2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:03 Kivizsgálják a repülőtéren órákat veszteglő légijárat ügyét18:43 A fasiszta brigantik már a DK-ba is befurakodtak: 2,6% nem akarta Ferit elnöknek18:34 A hivatalban lévő államfő nyerte az elnökválasztást Afganisztánban17:53 Iskolai mészárlásra készülő kercsi tizenéveseket vettek őrizetbe17:32 Csokifütyizés helyett rendőrt hívott egy budapesti nő, így fogtak el egy körözött nigériai bűnözőt16:46 A kubai orvoslás jelensége - a gazdagság és egészségipar eddig ismert összefüggéseinek cáfolata16:25 Fogolycserét hajtott végre Irán és Németország15:52 Remek fickó az egyik mentős támadója: beleegyezett, hogy megússza felfüggesztettel15:31 Újra a Kúriára kerül a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos ügye15:16 Felmentették a szentesi jegyző elleni kézigránátos merénylettel vádolt férfit14:45 TASZ: szégyenteljes, hogy a HírTV mert normális hangnemben tudósítani a kitörés-megemlékezésről, de azért még nem kellene bojkottálni14:14 Bíróság előtt a nádudvari "csínytevő lányok"13:57 Partiumi-bánsági könyvbemutató körúton Gaudi a Nemzeti jogvédelem című kötetével13:42 Egy vuhani kórház igazgatója belehalt a koronavírusba13:28 Hűtött migránsok a bolgár-román határon - nem okozott nekik gondot a hatezer eurós menetjegy
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Ukrajna újabb fogolycseréről tárgyal Oroszországgal

Reklám

Ukrajna újabb fogolycseréről kezdett tárgyalásokat Oroszországgal – közölte Volodimir Zelenszkij államfő az ukrán elnöki hivatal csütörtöki közleménye szerint.
A dokumentum szerint az államfő Jeruzsálemben úgy nyilatkozott: szeretnék elérni, hogy az Oroszországban, a Krímben, illetve a Donyec-medencei szakadárok által ellenőrzött területeken fogva tartott minden ukrán – beleértve a krími tatárokat is – visszanyerje szabadságát, így erre két külön listát készítenek.
„Két szám, két lista” – fogalmazott. Kifejtette, hogy a Donyec-medencében fogva tartottak listáját már egyeztették Minszkben, a Kijev, Moszkva és az EBESZ képviselőiből álló úgynevezett összekötő csoportban, de még nem véglegesítették.
A másik listáról – amelyen az orosz területen, illetve az Oroszország által elcsatolt Krím félszigeten fogva tartottak, köztük krími tatárok – szerepelnek, Ukrajna tárgyalást kezdett az orosz féllel. A megbeszélések részleteiről az ukrán elnöki hivatal semmilyen részletet nem hozott nyilvánosságra, azt sem, hogy a tárgyalások kik között zajlottak.
Az Ukrajinszka Pravda hírportál emlékeztetett arra, hogy Ukrajna és Oroszország fogolycserét utoljára 2019 végén hajtott végre egymás között. Akkor 35-35 főt cseréltek ki, s akkor térhettek haza többekkel együtt a Kercsi-szorosnál történt tengeri incidens során bebörtönzött ukrán haditengerészek és Oleh Szencov Szaharov-díjas ukrán filmrendező is.
A Donyec-medencei szakadárokkal az ukrán kormány 2019. december 29-én hajtott végre utoljára nagyszabású fogolycserét, amelynek keretében 76 ukrán fogoly szabadult ki, Kijev pedig 124 embert adott át a szakadároknak.
December 31-én Zelenszkij telefonon beszélt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, és szót ejtettek egy újabb ukrán-orosz fogolycsere lehetőségéről. Zelenszkij kifejezte reményét, hogy még a télen újabb fogolycsere lehet a két ország között.
Január 3-án Valerija Lutkovszka, a minszki összekötő csoport humanitárius ügyekkel foglalkozó alcsoportjának ukrán tagja közölte, hogy a Donyec-medencei szakadárok fogságában még mintegy 300 ukrán van. Közülük 101 személyről megerősített információi vannak Kijevnek, míg 200-ról csak a hozzátartozóiktól kapott tájékoztatás alapján valószínűsítik, hogy fogságban lehetnek.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready