2020. január 19., vasárnap, Kenéz napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:50 Dörner György és Koltai Róbert kapja idén a Madách-díjat13:27 Nyolc ember halt meg egy csehországi betegotthonban13:17 Hazaszállították az Iránban lelőtt utasszállító ukrán áldozatainak maradványait12:49 BZSH-elnök: a budapesti zsidóság örök hálával tartozik a felszabadító szovjet katonáknak - kormányzati támogatással12:18 A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek11:18 Az apostolok cselekedetei vannak a ma kezdődő ökumenikus imahét központjában11:04 Szellemi holokauszt, fizessenek a gonosz, rasszista szegregáló tanárok! - 444-riport és egy vérző szívű Polgár pénzgyűjtése10:45 Nyíregyházi rasszizmus: túl gyorsan kapnak bérlakásokat a cigányok, és nem is magyar családok mellett10:27 Trump-ügyvédek: az amerikai polgárok szabad választáshoz fűződő jogát sérti az impeachment10:09 Hattagú családot mészároltak le Afganisztánban09:48 Kétszázezer öncélú, hedonista és extravagáns párttagot büntettek meg Kínában09:25 Albin Kurti kapta a kormányalakítási megbízást a koszovói elnöktől09:02 Miskolci orvosigazgató: hazugság a cigánysterilizáció, a magyar nőnek sem vették ki mindkét petevezetékét08:59 Pöcegödör lett a kínai elnökből - a Facebook szerint ez csak műszaki hiba08:43 Gaudiék bepereltek egy magyargyalázó szennyportált
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Csak a szokásos komcsi tempó: elvtársai akarták megölni az egykori kolumbiai terrorista vezért

Reklám

Merényletet hiúsítottak meg a kolumbiai hatóságok, amelyet a latin-amerikai ország egykori gerillaszervezetét irányító Rodrigo Londono ellen akartak elkövetni olyan gerillavezetők megrendelésére, akik nem ismerik el a fegyveres szervezet és a kormányzat között 2016-ban kötött békemegállapodást - közölte a kolumbiai rendőrség helyi idő szerint vasárnap.
Zoom
Rodrigo Londono, mozgalmi nevén Timoleón Jiménez, alias Timosenko
Oscar Atehortua rendőrfőnök arról tájékoztatta a médiát, hogy egy informátor értesítette a rendőröket, hogy merénylet készül a 60 éves, vörös terroristából átvedlett politikus ellen, aki a békemegállapodást követően párttá alakította a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) nevű gerillaszervezetet Közös Alternatív Forradalmi Erők néven.
A rendőrség ezért megerősítette Londono védelmét, és egy közeli ellenőrző pontnál tartóztattak fel két motorost, akikre illett a informátortól kapott személyleírás. A gyanúsítottak tüzet nyitottak a rendőrökre, akik viszonozták a tüzet, és megölték a két fegyverest. Egyiküket sikerült azonosítani, és kiderült, hogy 17 éven át volt a FARC katonája.
A rendőrség szerint a két fegyveres Hernán Dario Saldarriaga szolgálatában állt, aki egyike azoknak a kommunista gerillavezéreknek, akik továbbra is harcot folytatnak a bogotái vezetés ellen.
Bogotá 2016-ban békét kötött a FARC-kal, melynek tagjainak többsége letette a fegyvert. A több évtizedes konfliktus lezárásáért abban az évben Kolumbia akkori elnöke, Juan Manuel Santos Nobel-békedíjat kapott.
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready