2020. szeptember 27., vasárnap, Adalbert, Döme napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:51 A kirúgott takarító szerint a nagyszájú visszaeső csibész kétszer is megütötte, mielőtt helyretette22:52 1000 év - Trónus-videóösszeállítás hazánkról nyugati fehér nacionalisták számára22:20 Amikor felszínre kerül a hányadék22:04 Macron nem sok jóra számíthat a vasárnapi részleges szenátusi választáson21:37 Boris Johnson összefogást hirdetett a közös ellenség ellen21:12 Versenyképes erdőgazdálkodást szeretne az agrárminisztérium20:56 Motorossal karambolozott egy autós Csengelénél, de gyalog oldott kereket, hátrahagyva a halottat20:39 Őrizetbe vételekkel kezdődött a Lukasenka-ellenes tüntetés Minszkben20:25 Orbán: "fukarsági" kérdés a jogállamiságról folyó vita20:08 Tapasztalt kollégával állítanak párba minden a Szent László Kórházba átcsoportosított szakembert19:46 A kormány kiáll Grúzia területi integritása mellett, és támogatja az euroatlanti integrációját19:27 Csaknem 30 ezer önkéntes tűzoltó segíti a hivatásosak munkáját19:09 Bajorországban betiltották a német császárság hadilobogóját, mert az is túl náci18:50 Újra beázott a Szent János kórház szülészete a hanyag kivitelező miatt18:36 Kísérő nélküli kiskorúként menekült Franciaországba a hentesbárddal hadakozó pakisztáni fiúcska
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Videók :: :: Hozzászólások

Rasszizmus és rendőri erőszak van Amerikában, de valahogy mégis a néger próbálja fejbe lőni az autóban ülő rendőröket

Reklám

Életveszélyes állapotban szállítottak kórházba két amerikai rendőrt, miután egy "férfi" közvetlen közelről rájuk lőtt, miközben a járőrautójukban ültek Los Angeles egyik metróállomásának közelében. A helyi idő szerint szombat este hét óra környékén történt gyilkossági kísérletről egy közelben lévő térfigyelő kamera készített felvételt.
A videón azt látni, hogy egy gnómszerű élőlény odamegy a járda szélén parkoló járőrautóhoz, majd megáll az utasoldali ajtónál, és azonnal, szó nélkül lőni kezd a benne ülő két rendőrre, majd gyorsan elszalad a helyszínről. Ezután az látható a videón, ahogy kinyílik az utasoldali ajtó. A rendőrök a lövések után még be tudták jelenteni, hogy rájuk lőttek. A videót a helyi hatóságok hozták nyilvánosságra.
Az esetről szóló első beszámolók szerint a két rendőrt életveszélyes állapotban szállították a kaliforniai város egyik legnagyobb kórházába, a St. Francis Medical Centerbe, ahol azonnal megműtötték őket. A helyi hatóságok vasárnapi közlése szerint mindketten túlélték a lövéseket, de egyikük még mindig kritikus, ugyanakkor stabil állapotban van. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy szenvedtek-e maradandó sérüléseket.
Alex Villanueva Los Angeles-i seriff "dupla csodaként" jellemezte, hogy a két rendőr életben maradt. Az egyik áldozat egy 31 éves nő, akinek van egy hatéves fia, a másik pedig egy 24 éves férfi. Villanueva közlése szerint mindössze 14 hónapja szolgáltak rendőrként, és elmondása szerint mindkettőjüket ő eskette fel.
Az első beszámolókban az szerepelt, hogy mindkét rendőr fejsérülést is szenvedett. Az ABC News információi szerint a 31 éves nőt az állkapcsán és a karjain érte lövés, míg társát a homlokán, karjain és a kézfején. A kórházat, ahol kezelik őket, erős rendőri védelem alá helyezték, a bejáratnál több rendőrautó is állomásozik. A két rendőr nevét nem hozták nyilvánosságra.
Villanueva gyáva módszerrel végrehajtott rajtaütésként jellemezte a merényletet, ami pontosan mutatja, milyen veszélyes a rendőrök munkája. A hatóságok egyelőre nem tudják, hogy ki lehetett az elkövető, és azt sem, hogy mi lehetett az indítéka (pedig azt nem nehéz kitalálni - a szerk.), egyúttal a lakosok segítségét kérték az azonosításához. A két rendőr a közlekedésrendészethez volt beosztva. A gyilkossági kísérlet a Compton metróállomásnál történt, pár saroknyira a rendőrkapitányság épületétől.
A seriff közlése szerint kollégái egész éjszaka "vadul dolgoztak" a fegyveres azonosításán, az eseten 14 gyilkossági nyomozó dolgozik, de a beszámolók szerint egyelőre csak annyit tudnak róla, hogy egy 28–30 év körüli fekete férfi, aki, miután elszaladt a helyszínről, egy négyajtós fekete szedánnal menekült el. A hatóságok elkezdték ellenőrizni a környéken található térfigyelő kamerák felvételeit, hátha azok alapján közelebb jutnak a néger azonosításához.
A városi tömegközlekedési hatóságnak több kamerája is van a környéken, azok feltehetően segítenek majd azonosítani az elkövetőt – mondta egy sajtótájékoztatón a megyei seriffhivatal gyilkossági csoportjának vezetője.
A nyomozásban részt vesz az FBI is, és a szövetségi igazságügyi minisztérium is felajánlotta segítségét a helyi rendőrségnek. Közben Los Angeles városa százezer dolláros, azaz nagyjából 30 millió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel olyan információkért, amelyek a fegyveres elfogását eredményezhetik.
Trump: az ilyen állatokkal szemben keményen kell fellépni
Az újraválasztásáért kampányoló Donald Trump amerikai elnök az elkövető kemény megbüntetésére szólított fel. A gyilkossági kísérletet mutató videót megosztva kijelentette, hogy "az ilyen állatokkal" szemben keményen kell fellépni, majd később közölte:
Ha meghalnak a rendőrök, akkor gyors tárgyalás és halálbüntetés a gyilkosnak. Csak így lehet ezt megállítani.
Majd egy nevadai kampányeseményén is kijelentette, hogy a rendőrgyilkosokat halálbüntetéssel kell sújtani, és közölte, hogy a Los Angeles-i elkövető "nem ember, hanem egy állat", és azt ígérte, hogy amikor elkapják, gyorsabban fognak eljárni a bíróságok, és keményebben fognak büntetni.
Trump egyebek mellett az erős rendvédelmet, valamint a rend és a törvényesség jelszavát helyezte kampánya középpontjába, és kemény fellépést ígért a "rendőri erőszak és rasszizmus elleni" tüntetések némelyikén feltűnt zavargók és a bűnözők ellen. Közben azzal támadja Joe Biden demokrata elnökjelöltet, hogy a zavargók pártján áll, gyengekezű és rendőrségellenes.
Twitter-oldalán kijelentette, hogy Biden "egész nyáron csendben volt, miközben a baloldali csőcselék rendőrökre támadt", és "miközben Biden szélsőbaloldali támogatói rendőrautókat, rendőrőrsöket és bíróságokat gyújtottak fel, Joe Biden békés tüntetőknek nevezte őket". Trump e mellett közölte, hogy Biden csökkentené a rendőrség költségvetését, és "ellenségnek nevezte a rendfenntartó erőket". Hozzátette: "Biden rendőrségellenes keresztes háborúját meg kell állítani".
"Forráspont közeli állapot" a környéken
A főleg feketék és spanyol ajkúak lakta Compton negyedben már eddig is feszült volt a helyzet a helyiek és a rendőrök között, több tüntetést is tartottak "a rasszizmus és a rendőri erőszak" (értsd: a fehérek) ellen. Egy 66 éves nő a Los Angeles Timesnak elmondta, úgy érzi, hogy "nagyobb a feszültség a rendőrök és a területen élő emberek között", és az elmúlt időszakban megnőtt a rendőrségi jelenlét az utcákon. Elmondása szerint ez egyrészt biztonságérzetet ad neki, másrészt viszont úgy érzi, a rendőrök erőszakosabban lépnek fel a feketékkel és a latinókkal szemben, mint a környéken élő fehérek esetében.
Egy 22 éves férfi, aki szinte egész életében Comptonban élt, a lap kérdésére értelmetlennek nevezte a gyilkossági kísérletet, mert azzal csak ártott az elkövető a helyi közösségnek. Setif Capelton szerint "forráspont közeli állapot" uralkodik a területen, ahol sokan a rendőröket hibáztatják a "rasszizmusért", de elítélte a két ártatlan ember elleni támadást.
Egy 40 éves férfi, aki a nyáron több rendőri erőszak elleni tüntetésen is részt vett, "egy gonosz ember tetteként" jellemezte a merényletet, de közölte, hogy nem lepődött meg azon, hogy megtörtént. Elmondása szerint az utóbbi időben érezte, hogy a demonstráló tömeg egyre dühösebbé vált: "lehetett érezni a feszültséget. Lehetett érezni, hogy valami történni fog".
(24 nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready