Bezár!
2020. október 21., szerda, Orsolya, Zsolt napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
07:32 Zaríf: Irán nem kezd fegyverkezési versenybe az ENSZ-embargó lejárta után06:55 A helyes fűtéssel sokat tehetünk a légszennyezettség visszaszorításáért21:34 Macronéknál fejeknek kell hullaniuk ahhoz, hogy betiltsanak néhány iszlamista bűnszervezetet21:12 Az előzetes eredmények szerint Morales pártja győzött a bolíviai választáson20:51 A gyöngyösi kórház szerint nem viselt maszkot a rendelésein a kirúgott járványszkeptikus orvos20:41 Varga Judit is elkapta a vírust20:37 Trump vizsgálatot sürget Biden fiának korrupciós ügyeiben20:22 A brit kormány elrendelte a legmagasabb készültséget Manchesterben és környékén19:56 Moszkva: az OPCW jelentése nem támasztja alá a mérgezést19:22 Az új brit nagykövet is tanul magyarul: két nyelven szólalt meg a bemutatkozó videójában18:59 Iránban a hivatalosnak akár a kétszerese is lehet a halottak száma18:28 Orosz kémfőnök: Washington "színes forradalmat" készít elő Moldovában17:54 Újabb barátságos gesztus Ukrajnától: felszólítottak, hogy ne avatkozzunk be a "belügyeikbe" Kárpátalján17:21 A százezres részvétel most elmarad: megsértődtek Hadházyra az elvtársai, nem mennek "blokádot megcsinálni"17:08 Örmény elnök: Oroszországot nem szükséges bevonni a konfliktusba
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Ma is "hasznossá" tette magát az EB: cselekvési tervet mutattak be a "rendszerszintű rasszizmus" ellen

Reklám

Az Európai Bizottság pénteken új cselekvési tervet mutatott be, amelynek segítségével keményebben kíván fellépni a "rendszerszintű rasszizmus" ellen az Európai Unióban.
A tervet bemutató Vera Jourová értékekért és átláthatóságért, valamint Helena Dalli egyenlőségért felelős uniós biztos hangsúlyozta, hogy Európában "vissza kell fordítani a rendszerszintű rasszizmus tendenciáit". Kiemelték: az Európai Bizottság példát mutatva lép a tettek mezejére azáltal, hogy a sokszínűség jegyében felülvizsgálja humánerőforrás-politikáját.
Zoom
Megdolgoznak a pénzükért Európa legfontosabb problémáival küzdő biztosnők (fotó: Olivier Matthys / AP)
Jourová hangsúlyozta, hogy az EU-tagállamok nem eléggé szigorúan lépnek fel a rasszizmussal és a diszkriminácival szemben. Az EU szilárd jogi kerettel rendelkezik a megkülönböztetés, a rasszizmus és az idegengyűlölet elleni küzdelemhez, azonban hatékonyabb jogérvényesítésre van szükség.
Dalli elmondta: senki nem születik rasszistának, hanem az egyén, a társadalomba való beilleszkedése, illetve a viselkedési minták felvétele folyamán válik azzá. (Vagyis amikor találkozik a társadalomba kevésbé beilleszkedett, jól körülhatárolható csoportok valóságával... - a szerk.)
"Nagyon fontos hogy elfelejtsük, amit megtanultunk, ami belénk rögződött, és azt sajátítsuk el, hogyan léphetünk fel a rasszizmus ellen" - hangsúlyozta.
Dalli azzal a példával élt, hogy "a bűnözőkről a társadalom tagjainak van egy kialakult képük, és akkor válik rasszistává az ember, amikor e kép alapján viszonyul a tőle különbözőhöz". Kiemelte továbbá, hogy nem elég hangoztatni a rasszizmusellenességet, hanem aktívan kell fellépni ellene.
"Ez segít abban, hogy legyőzzük tudatos és nem tudatos előítéleteinket, és társadalmi változást érjünk el" - fogalmazott.
A biztosok által bemutatott cselekvési terv biztosítani kívánja, hogy az uniós tagállamok teljes mértékben végrehajtsák a vonatkozó uniós jogszabályokat, különösen a bűnüldözés területén. Ezenkívül a brüsszeli bizottság kilátásba helyezte, hogy - egyebek között kötelezettségszegési eljárások révén - szavatolja a rasszizmus és idegengyűlölet elleni küzdelemről szóló kerethatározat teljes körű és helyes átültetését és végrehajtását a tagállamokban. A brüsszeli testület emellett szakmai koordinátort nevez ki, aki folyamatos párbeszédet folytat majd az érdekelt felekkel és szervezetekkel, továbbá felszólítja a tagállamokat, hogy 2022-ig fogadjanak el cselekvési tervet a faji megkülönböztetés ellen.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready