2020. október 1., csütörtök, Malvin napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:34 "Megvédjük az édesanyákat az LMBTQP-szörnyektől!" - Toroczkai tüntetésre hív22:21 Vádat emeltek a portugál bevándorlási hatóság három munkatársa ellen, amiért halálra vertek egy ukrán férfit22:05 Vészhelyzet lép érvénybe Felvidéken21:50 Mindössze négy év fogházat kapott Molnár Ricsi - haza is engedték, mert amúgy is csak néhány hónapot kellene letöltenie21:36 EP-alelnök: "ki kell éheztetni pénzügyileg" Lengyel- és Magyarországot21:22 A Klubrádió és a 168 Óra nem lesz többé fegyver Slomó kezében az antiszemitizmus elleni harchoz20:55 A népmese napjára időzítve...20:42 Azerbajdzsán izraeli harci eszközökkel támadja az örményeket20:24 Az amerikai média egyöntetűen negatívan ítélte meg Trump és Biden első elnökjelölti vitáját20:12 Daganat vitte el a homokost, aki a világon elsőként gyógyult meg a HIV-fertőzésből19:52 Edzett, fehér, heteroszexuális férfiak üzentek a négygyermekes magyar családanyákat fenyegető férgeknek19:31 Bíróság elé állították az Audi igazgatótanácsának volt elnökét18:44 Tényleg nincs megállás? Már felolvasást is tartanak gyerekeknek a buzeráns királyfikról18:22 Drogos hulladékok a Nyugati téren: a faroklengetés rendben van, de a videózás sérti a jogaikat18:06 Az oláh szenátus vörös többsége ismét megszavazta a Trianon-törvényt
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Putyin nem szereti, ha cárként emlegetik

Reklám

Elutasította Vlagyimir Putyin elnök, hogy az egykori orosz cárhoz hasonlítsák abban az interjúban, amelyet a TASZSZ hírügynökségnek adott hatalomra kerülése 20. évfordulója alkalmából.
"Ez nem felel meg a valóságnak. Hiszen én minden nap dolgozom, én nem uralkodom" - válaszolt Putyin az interjú csütörtökön közölt részében arra a kérdésre, miként viszonyul ahhoz, hogy egyesek cárként emlegetik őt.
Az orosz vezető megfogalmazása szerint a cár az, aki legfelül ül, parancsokat osztogat, eközben ő maga csak "a sapkáját próbálgatja, és a tükörben nézeget magát". Saját bevallása szerint Putyin el sem tudta képzelni, hogy a kormányzása ilyen sokáig eltarthat.
"Egyáltalán nem gondoltam, hogy itt találom magam. Meg sem fordult, és meg sem fordulhatott a fejemben" - mondta a hivatalban lévő elnök az interjúban, amelyet még azt megelőzően rögzítettek képben-hangban, hogy Valentyina Tyereskova kormánypárti képviselő javaslatára az orosz alkotmány módosítása során "lenullázták" a 67 éves Putyin eddigi elnöki ciklusait, meghaladva azt a alaptövénybeli korlátozást, amely kizárná, hogy a 2024-ben esedékes elnökválasztáson újra jelöltethesse magát.
Putyin azt állította, 2008-ban - amikor két elnöki ciklust követően a kormányfői posztot vette át - még nem tudta, hogy négy év múlva vissza fog ülni az elnöki székbe, de nem zárta ki ennek lehetőségét.
Azzal kapcsolatban, hogy milyen státusba kerül majd 2024 után, amikor lejár jelenlegi, negyedik elnöki mandátuma, azt mondta, hogy ez "az orosz állampolgárok túlnyomó többségének hangulatától" függ, hozzátéve, hogy ez "bizalmi kérdés".
"Nem tudom, meglátjuk. Négy év áll még előttünk, erre most nincs válaszom" - hangoztatta azzal kapcsolatban, hogy milyen funkcióba lép majd az elnöksége után.
Egyetértett azzal a felvetéssel, hogy az oroszországi elitcsoportok idegesek lehetnek a hatalom kérdése körüli bizonytalanság miatt. Eszmefuttatása szerint ugyanakkor "a hatalom elsődleges forrása a nép". Mint mondta, az egyszerű emberekben bízik meg leginkább, akik kimondják, amit gondolnak.
Putyin azt mondta, hogy munkájához információforrásul a közvélemény-kutatások adatai, valamint a szakszolgálati és a médiajelentések szolgálnak.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready