2020. október 1., csütörtök, Malvin napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:34 "Megvédjük az édesanyákat az LMBTQP-szörnyektől!" - Toroczkai tüntetésre hív22:21 Vádat emeltek a portugál bevándorlási hatóság három munkatársa ellen, amiért halálra vertek egy ukrán férfit22:05 Vészhelyzet lép érvénybe Felvidéken21:50 Mindössze négy év fogházat kapott Molnár Ricsi - haza is engedték, mert amúgy is csak néhány hónapot kellene letöltenie21:36 EP-alelnök: "ki kell éheztetni pénzügyileg" Lengyel- és Magyarországot21:22 A Klubrádió és a 168 Óra nem lesz többé fegyver Slomó kezében az antiszemitizmus elleni harchoz20:55 A népmese napjára időzítve...20:42 Azerbajdzsán izraeli harci eszközökkel támadja az örményeket20:24 Az amerikai média egyöntetűen negatívan ítélte meg Trump és Biden első elnökjelölti vitáját20:12 Daganat vitte el a homokost, aki a világon elsőként gyógyult meg a HIV-fertőzésből19:52 Edzett, fehér, heteroszexuális férfiak üzentek a négygyermekes magyar családanyákat fenyegető férgeknek19:31 Bíróság elé állították az Audi igazgatótanácsának volt elnökét18:44 Tényleg nincs megállás? Már felolvasást is tartanak gyerekeknek a buzeráns királyfikról18:22 Drogos hulladékok a Nyugati téren: a faroklengetés rendben van, de a videózás sérti a jogaikat18:06 Az oláh szenátus vörös többsége ismét megszavazta a Trianon-törvényt
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Két magas rangú iraki katonatisztet ölt meg egy török drón Kurdisztánban

Reklám

Két magas rangú iraki katonatisztet ölt meg kedden egy drón az iraki kurd autonóm területen. Az iraki hadsereg elítélte "a drón által végrehajtott nyilvánvaló török agressziót".
Törökország hetek óta légicsapásokat hajt végre a törökországi ellenzéki Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) állásai ellen az iraki Kurdisztánban.
Bagdad már kétszer bekérette a külügyminisztériumba a török nagykövetet, hogy tiltakozzon a területén végrehajtott török légitámadások ellen. A tiltakozások ellenére Ankara azt állítja, hogy joga van harcolni az általa - az Egyesült Államokhoz és az Európai Unióhoz hasonlóan - terrorszervezetnek tekintett PKK ellen.
Az iraki hadsereg közleménye szerint a két magas rangú katonatiszt, a határőrség zászlóaljparancsnokai egy gépkocsiban utaztak a támadás idején. A gépkocsi vezetője is meghalt a támadásban.
Ihszán Salabi, az Erbíl tartománybeli Szidakan település polgármestere azt mondta, hogy a török drón akkor támadt a határőrtisztekre, amikor a PKK fegyvereseivel találkoztak.
Szemtanúk elmondták, hogy kedd reggel összecsapások voltak a PKK fegyveresei és az iraki hadsereg katonái között. A találkozót a feszültségek enyhítése céljából hívták össze helyi vezetők szerint.
Ankara június közepén újabb hadjáratot indított az iraki Kurdisztán ellen Tigriskarom fedőnéven. A művelet során légicsapásokat hajtottak végre, és helikopteres kommandókat vetettek be a szárazföldön. A harcokban legalább öt polgári személy vesztette életét, a török hadsereg vesztesége két katona, a PKK és szövetségesei tíz fegyverest és szimpatizánst veszítettek.
A PKK török területen 1984 óta harcol eleinte a délkelet-törökországi terület elszakadásáért, később autonómiájáért. A török állam és a kurd fegyveresek közötti harcokban több mint 40 ezren haltak meg, közöttük számos polgári személy.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready