2020. április 1., szerda, Hugó, Agád napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:01 Egymás után a vírussal is összefogtak a ballibek: "erre van szükség ahhoz, hogy Orbán rendszere elinduljon a bukás felé"10:37 Kína holdjárója már több mint 424 métert haladt előre a Hold távoli oldalán10:12 Rajzfilmhős lett Puskás Ferencből, íme az első rész09:52 New Yorkban olyan magas a halottak száma, hogy hűtőkamionokban tárolják őket09:48 Újra megnyílt a balassagyarmati határátkelő az ingázók előtt09:37 Türkmenisztánban a torkánál ragadták meg a kérdést: egyszerűen "betiltották" a koronavírust09:17 Egy louisianai szektavezérnek "Isten azt mondta", ne törődjön a járvánnyal09:01 Tizenhárom éves fiú a koronavírus legfiatalabb brit áldozata08:50 Fagyos idővel indult az április Erdélyben08:45 Még a végén a macskák számára is kijárási tilalmat rendelnek el08:31 Mától új menetrend szerint közlekednek a budapesti tömegközlekedés járatai08:04 Trump szerint "nagyon fájdalmas két hét" vár az amerikaiakra07:43 Meghalt négy beteg, 525-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, minden megyében van koronavírusos07:32 Először volt hőhullám az Antarktiszon06:56 Több száz egyeddel ritkítja bölényállományát a Yellowstone Nemzeti Park
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Zsidóbűnözés :: :: Hozzászólások

Netanjahu az utolsó szöget is beveri a kétállami megoldás koporsójába

Reklám

Több mint hatezer új lakást építenek Jeruzsálem 1967-ben elfoglalt területein - jelentette be csütörtökön Benjámin Netanjahu, az átmeneti izraeli kormány miniszterelnöke.
Kevesebb mint két héttel a március 2-ra kiírt izraeli parlamenti választások előtt a kormányfő azt ígérte, háromezer lakást Jeruzsálem déli, Givat-Hamatósz nevű, 1967-ig Jordániához tartozó részén építenek fel. Ezen a területen már régebben is tervezték egy új zsidó lakónegyed felépítését, de a nemzetközi tiltakozás hatására nyolc évvel ezelőtt ezt a tervet talonba tették.
"Megszüntettük az összes korlátozást, és ezennel bejelentem, hogy felépítjük Givat-Hamatószt háromezer új otthonnal" - mondta Netanjahu egy jeruzsálemi városvezetőkkel tartott találkozón, és egyben kilátásba helyezte ezer lakás felhúzását az arabok lakta Bét-Cafafa lakónegyedben is.
Még Netanjahu első kormánya hozta létre 1997-ben a város déli, 1967-ben elfoglalt részén, Betlehem és Kelet-Jeruzsálem között a Har Homa nevű lakónegyedet, amelyet szintén telepnek tekintenek a nemzetközi közösség országai, s ahol ma már 32 ezren laknak.
A kormányfő közlése szerint ebben a városrészben is újabb 2200 otthont teremtenek tizenkétezer újabb lakóval. "Har Homában ötvenezren fognak élni, mint egy közepes nagyságú izraeli városban"- mondta. "Mindezt a heves nemzetközi tiltakozás ellenében tettük meg, legyőztük az akadályokat, és nézzék, mit tettünk Jeruzsálemmel"- idézte szavait a Jediót Aharonót című újság online változata, a ynet.
A Békét Most nevű izraeli civil békemozgalom elítélte a csütörtöki bejelentést. "A Givat-Hamatósz dombon készülő építkezés komoly csapást jelent a kétállami megoldásra, a jövendő Palesztina megteremtésére" - vélekedtek a mozgalom szóvivői.
"Ez az utolsó pont, amely lehetővé tenné a területi folytonosságot (a palesztinok számára) Betlehem és Kelet-Jeruzsálem között, és az új lakónegyed felhúzása után nem lehet majd összekötni a két várost egymással" - mondták. "Ilyen politikai változást nem hozhat létre egy többségi felhatalmazás nélkül működő átmeneti kormány" - hangsúlyozták, és választási ígéretnek minősítették az újabb telepépítések bejelentését.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready