2020. szeptember 30., szerda, Honória napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:30 Mindössze négy év fogházat kapott Molnár Ricsi Varga Beától - haza is engedték, mert amúgy is csak néhány hónapot kellene letöltenie12:20 Edzett, fehér, heteroszexuális férfiak üzentek a négygyermekes magyar családanyákat fenyegető férgeknek12:01 Talán így rájönnek, hogy lépni kell: a kormányt is elérte a Twitter-cenzúra11:41 Beismerte tettét egy japán darabolós sorozatgyilkos11:12 Vádat emeltek egy gödöllői nő ellen, aki hagyta (volna) meghalni csecsemőjét10:43 Így hordják szervezetten a betolakodókat a délvidéki Martonosra10:29 Belgiumban megállapodás született a kormányalakításról09:55 Nyolcan meghaltak, 894-gyel nőtt a fertőzöttek száma09:34 Folytatódnak az örmény-azeri összecsapások09:04 Hezbollah-válasz Netanjahunak: nagyon jól tudjuk, hova tegyük a rakétáinkat08:54 Csütörtöktől vasárnapig tartják a Tokaji Szüreti Napokat08:10 "Megvédjük az édesanyákat az LMBTQP-szörnyektől!" - Toroczkai tüntetésre hív07:52 Folyamatos civakodásból és egymás sértegetéséből állt az első Trump-Biden vita07:30 Létrákkal érkeztek, és kövekkel dobálták a rendőröket a megszállók - ezúttal sem lőtték halomra őket07:22 Fáj a térded, alig bírsz felállni? Zseniális találmány húzódás, rándulás esetére is (x)
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Nem ezt ígérték, de maguk helyett inkább munkájukat szakítják meg az olasz törvényhozók

Reklám

Több mint három hét szabadságra szünetelteti munkáját a római parlament péntektől, annak ellenére, hogy szenátorok és képviselők korábban azt ígérték, hogy a járványhelyzet miatt idén nyáron nem szakítják meg munkájukat.
Az alsóház tagjai augusztus 31-én, a felsőházéi szeptember elsején térnek vissza a parlamentbe. Minden korábbi bejelentés ellenére a római parlament a járványhelyzet miatt október közepéig érvényes vészhelyzetben sem maradt nyitva egész nyáron. Még a gazdasági újraindulás és az erre fordítható európai uniós forrásfelhasználás programozásán dolgozó parlamenti bizottságok is szüneteltetik munkájukat a következő két hétben.
A La Repubblica baloldali napilap megjegyezte, hogy az utóbbi hét évben ez a háromhetes szabadság számít a legrövidebbnek képviselők és szenátorok számára, akik hosszabb nyári pihenéshez szoktak.
Bírálatát fejezte ki Carlo Bonomi, a Confindustria gyáriparos szövetség elnöke, aki elfogadhatatlannak nevezte a parlament szüneteltetését.
Giuseppe Conte miniszterelnök szeptember 4-én mutatja be a parlamentben kormánya őszre tervezett gazdaságserkentő intézkedéseit. Munkaadói szervezetek és szakszervezetek is döntést sürgetnek a március óta befagyasztott elbocsátásokkal kapcsolatban. Becslések szerint ha a kormány a befagyasztás feloldásáról dönt, ötszázezer és egymillió között lehetne azok száma, akik elveszítik állásukat elsősorban az idegenforgalomban, vendéglátásban és kereskedelemben. Az elbocsátások befagyasztásának volt köszönhető eddig, hogy az olaszországi munkanélküliségi ráta eddig nem lépte túl a 8,8 százalékot.
A kormánynak szeptemberre kell döntenie arról is, fenntartja-e a biztonsági távolságtartást a tömegközlekedési eszközökön. Több polgármester jelezte már, hogy az utasszám-korlátozás a metrón, buszon, villamoson és a vonatokon is jelentősen megnehezíti majd a szeptemberi újraindulást, főleg az iskolakezdést.
Szeptember 20-án és 21-én népszavazást tartanak a római parlament létszámának csökkentéséről. Az eredetileg a kormányzó Öt Csillag Mozgalom (M5S) kezdeményezte referendummal a jelenlegi majdnem ezerről hatszázra akarják csökkenteni a két ház tagjainak számát.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready