Bezár!
2020. augusztus 10., hétfő, Lőrinc, Csilla napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:48 Petrov Anatolij nevét vette fel a pécsi uszoda17:27 Belorusz elnökválasztás: a 10 százalékos Szvjatlana már a hatalom békés átadásáról tárgyalna 17:23 Lemond a libanoni kormány16:54 Kiváló fiaitól veszi el az állampolgárságot a hálátlan Belgium16:33 Már a németországi szocdemek is a jobbszéltől várják a megváltást16:05 Vonat elé hajtott egy autó Szügyben - egy gyereket is kimentettek a járműből 16:01 Az öt pont teljesítéséről írt hosszú levelet Orbán Kövérnek15:21 Kínai vadászgépek kóstolgatták a tajvani légteret az amerikai miniszter látogatása alatt14:58 Puskás-musicalt mutatnak be augusztus 20-án az Erkel Színházban14:32 Mielőtt meghalt, az őrökre támadt egy dühöngő cigány a sátoraljaújhelyi börtönben - így kell mártírt csinálni belőle13:56 Természetesen egy zsidó készíti el a világ legdrágább védőmaszkját 13:19 Országszerte folytatódik a vérszívóirtás12:51 Lemondott a libanoni igazságügyi miniszter is12:14 Forgalomcsillapítási mintaprojektnek keresztelték el a legújabb autósszívatást Geriék11:53 Gyorsuló ütemben emelkedtek a fogyasztói árak Kínában
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Trans Soldiers Matter! - A kirekesztő dél-koreai hadsereg azonban sajnos nem így gondolja

Reklám

Nem szolgálhat tovább a dél-koreai hadseregben egy "transznemű" katona, aki "nemváltoztató műtéten" esett át - közölték pénteken a hadsereg illetékesei.
Zoom
Ez a "kislány" szeretne katonásat játszani
A 22 éves Pjun Hi Szu az után adott be kérvényt a bizottsághoz, hogy egy alacsonyabb szintű testület januárban úgy döntött, hogy Pjun nem maradhat katona, le kell szerelnie. A fellebbviteli testület hétfőn döntött úgy, hogy egyetért ezzel a döntéssel, és a katonát is pénteken értesítették a határozatról.
"A januári leszerelő határozat jogszerű volt, megfelel az egészségügyi vizsgálat eredményének, és a katonai személyi gazdálkodásról szóló törvény előírásainak A leszerelési döntésben nem találtunk jogszerűtlenséget" - tudatta az illetékes testület.
Zoom
Pjun tavaly esett át "nemváltoztató műtéten" Thaiföldön, és jelezte feljebbvalóinak, hogy a továbbiakban "nőként" szeretne szolgálni a hadseregben. A hadsereg azonban úgy ítélte meg, hogy mentális és egészségügyi okokból Pjun már nem alkalmas arra, hogy katona legyen, ezért a leszereléséről döntöttek.
A katona korábban úgy nyilatkozott, hogy ha a fellebbviteli testület is elutasítja, akkor bírósághoz fordul, ahol "végigviszi" az ügyet.
Pjun Hi Szu az első olyan dél-koreai katona, aki aktív szolgálat idején végeztetett el magán "nemváltoztató műtétet". Dél-Koreában kötelező a sorkatonai szolgálat. Minden egészségileg alkalmas férfi körülbelül két évet köteles szolgálni a hadseregben. Aki ezt megelőzően esik át "nemváltoztató műtéten", azt mentesítik a bevonulási kötelezettség alól. Pjun önkéntes tisztként szolgált.
A dél-koreai haderő előírásai nem tiltják, hogy "transzneműek" bevonuljanak, de a Yonhap dél-koreai hírügynökségnek több tiszt is úgy nyilatkozott, hogy a "transzneműeket" nagy valószínűséggel egészségügyileg alkalmatlannak nyilvánítanák a bevonulás előtti vizsgálatokon. A dél-koreai hadseregben egyetlen "transznemű" katona sem szolgál.
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready