2020. szeptember 27., vasárnap, Adalbert, Döme napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:51 A kirúgott takarító szerint a nagyszájú visszaeső csibész kétszer is megütötte, mielőtt helyretette22:52 1000 év - Trónus-videóösszeállítás hazánkról nyugati fehér nacionalisták számára22:20 Amikor felszínre kerül a hányadék22:04 Macron nem sok jóra számíthat a vasárnapi részleges szenátusi választáson21:37 Boris Johnson összefogást hirdetett a közös ellenség ellen21:12 Versenyképes erdőgazdálkodást szeretne az agrárminisztérium20:56 Motorossal karambolozott egy autós Csengelénél, de gyalog oldott kereket, hátrahagyva a halottat20:39 Őrizetbe vételekkel kezdődött a Lukasenka-ellenes tüntetés Minszkben20:25 Orbán: "fukarsági" kérdés a jogállamiságról folyó vita20:08 Tapasztalt kollégával állítanak párba minden a Szent László Kórházba átcsoportosított szakembert19:46 A kormány kiáll Grúzia területi integritása mellett, és támogatja az euroatlanti integrációját19:27 Csaknem 30 ezer önkéntes tűzoltó segíti a hivatásosak munkáját19:09 Bajorországban betiltották a német császárság hadilobogóját, mert az is túl náci18:50 Újra beázott a Szent János kórház szülészete a hanyag kivitelező miatt18:36 Kísérő nélküli kiskorúként menekült Franciaországba a hentesbárddal hadakozó pakisztáni fiúcska
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Orosz kémfőnök: Washingtonnak kulcsszerepe volt a tiltakozások előkészítésében

Reklám

Kulcsszerepe volt az Egyesült Államoknak a fehéroroszországi tiltakozások előkészítésében, Szvjatlana Cihanouszkaja volt ellenzéki elnökjelölt pedig amerikai védelem alatt áll - jelentette ki Szergej Nariskin, az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) igazgatója szerdán Moszkvában.
"Az SZVR rendelkezésére álló értesülések alapján az Egyesült Államok kulcsszerepet játszik a jelenlegi fehéroroszországi eseményekben. Noha Washington megpróbál árnyékban maradni a nyilvánosság előtt, az amerikaiak többszörösére növelték a fehérorosz kormányellenes erők finanszírozását azután, hogy megkezdődtek az utcai tömegtüntetések. Ennek mértéke dollárok tízmillióiban mérhető" - idézte a TASZSZ a külföldön végzett orosz polgári hírszerzés vezetőjét.
Nariskin szerint a fehéroroszországi eseményekben világosan kimutatható a "nyugati nyom".
"A tiltakozó akciók a kezdetektől fogva jól szervezettek voltak, és külföldről koordinálták őket" - nyilatkozott a kémfőnök.
Nariskin azt mondta, hogy a tiltakozások nyugati szervezése jóval a vitatott kimenetelű augusztusi elnökválasztás előtt elkezdődött. Állítását egyebek között azzal az érvvel támasztotta alá, hogy tavaly és az idei év elején egyedül az Egyesült Államok mintegy 20 millió dollárral támogatta a kormányellenes megmozdulások szervezését Fehéroroszországban, egyebek között függetlennek mondott bloggerek és közösségi médiás információs profilok hálózatának kiépítésével, valamint aktivisták utcai akciókra való felkészítésével.
Az SZVR igazgatója szerint "a legperspektivikusabb aktivistákat tapasztalt amerikai instruktorok" Lengyelországban, Litvániában és Ukrajnában készítették fel az erőszakmentes tiltakozásra. Mint mondta, Cihanouszkaját és más ellenzéki aktivistákat az amerikaiak védelem alá vették mint a demokratikus Fehéroroszország leendő vezetőit.
Nariskin rámutatott, hogy Washington az európai szövetségeseivel folytatott tárgyalásai során ragaszkodik ahhoz, hogy növeljék a Minszkre nehezedő nyomást, rákényszerítendő a "törvényes" fehérorosz vezetést (Aljakszandr Lukasenka elnök kormányzatát) arra, hogy tárgyalásba bocsátkozzon az ellenzéki Koordinációs Tanáccsal a hatalom átadásáról.
"Gyakorlatilag arról van szó, hogy egy rosszul álcázott kísérlet történik egy színes forradalom és egy alkotmányellenes fordulat megszervezésére, amely céljainak és feladatainak semmi köze sincs a fehérorosz állampolgárok érdekeihez" - fogalmazott Nariskin.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready