2021. szeptember 18., szombat, Diána napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:20 "Pál-fordulás": mocskos kajmánok és tetűhintás lámpaernyők a Jobbik-LMP-DK jelöltje mögött12:44 Bevonták a legnagyobb biztosító működési engedélyét Romániában12:09 Egy fokkal hasznosabbra cserélték a nőügyi minisztériumot Afganisztánban11:39 A választások után néhány napig korlátozná az államfő kegyelmi jogköreit a nagy elszámoltató Gyurcsány-párt10:49 Már a pénteki teszt során összeomlott a moslék informatikai rendszere10:03 Öten megsérültek egy balesetben Dunaharasztinál09:37 Nem tetszett az elvtársaknak Tajvan katonai költségvetésének növelése09:16 Biden zsidaja is a trumpi "sikeregyezmény" mellett agitál08:40 Példa nélküli diplomáciai válság: Franciaország visszahívta washingtoni és canberrai nagykövetét08:12 Már megint az izlandi lékhorgászok váltottak szót Tiszaújvárosban - egy "ellenérdekű" egyed elesett07:57 Kisebb földrengés volt Répcelak közelében07:44 Tévéostrom: 15 éve próbáltunk rendszert váltani07:30 Akár 120 ezer éves is lehet a ruhakészítés története06:54 Árverésre kerül az amerikai alkotmány első hivatalos változatának utolsó magánkézben lévő példánya23:53 Szerelmi bánat Borsodban: magát vagdosó cigányhoz siettek ki a rendőrök
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Pompeóék "nem fogják megengedni", hogy Irán orosz vagy kínai fegyverekhez jusson

Az Egyesült Államok nem fogja engedni, hogy Irán orosz vagy kínai fegyverekhez jusson, miután október 18-án lejár a Teheránnal szembeni nemzetközi fegyverembargó - hangoztatta Mike Pompeo amerikai külügyminiszter kedden a France Inter francia rádióban.
Semmi nem történt eddig annak érdekében, hogy ezt az embargót meghosszabbítsuk - mondta Pompeo, utalva a Washington és az európai országok közötti nézeteltérésre ebben az ügyben.
Az Egyesült Államok megteszi a megfelelő lépéseket, meg fogja akadályozni, hogy Irán kínai harckocsikhoz vagy orosz légvédelmi rendszerekhez jusson, amelyeket aztán eladhatna a libanoni Hezbollahnak - fogadkozott az amerikai tárcavezető.
Az Egyesült Államok 2018-ban kilépett az Iránnal kötött 2015-ös hathatalmi nukleáris megállapodásból, és újra bevezette az alku keretében korábban feloldott Irán elleni szankciókat. Washington szerint Irán kijátszotta az egyezményt, amelynek értelmében lemondott az urándúsításról az ellene életbe léptetett nemzetközi büntetőintézkedések fokozatos feloldásáért cserébe.
Donald Trump amerikai elnök augusztusban bejelentette, hogy Washington az ENSZ ellenében is meghosszabbítja, illetve újra bevezeti az ENSZ-szankciókat Irán ellen. Augusztusban az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) elvetette azt az amerikai javaslatot, hogy határozatlan időre meghosszabbítsák az októberben lejáró fegyverembargót. A BT állandó tagjaként vétóval rendelkező Oroszország és Kína eleve ellenezte a felvetést, a testület európai tagországai pedig tartózkodtak, és így a javaslattal szemben foglaltak állást. A BT tagországok többsége szerint miután az Egyesült Államok a maga részéről 2018-ban felmondta az iráni atomalkut, most már nincs jogalapja arra, hogy kezdeményezze az ENSZ-nél a szankciók meghosszabbítását.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready