2020. február 21., péntek, Eleonóra, Bódog napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:32 Kijev megkönnyebbült: örülnek, hogy vége az impeachment eljárásnak22:18 Török védelmi miniszter: Washington amerikai légvédelmi rendszerrel támogathatja Törökországot21:51 Brit belügyminisztérium: a jövőbeni bevándorlási szabályok nem érintik a már Nagy-Britanniában élő EU-állampolgárokat21:22 A bukaresti polgármesteri hivatal betiltotta a székelyföldi románok vasárnapra tervezett tüntetését21:10 Remény Európa számára - Saló szelleme tovább él!20:58 Gyűlöletkeltő gyerekkarácsony - a HVIM is elítéli a saját bőrén megtapasztalt YouTube-cenzúrát20:41 Melegszik az idő a hétvégén20:13 Késelés volt egy londoni mecsetben - "családon" belüli ügyről lehet szó19:50 Drága nagykövet úr, Adolf Hitler portréi alatt masíroznak a nácik Magyarországon!19:05 Gyárfás nem vállalta a poligráfos vizsgálatot18:41 Tiltakoznak az ukrán településen, ahol a Kínából evakuáltakat elhelyezték17:57 Közérdekű munkára ítéltek egy mentősre támadót, majd elmagyarázták, hogy az nem is enyhe büntetés17:45 Netanjahu az utolsó szöget is beveri a kétállami megoldás koporsójába17:35 Spanyolok (?) vertek meg egy jegyellenőrt a Keleti pályaudvarnál17:31 Amint konkrét lépések lehetősége merül fel a börtönbiznisz kapcsán, máris hevesen tiltakozik a kormány
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Zsidóbűnözés :: :: Hozzászólások

Hatalommal való visszaéléssel vádolta meg Weinsteint az ügyész

Reklám

Hatalmával való visszaéléssel vádolta az ügyész pénteken Harvey Weinsteint, aki hollywoodi filmmogulként zsákmányként vadászott a nőkre.
„A vádlott az univerzum ura volt, és a tanúk csupán hangyák voltak, akikre következmények nélkül rátaposhatott” – hangoztatta a szexuális erőszakkal és zaklatással megvádolt Weinstein büntetőperében elmondott záróbeszédében Joan Illuzzi ügyész.
Illuzi szerint Weinsteinből hiányzott az áldozatai iránti empátia is. „Az univerzumot én irányítom, és ők nem fognak panaszt emelni, ha én, a király rájuk lépek, rájuk köpök, demoralizálom őket és igen, megerőszakolom és megbecstelenítem őket” – fogalmazott Illuzi Weinsteint utánozva.
A pénteki záróbeszéd az utolsó alkalom, amikor az ügyészség meggyőzheti a manhattani bíróság hét férfiból és öt nőből álló esküdtszékének tagjait a bukott filmmogul bűnösségéről. Az esküdtszék kedden kezdi mérlegelni döntését, és ha bűnösnek találják a vádlottat, akár életfogytiglani börtönbüntetésre is ítélheti őt a bíró.
A 67 éves Harvey Weinsteint Jessica Mann megerőszakolásával vádolják, illetve azzal, hogy orális erőszakot követett el egykori munkatársán, Mimi Haleyin.
A zsidó tagadja a vádakat, és azt állítja, hogy a szexuális közeledés és az aktusok kölcsönös beleegyezésen alapultak. A bírósági tárgyaláson Weinstein nem tett vallomást, ügyvédei eltanácsolták ettől.
Az ügyészség a perben mindkét nőt tanúként idézte be, akik emocionális vallomásukban részletesen feltárták kapcsolatukat az filmmogullal. Csütörtöki védőbeszédében Donna Rotunno, Weinstein egyik ügyvédje „megbízhatatlannak” írta le őket, és hangoztatta, hogy a túlbuzgó ügyészség megpróbálja a kölcsönös belegyezésen alapuló szexuális kapcsolatot támadásként beállítani.
„Egy olyan világot teremtenek, amelyben megfosztják a felnőtt nőket a józan észtől, önállóságuktól és felelősségüktől” – hangoztatta mintegy öt órán át tartó védőbeszédében.
„Az ő világukban a nők nem felelősök azért, hogy milyen partin vesznek részt, milyen emberekkel flörtölnek, milyen választásokat hoznak karrierjük előmozdítására” – fogalmazott. „Az ügyészség egy sötét történetet szőtt egy férfiról, aki úgy keresett áldozatokat, hogy egy sor tesztnek vetette alá őket, de a történetet nem támasztja alá bizonyíték” – mondta.
Rotunno hangsúlyozta, hogy Weinstein ártatlan. „Ártatlan volt, amikor besétált a tárgyalásra, ártatlan volt, amikor a tanúk vallomást tettek, és most is ártatlan” – mondta, és felszólította az esküdtszék tagjait, hogy tegyék félre érzéseiket, és használják józan eszüket, amikor mérlegelik a bizonyítékot.
„Nem kell, hogy szeressék Weinstein urat. Ez nem egy népszerűségi verseny. Ebben az országban a népszerűtlen embereknek van leginkább szükségük esküdtekre” – mondta.
Az ügyészség négy másik nőt is tanúként hallgatott meg, köztük Annabella Sciorra színésznőt, akit a vádirat szerint az 1990-es években erőszakolt meg a producer.
Bár ez a bűncselekmény elévült, a színésznő vallomásának segítségével akarták felrajzolni Weinsteinnek mint szexuális ragadozónak a magatartását, aki felhasználta hatalmát arra, hogy a nők kegyeibe férkőzzön filmszerepeket, karrierjük előmozdítását ígérve, majd szexuálisan megtámadta vagy megerőszakolta őket.
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready