2020. szeptember 27., vasárnap, Adalbert, Döme napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:51 A kirúgott takarító szerint a nagyszájú visszaeső csibész kétszer is megütötte, mielőtt helyretette22:52 1000 év - Trónus-videóösszeállítás hazánkról nyugati fehér nacionalisták számára22:20 Amikor felszínre kerül a hányadék22:04 Macron nem sok jóra számíthat a vasárnapi részleges szenátusi választáson21:37 Boris Johnson összefogást hirdetett a közös ellenség ellen21:12 Versenyképes erdőgazdálkodást szeretne az agrárminisztérium20:56 Motorossal karambolozott egy autós Csengelénél, de gyalog oldott kereket, hátrahagyva a halottat20:39 Őrizetbe vételekkel kezdődött a Lukasenka-ellenes tüntetés Minszkben20:25 Orbán: "fukarsági" kérdés a jogállamiságról folyó vita20:08 Tapasztalt kollégával állítanak párba minden a Szent László Kórházba átcsoportosított szakembert19:46 A kormány kiáll Grúzia területi integritása mellett, és támogatja az euroatlanti integrációját19:27 Csaknem 30 ezer önkéntes tűzoltó segíti a hivatásosak munkáját19:09 Bajorországban betiltották a német császárság hadilobogóját, mert az is túl náci18:50 Újra beázott a Szent János kórház szülészete a hanyag kivitelező miatt18:36 Kísérő nélküli kiskorúként menekült Franciaországba a hentesbárddal hadakozó pakisztáni fiúcska
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Pakisztáni miniszterelnök: ha már az EU miatt nem lehet felköttetni az erőszaktevőket, legalább kasztráljuk őket!

Reklám

Imran Hán pakisztáni miniszterelnök hétfőn felvetette az elítélt erőszaktevők kémiai kasztrációjának vagy nyilvános kivégzésétnek a lehetőségét a pakisztáni televízió egyik műsorában, reagálva egy nagy felháborodást keltő bűncselekménnyel kapcsolatos kérdésre.
A múlt héten ugyanis megerőszakoltak Lahor térségében egy kétgyermekes anyát, akit az autójából rángatott ki két fegyveres férfi. A feltételezett elkövetők egyikét hétfőn vették őrizetbe.
Hán kijelentette, hogy az elkövetőket nyilvánosan fel kellene köttetni. Ugyanakkor hozzátette, hogy tanácsadói arról tájékoztatták: egy ilyen eljárás veszélybe sodorná Pakisztán különleges kereskedelmi státuszát az Európai Uniónál, amit Brüsszel a többi között az emberi jogokról szóló nemzetközi egyezmények betartásától tett függővé. Mint mondta, ezért inkább a kémiai kasztráció lehetőségét fontolgatja.
Hán arra utalt, hogy ahogy a gyilkosságnál is vannak fokozatok, úgy a nemi erőszaknál is be lehetne vezetni egy hasonló rendszert, így az előre kitervelt vagy különös kegyetlenséggel végrehajtott bűncselekményeknél kasztrálni lehetne az elkövetőket. "Műtsék meg őket, hogy aztán ne tudjanak ilyesmit elkövetni!" - hangoztatta a kormányfő.
A pakisztáni hatóságok nem sokkal korábban jelentették be egy gyanúsított őrizetbe vételét, aki bevallotta bűnösségét, amit az elvégzett DNS-vizsgálatok is megerősítettek. A másik gyanúsított még szökésben van. A rendőrség a bűntény helyszínén vett DNS-minták és a mobiltelefonok helymeghatározási adatai alapján nyomoz.
A nemi erőszak sokkoló esete országos közfelháborodást keltett és tüntetésekhez vezetett. Sokan tisztségviselők lemondását és az ilyen bűntetteket elkövetők nyilvános akasztását követelték Pakisztánban.
Februárban törvényjavaslatot nyújtottak be a pakisztáni törvényhozásban, aminek értelmében nyilvános akasztással büntetnék az elítélt gyermekmolesztálókat és gyilkosokat. A jogszabályt még nem fogadták el.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready