2020. október 31., szombat, Farkas napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:38 Korlátlan magzatgyilkolászásért tüntetnek tízezrek Varsóban22:11 Különleges öngyilkossággal próbálkozott egy tanár Brüsszel terroristakeltetőjében22:02 Továbbra sem könnyű a felvidéki sovinisztáknak: még mindig magyar (eredetű) a tíz leggyakoribb családnév21:53 Lukasenka a hatósági fellépés fokozásával fenyegetőzött21:37 Nyugodtan taposhatja a megszállók bocskora az úzvölgyi temetőt, hiszen ortodoxok21:10 Gréta még próbálkozik, de nagyon visszaesett a slágerlistán21:06 Moszkvában novemberben megkezdődhet a tömeges oltás20:43 Belgium is tovább szigorított20:12 Meghosszabbították a szükségállapotot Csehországban19:57 Elítéltek egy brazil drogfutár nőt Budapesten19:34 Igazán rendes volt ez az egyiptomi: mészárlás helyett ő csak a rómaiak autóit vette kezelésbe19:05 Brahim Ausszaui nem buta ember18:50 Eközben Romániában18:37 Hazaengedték a kórházból a csepeli polgármestert18:25 Tárgyalások kezdődtek az örmények és az azeriek között
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Mától Lenin-szobor vigyázza a nemzeti önpusztítás folyamatát Nyugat-Németországban

Reklám

Harminc esztendővel a kommunista rendszerek megdöntése után, s miközben Németország-szerte meggyalázzák például Immanuel Kant vagy Otto von Bismarck szobrát, az újraegyesített Németország nyugati részében ma délután szinte lakossági ellenállás nélkül szobrot állítottak Vlagyimir Iljics Leninnek. A szoboravató MLPD párt a mai avatáson bejelentette, hogy a közeljövőben a másik zsidónak, Marx Károlynak is szobrot állítanak Gelsenkirchen városban – írja a radioemscherlippe.de honlapja.
Zoom
Lenin-szoboravatás a Ruhr-vidéki Gelsenkirchenben (fotók: dpa)
Németország Marxista-Leninista Pártja (Die Marxistisch-Leninistische Partei Deutschland – MLPD) nevű, Bundestagon kívüli baloldali párt ma délután a Ruhr-vidéki Gelsenkirchen városban ünnepélyes külsőségek között fölavatta Vlagyimir Iljics Lenin teljes alakos szobrát. A 2 és fél méter magas, restaurált öntöttvas szobor nagy utat tett meg, amíg 2020-ban az egykori Szovjetunióból elérkezett Németország nyugati részébe, pontosabban Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi tartományba. A hírek szerint a szobrot még a második világháború előtt öntötték a Szovjetunióban, majd 1945 után a „felszabadult” Csehszlovákiába került a szovjetek ajándékaként.
Zoom
A bársonyos forradalom utáni években a többi hasonló szobrokhoz, emlékművekhez hasonlóan a csehek a ma Gelsenkirchenben fölavatott Lenin-szobrot is raktárba szállították, s onnan vásárolta meg a fentebb említett „német” baloldali párt. A Lenin-szobrot Gelsenkirchen város Horst (Sasfészek) nevű negyedében ma délután az MLPD országos székháza előtt avatták föl.
A szoboravatás előtt egy nappal, tegnap a híres, ám egy üvegkalitka-szerű toldalékkal elcsúfított, s a Lenin-szoborral átellenben levő Horst kastélyban Gelsenkirchen szocialista (SPD) irányítás alatti városvezetése kiállítást nyitott a kommunizmus történetének bemutatására. A szoborállító MLPD párt a ma délutáni ünnepélyes avatáson bejelentette, hogy a Lenin-szobor nem sokáig fog egymagában állni a Ruhr-vidéki városban, mert a pártház előtt a közeljövőben Marx Károly szobrát is fölavatják.
A mai szoboravatás ellen a nemzeti oldal nem nagyon tiltakozott. A Horst kastély előtt egybegyűlt ugyan mintegy 40-50 ellentüntető, de a gelsenkircheni rendőrség jelentése szerint ők is mindvégig nyugodtan és csendesen szemlélték az ünnepélyes szoboravatást.
H. J. – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready