2020. május 31., vasárnap, Angéla, Villő, Zengő napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:03 Megindult a forgalom a Záhonynál15:41 90 ezer mecsetet nyitott újra Szaúd-Arábia, de Mekka marad még zárva15:13 Trónus: Trianon véres oldala14:57 Állítólagos kínai karikatúra: elmosódott Dávid-csillag a jenki kaszás gyilokszerén14:39 Indiában exponenciálisan növekszik a fertőzöttek száma14:07 Brazília beelőzte Franciaországot: közel 29 ezer covidos halottal már a negyedik a "világranglistán"13:37 Krausz Tamás eszméletlen eszmefuttatása13:20 Két és fél hónap után újra nyitva az al-Aksza mecset13:04 Szünetel a gúnyhatár-átléptetés Záhonynál12:42 Emmi: júniustól a magánorvosok is csatlakoznak az EESZT-hez12:21 Újraindul Olaszország, de az egyidejű nyitás gondolatáért nem mindegyik tartomány rajong11:58 Koszovót és Szerbiát még a koronavírus sem békítette össze11:45 A második világháború óta példátlan a mozgósítás a négererőszak ellen 11:29 Benkő Tibor a Hősök terén koszorúzott11:06 Százezreket lopott egy ifjú páros Zalaegerszegen, de Keszthelyen véget ért a kalandjuk
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Ellenzéki bojkott mellett nagy többséggel voksoltak a mostani elnök szívét melengetően a guineai népszavazáson

Reklám

Guineában a voksolók elsöprő többsége, 92 százaléka támogatta az alkotmány módosítását az erről szóló népszavazáson a referendum előzetes eredményei alapján - közölte pénteken Amadou Salifou Kebe, a nyugat-afrikai ország választási bizottságának elnöke.
Az ország alkotmánybíróságának most nyolc napja van arra, hogy megerősítse vagy elutasítsa a népszavazás eredményét.
Az ellenzék ugyanakkor attól tart, az alkotmánymódosítás lehetővé tenné Alpha Condé elnöknek, hogy további 12 évig hatalmon maradhasson.
A 81 éves Condé nem zárta ki, hogy az alkotmánymódosítással meghosszabbítja a decemberben lejáró hivatali idejét. Példaként más afrikai országok vezetőit hozta fel, akik szintén meghosszabbították mandátumaikat.
Az alkotmánymódosítás értelmében a kétszer öt éves mandátum helyett kétszer hat évben korlátoznák az elnök által betölthető hivatali időt. Ugyanakkor az nem lett rögzítve, hogy ebbe beleszámít-e a korábban hatályos alkotmányos rendelkezések idején letöltött hivatali idő. Condé jelezte, hogy az ő értelmezése szerint nem számítana bele.
Az eredetileg március 1-re kitűzött voksolást így is el kellett halasztani, mert aggályok merültek fel a választói névjegyzék hitelességéről. Az ellenzék bojkottálta a népszavazást.
Legalább harminc ember vesztette életét tavaly október óta a tervezett alkotmánymódosítás elleni tüntetéseken.
A népszavazás eredménye egyfajta előrejelzés lehet az év végéig tartandó guineai elnökválasztás szempontjából Afrika legnagyobb bauxitkitermelő országában.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready