2021. június 19., szombat, Gyárfás, Mikó, Hajnalka napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:18 Húszan sérültek meg egy Mezőörsnél történt balesetben, halott is van21:53 "Francia"országi szólásszabadság: így keverik le a volt tábornokot, amikor válaszol arra a kérdésre, hogy kik irányítják a médiát21:23 Szovjet csapatkivonások Közép- és Kelet-Európában21:01 Sűrűbben járnak éjszakánként a forgalmasabb szakaszokon a BKK-járatok20:35 A szokásos cigány "együttérzés"...20:00 A szép jövő: egy kínai cégnél "okoskamerákkal" kényszerítik mosolygásra az alkalmazottakat19:38 A Fehér Ház tanácsadója azt bizonygatja, mennyire megérte Bidennek találkozni Putyinnal19:06 Horvátországba szabadon léphetnek be a zöld jelzésű országokból érkezők18:42 Egész vékonydongájú legény lett Molnár Ricsi: a magánzárkától és a médiacirkusztól is szenved szegény17:58 Kaczynski: Oroszország területéről érkező kibertámadás ért vezető lengyel politikusokat17:24 Akkora a rend, hogy simán lehet sodrófával sétálgatni Tapolca belvárosában, haragosra várva17:02 Parancsnok: megszűnt a zsúfoltság a büntetés-végrehajtási intézetekben, és vandálbiztos táblagép is van már16:23 Merkel minisztere nem érti: "érzékenyítésen" esnek át a német katonák, mégis megünneplik a Führer születésnapját15:55 Cigi- és pénzkérés, szóváltás, majd életveszélyes sérülés - a szokásos Zuglóban is15:32 Korrupció miatt vettek őrizetbe egy rendőri gazdasági vezetőt
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Netanjáhu: júliusban kiterjesztjük az izraeli szuverenitást Ciszjordániában

Reklám

Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök a Likud frakcióülésén ígéretet tett arra, hogy a most megalakult kormány a koronavírus-járvány miatt elvesztett munkahelyek helyett újakat teremt. Izraelre a legnagyobb fenyegetést Irán jelenti, jelentette ki, majd hozzátette, hogy a zsidó állam kivédi a perzsák nukleáris és egyéb fenyegetéseit. Az aggodalmak eloszlatására Netanjáhu biztosította a frakció tagjait: a tervezett időpontban, júliusban megtörténik a Ciszjordánia egyes területeinek bekebelezése – írja a Jiszráél Há-Jom című hírportál.
Zoom
Binjámin Netanjáhu (fotó: netanyahu.org.il)
A kormányzó Likud párt parlamenti frakciója ma délelőtt megtartotta a legutóbbi izraeli választások utáni első ülését. Az elnöklő Binjámin Netanjáhu miniszterelnök a most megalakult kormány első fontos teendőjeként említette a koronavírus-járvány következtében elvesztett munkahelyek helyett újak teremtését, s ezzel az emberek visszakapják azt, amit a járvány elvett tőlük. „Senkit nem hagyunk magára”, fogadkozott a miniszterelnök, s egyben figyelmeztetett a világjárvány várható második hullámának a veszélyére.
Izrael biztonsági helyzetéről szólva kijelentette: „Ellenségeink egy pillanatra sem hagynak föl az Izrael elleni támadási kísérletekkel, de mi rendre meghiúsítjuk ezeket, mindenütt föllépünk Irán és csatlósai ellen”, hangsúlyozta Netanjáhu, majd kijelentette: Izrael megakadályozza Teheránt abban, hogy nukleáris és egyéb fenyegetést jelentsen a zsidó államra.
Netanjáhu ezután rátért Ciszjordánia bizonyos területeinek korábban beígért annektálására, vagy ahogyan ő mondta, „az izraeli szuverenitásnak a szülőhaza területeire történő kiterjesztésére”. Ezzel kapcsolatban így fogalmazott: „A mostanihoz hasonló történelmi lehetőség 1948 óta nem nyílt számunkra, s ezért Ciszjordániában sikeresen kiterjesztjük az izraeli szuverenitást. Ez most olyan lehetőség, amit nem szabad elszalasztani”, jelentette ki Netanjáhu, majd a kétségek eloszlatására hangsúlyozta: „Az előre eltervezett időben, júliusban kiterjesztjük a szuverenitást, s ezen az időponton nem kívánunk változtatni”.
H. J. – Kuruc.infoFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready