltiltották az internet használatától. Zsukov az utolsó szó jogán elmondott, nemzetközi figyelmet kapott beszédében nem ismerte el bűnösségét, és tetteit a keresztény értékrendben is kulcsfontosságú felelősséggel és szeretettel indokolta. A verdikt kihirdetése után a bíróság előtt összegyűlt több száz támogatója előtt kifejezte örömét amiatt, hogy szabadlábon maradhatott, de az ítéletet igazságtalannak minősítette.
Alekszej Navalnij ellenzéki politikus, aki a nyári tüntetések miatt maga 30 elzárást kapott, azt hangoztatta, hogy Zsukovot alaptalanul hurcolták meg, és azt jósolta, hogy a Putyin-rendszer leváltása után a verdiktet kimondó bírónő 3 és 8 év közötti börtönt kap majd ártatlan személy szándékos elítélése miatt.
Nyikita Csircovot hivatalos személy elleni erőszak címén egyévi szabadságvesztésre ítélték pénteken. Vlagyimir Jemeljanov (27), aki megragadta az egyik rendfenntartó golyóálló mellényét, 2 év felfüggesztettet kapott.
Pavel Novikovra pedig, aki egy folyadékkal töltött műanyag palackkal megütött egy rendőrt, és elismerte bűnösségét, 120 ezer rubel bírságot szabtak ki, de szabadlábra helyezték. Ilja Azar újságírót és moszkvai városi képviselőt 300 ezer rubelre büntették meg a tüntetések szervezési rendjének ismételt megsértése miatt. (A rubel jelenleg 4,66 forintot ér).
A július 14-i tüntetéssel kapcsolatos szabálytalanságok miatt pénteken Moszkvában őrizetbe vették Ivan Zsdanovot, a Navalnij alapította Korrupcióellenes Küzdelem Alapítvány igazgatóját.
Moszkvában nyáron július közepétől minden hétvégén tiltakozásokat tartottak amiatt, hogy a főváros választási bizottságai az ajánlóíveken szereplő aláírások egy részének meghamisítására hivatkozva elutasították több mint félszáz független és ellenzéki jelölt bejegyzését a szeptember 8-i önkormányzati választásokra. Az érintettek központilag elrendelt politikai diszkriminációra panaszkodtak.
A hatóságok által nem engedélyezett tüntetéseken a rendőrök mintegy 1700 embert őrizetbe vettek. Közülük több százat pénzbírságra vagy többnapos adminisztratív elzárásra ítéltek, 28 ember ellen pedig büntetőeljárás indult tömeges zavargásban való részvétel vagy hatósági személy elleni erőszak címén.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready