2020. június 2., kedd, Kármen, Anita, Csilla napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:02 Mirkóczki "amit 2010 előtt mondtunk, nem volt igaz" Ádám is elhagyja a süllyedő hajót - de nem azért...16:47 Most épp az ún. Szlovákiával dúl a szerelem, még az is kiderült, hogy Pozsonynak szívügye a felvidéki magyarság16:16 Vajon csak a Mi Hazánk megemlékezésétől rendült meg az ORÖ, vagy Rácz László szexuális szokásai is megérintették őket?16:03 "Semlegesítik" Hitler szülőházát a szellemiségétől ma is rettegő demokraták15:46 Egy kis nosztalgia az őszödi beszéd évfordulójának árnyékában: az MSZP frakcióvezetője azt szerette volna, ha újra oszlatják a rendőrök a "rasszistákat"15:31 Találós kérdés: honnan lesz Nike-cipője a niggernek?15:22 Felmérés: nincs olyan magyar, aki ne úgy gondolná, hogy a trianoni diktátum igazságtalan és túlzó volt15:08 Salvini: számunkra Magyarország példakép14:35 Ha nem cigány témáról van szó, még Balognak is vannak értelmes gondolatai14:29 Ausztráliában is beindította a tüntetéshullámot az amerikai néger halála14:13 Száz néptáncos közös előadása emlékeztet a diktátumra a Hősök terén13:54 Rablóink rokonszenve: legkevésbé az oláhok és a rácok kedvelnek minket - az érzés kölcsönös13:34 Lesz Himnusz június 4-én a zsidó/ballib tévékben és rádiókban? Hamarosan kiderül13:22 Országos tisztifőorvos: a járvány egyértelműen lecsengőben van12:45 15 évesen már el volt tiltva a vezetéstől, de hajtotta a vére a "fiút"...
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Az ausztrálok háromnegyedét érintette a tűzvész

Reklám

Az Ausztráliában tavaly szeptember óta pusztító bozóttüzek a lakosság háromnegyedét érintették közvetve vagy közvetlenül egy kedden nyilvánosságra hozott felmérés szerint.
Az ország keleti és déli részén több mint 120 ezer négyzetkilométeren pusztítottak a lángok. A tüzek 33 ember halálát okozták, mintegy 2500 embernek kellett elhagynia lakhelyét, egymilliárd állat pusztult el.
A tüzek ezúttal különösen korán kezdődtek az ausztráliai tavasz során, és nagyon intenzívek voltak. Szakértők szerint ez a rendkívüli szárazsággal, a tikkasztó hőséggel, valamint a klímaváltozással magyarázható.
Az Ausztrál Nemzeti Egyetem (ANU) felmérésének eredménye szerint a válaszadók 14 százalékát közvetlenül érintette a tűz: ez azt jelenti, hogy csaknem hárommillió ember otthona leégett, megrongálódott vagy fennállt a veszélye annak, hogy valamilyen kár éri a házat. A megkérdezettek 64 százalékát közvetve érintette a katasztrófa: 15 millió ember ki volt téve füst belélegzése veszélyének, meg kellett változtatnia az utazását, vagy valamelyik hozzátartozóját, ismerősét érte közvetlen kár.
A felmérés arra is kitért, hogy mi az emberek véleménye a szövetségi kormány teljesítményéről a tűz oltásában, megelőzésében. Kiderült, hogy az elégedettségi szint Scott Morrison kabinetével 39,2 százalékra esett vissza a korábbi 52,5 százalékról.
A kutatást több mint 3000 ember megkérdezésével végezték két hét leforgása alatt.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready