Bécsben diagnosztizálták az első koronavírus-fertőzést - jelentette be csütörtök délelőtt Rudi Anschober szociális és egészségügyi miniszter.
Az osztrák fővárosban egy 72 éves férfi betegedett meg elsőként koronavírus-fertőzésben. A pácienst tíz napja kezelték influenza tüneteivel; rutinszerűen végezték el rajta a koronavírus-tesztet. A férfit időközben átszállították abba a kórházba, ahol a koronavírussal fertőzöttek kezelésére alakítottak ki egy részleget.
A Bécsi Kórházszövetség (KAV) vezetője, Michael Binder elmondta, hogy a koronavírussal fertőzött férfi állapota súlyos. Arról is beszélt: egyelőre nem tudni, hol fertőződött meg; nem ismert ugyanis, hogy olyan területeken járt volna, ahol nagy számban fordul elő a fertőzés.
"Átfogó intézkedésekre van szükség" - jelentette be Bécs egészségügyi tanácsosa. Peter Hacker (SPÖ) kifejtette: miután megállapították a fertőzést, három kórházi részleget lezártak. Azokat a kórházi dolgozókat pedig, akik részt vettek a férfi kezelésében, hazaküldték, ők egyelőre házi karanténban maradnak. Arról is beszélt: listát készítenek a beteg látogatóiról; ők ugyanis esetlegesen elkaphatták a vírust.
Ausztriában eddig összesen három koronavírus-fertőzést regisztráltak.
Egy újabb, negyedik esetről is beszámoltak; a középkorú férfi első koronavírus-tesztje pozitív lett; ezért további vizsgálatokat végeznek el, hogy bebizonyosodjon: valóban fertőzött-e. A beteg jól van, ezért nem igényel kórházi kezelést, otthoni karanténban van. Ő nemrég járt Olaszországban, és kapcsolatban állt krízisterületen lévő személlyel.
(MTI)