Bezár!
2020. augusztus 8., szombat, László, Zádor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:30 "Akasszátok fel őket!" - ez a tüntető tömeg kedvenc jelszava az "ítélet napján" Bejrútban20:10 MACS-vezető: a vértranszfúzió a legnagyobb doppingmumus19:33 Megnőtt az illegálisan Csehországban tartózkodók száma - ukránok, moldovaiak, vietnámiak19:09 Újabb gyilkosság történt Érden18:45 Halálos baleset történt a sajóivánkai vasúti átjáróban18:22 Törökországból egészen Lengyelországig jutott kamionnal egy 34 egyedes sáskarakomány18:05 Fehéroroszország: a választásra jogosultak harmada már előzetesen voksolt17:40 "Sikeres vértanúműveletet" hajtottak végre Mogadishuban17:21 Berlinben vaddisznó orozta el egy nudista férfi számítógépét (16+)16:59 Lassan az egész Székelyföldön is kötelező lesz a zsúfolt kültéren a maszkviselés16:43 Aláírást gyűjt a Mi Hazánk a Karácsony Gergely-i autósüldözés ellen16:25 Ukrajna és a Krím közé állhat a koronavírus is16:07 Kezdődik a parlagfűszezon15:48 Tovább nőtt a napi esetszám Csehországban15:32 Ökológiai vészhelyzetet hirdettek Mauritiuson a zátonyra futott japán hajó miatt
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Kínai figyelő szemek árnyékában tartottak hadgyakorlatot amerikai repülőgéphordozók a Dél-kínai-tengeren

Reklám

Amerikai repülőgéphordozók hadgyakorlatot tartottak a Dél-kínai-tengeren, amit szoros figyelemmel kísértek a kínai hadihajók - számolt be hétfőn az egyik, a Nimitz kapitánya.
James Kirk ellentengernagy elmondta, hogy a területen július negyedikén légi gyakorlatokat kezdtek az amerikai haditengerészet 7. flottájának Ronald Reagan nevű repülőgéphordozójával együtt.
Az amerikai haditengerészet korábban is tartott ilyen hadgyakorlatokat a régióban, a mostani azonban egy olyan időszakban történik, amikor megnőtt a feszültség az Egyesült Államok és Kína között. Washington és Peking között komoly kereskedelmi ellentétek feszülnek, az előbbi bírálja Kínát a koronavírus-járvány kezelése miatt, és szemére veti, hogy előnyt próbál kovácsolni a járványból a Dél-kínai-tengeren és másutt területi igényei érvényesítéséhez.
A kínai külügyminisztérium azt vetette az Egyesült Államok szemére, hogy azért gyakorlatozott repülőgéphordozókkal a Dél-kínai-tengeren, hogy fitogtassa erejét, és éket üssön a régió országai közé.
Amikor az amerikai védelmi tárca, a Pentagon bejelentette a két repülőgéphordozóval tartandó hadgyakorlat megrendezését, közölte, hogy fenn akarja tartani az államok jogát a szabad hajózásra, légi közlekedésre és tevékenysége bárhol a világon, ahol azt a nemzetközi jog lehetővé teszi. A repülőgéphordozók megjelenését a térségben ezeknek a jogoknak a védelme iránti eltökéltség jeleként kell értékelni - fejtette ki a minisztérium.
Mintegy tizenkétezer amerikai haditengerész van a hajókon, beleértve a kísérő csapásmérő hajóegységeket.
Kína a természeti kincsekben gazdag Dél-kínai-tenger kilenctizednyi részét követeli magának, amelyen keresztül hárommilliárd dollár értékű kereskedelem bonyolódott le tavaly. Peking úgy próbálja erősíteni szuverenitását a tenger felett, hogy mesterséges szigeteket hoz létre rajta, rajtuk pedig katonai támaszpontokat.
Brunei, Malajzia, a Fülöp-szigetek, Tajvan és Vietnám ugyancsak magának követel egyes területeket a térségben.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready