Bezár!
2020. július 7., kedd, Apollónia, Bódog napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:26 Ferencvárosban is széthullott a baloldali szivárványkoalíció12:11 Nagyon távoli még a közösségi immunitás egy nagyszabású spanyol kutatás szerint11:27 Napi National Geographic: Majomlagzi Matters11:10 Hamis és rossz minőségű "egészségügyi védőfelszerelést" találtak két kamionban10:53 Egy nemzet végórái - néger milíciák a Ku Klux Klan egykori "szívében"10:43 Románia kibővítette a "zöld zónába" sorolt országok listáját10:28 Több mint egymillió embert evakuálnak egy japán szigeten09:59 Bubópestis miatt vezettek be óvintézkedéseket Észak-Kínában09:27 Tizenhattal nőtt az igazolt fertőzöttek száma08:43 Titkosította a Transparency International elnöke a saját közmegbízatását - havi egymillió heti egy munkanapért08:20 Kutatók: egyre több állatbetegség terjedhet át emberekre, ez a járvány is "előrelátható volt"08:15 Vádat emeltek terrorizmus miatt Evo Morales volt bolíviai elnök ellen07:58 Egy kis nyelvtörő reggelre: Kvon Dzsong Gun: Kim Dzsong Un nem tárgyal, Mun Dzse In félreértette Csö Szon Huit07:44 MN: a Magyar Honvédségé lesznek Európa legmodernebb harckocsijai07:31 Rózsaszín havat vizsgálnak a tudósok az Alpokban
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Washingtoni tüntetés: meg kell vonni a rendőrség forrásait, hogy négerek között osszák szét

Reklám

Ezrek tüntettek szombaton Washingtonban a rendőri brutalitás elleni tiltakozáshullám kilencedik napján, amit "George Floyd május végi meggyilkolása" (máskor odafigyel az MTI és a fősodor, hogy csak szándékos emberölést nevezzen gyilkosságnak, kivételt éppen ennél a vitatható esetnél kell tenniük... - a szerk.) váltott ki az Egyesült Államokban.
Amerikai tisztségviselők a tiltakozó akciók kezdete óta a legnagyobb megmozdulásra számítanak a fővárosban, amelynek számos pontján tartanak rendezvényeket.
Zoom
Június 3-án Phoenixben is ezt követelték, nekik nagyon jól jönne az egész éves zavartalan "bevásárlásokhoz"(fotó: Matt York / AP)
Az egyik tiltakozó csoport a Lincoln emlékmű előtt gyülekezik, ahol Martin Luther King Jr ismert polgárjogi aktivista tartotta híres beszédét 1963-ban. Menetet terveznek indítani a kongresszus épületétől, és rendezvényeket tartanak helyi idő szerint délutántól éjfélbenyúlóan a Fehér Ház előtt is.
Az elnöki rezidencia előtt összegyűlt tömeg a "Black lives matter" (A fekete életek is számítanak) mellett George Floyd és más, rendőri erőszaknak áldozatul esett "afroamerikaiak nevét" skandálta. Több aktivista a rendőrségi források megvonását követelte, azzal, hogy az így felszabadult pénzösszegeket a "szükséget szenvedő közösségek" támogatására kellene fordítani.
A fekete bőrű Floyd május 25-én halt meg, mert egy fehér rendőr csaknem 9 percig térdelt a nyakán, miután a férfi egy hamis 20 dollárossal próbált fizetni. A "gyilkosságba torkolló intézkedésnél" négy rendőr volt jelen, másnap mindannyiukat elbocsátották, és később vádat is emeltek ellenük. A Floyd nyakán térdelő rendőrről videófelvétel is készült, amelyen többször hallható, hogy a fekete férfi azt nyögi, hogy nem kap levegőt. Mint kiderült, az utolsó három percben Floyd már nem mozdult, és pulzusa sem volt. A "gyilkosság" miatt helyenként zavargásokba és fosztogatásba torkolló tiltakozások kezdődtek az Egyesült Államok több városában, melyek során szintén számos bírálat érte a rendőrség fellépését a békés tiltakozókkal és újságírókkal szemben is.
(MTI nyomán)
Frissítés: Videókon az események
RT-összefoglaló:
Négyórás maraton mazochistáknak:
Minneapolis térdeplő zsidó városvezetőjének a lemondását is követelték:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready