2020. október 31., szombat, Farkas napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:38 Korlátlan magzatgyilkolászásért tüntetnek tízezrek Varsóban22:11 Különleges öngyilkossággal próbálkozott egy tanár Brüsszel terroristakeltetőjében22:02 Továbbra sem könnyű a felvidéki sovinisztáknak: még mindig magyar (eredetű) a tíz leggyakoribb családnév21:53 Lukasenka a hatósági fellépés fokozásával fenyegetőzött21:37 Nyugodtan taposhatja a megszállók bocskora az úzvölgyi temetőt, hiszen ortodoxok21:10 Gréta még próbálkozik, de nagyon visszaesett a slágerlistán21:06 Moszkvában novemberben megkezdődhet a tömeges oltás20:43 Belgium is tovább szigorított20:12 Meghosszabbították a szükségállapotot Csehországban19:57 Elítéltek egy brazil drogfutár nőt Budapesten19:34 Igazán rendes volt ez az egyiptomi: mészárlás helyett ő csak a rómaiak autóit vette kezelésbe19:05 Brahim Ausszaui nem buta ember18:50 Eközben Romániában18:37 Hazaengedték a kórházból a csepeli polgármestert18:25 Tárgyalások kezdődtek az örmények és az azeriek között
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Német belügyér: nem Európa gyámjaként kellene fellépni, megbélyegezve a migránsoktól a határokat védőket

Reklám

A menekültügyi migrációs politika határozza meg Európa jövőjét, és reformjáról az év végéig megállapodásra kell jutniuk az Európai Unió tagországainak - mondta a német belügyminiszter egy vasárnapi lapinterjúban.
Horst Seehofer a Bild am Sonntag című német lapban közölt interjúban kiemelte, hogy "a közös európai migrációs politika a legfontosabb feladat", és az "összes többi fontos téma, a klíma, a munkaerőpiac és a korona előtt áll", mert "a migrációs politika dönt Európa jövőjéről".
Azzal kapcsolatban, hogy az Európai Bizottság a napokban mutatja be az ügyről készített reformjavaslatát, Horst Seehofer aláhúzta, hogy egy alaposan kidolgozott koncepciót vár, amelyről egyetértésre lehet jutni a tagállamok körében az év végéig.
A Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét ellátó Németország belügyminisztere hozzátette, hogy személyesen is mindent megtesz a sikerért, de ennek esélyét rontják a menedékkérők befogadására kialakított, és a napokban egy tűzvészben megsemmisült leszboszi Moria tábor lakóinak németországi befogadásáról folytatott viták.
"Sok szomszédunktól hallom, hogy ugyan miért kellene részt vennünk ebben (a Moria tábor hajléktalanná vált lakói helyzetének rendezésében), ha a németek mindig az erkölcsvilágbajnok szerepében tetszelegnek, és ezzel nyomás alá helyeznek minket. Nehéz ellentmondani nekik. Nem Európa gyámjaként kellene fellépnünk, hanem partnerként" - mondta a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa.
Hozzátette: szakítani kell azzal a megközelítéssel, hogy "csak annak van szíve, aki a korlátlan befogadás pártján áll, és szívtelen szörnyeteg, aki az okos, megfontolt cselekvés híve, és kiáll a migráció korlátozása és irányítása mellett".
"Az egész szövetségi kormány nevében elmondhatom, hogy nagy szívünk van, de nincs kimeríthetetlen lehetőségünk menekültek befogadására" - mondta Horst Seehofer.
Egy másik vasárnapi német lap, a Welt am Sonntag az Európai Bizottság készülő menekültügyi reformjavaslatával kapcsolatban kiemelte, Németországban gyakran tapasztalható az a felfogás, hogy a határok következetes védelme embertelenség, a szabadon átjárható határok pedig emberségesek, holott a határok erőteljes védelme világszerte bevett gyakorlat, az Európai Unió külső határa viszont nemzetközi összevetésben kevéssé védett.
Minderről egy másik CSU-s politikus, Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti (EP-) frakciójának vezetője elmondta: "ha nem biztosítjuk és nem védjük az EU külső határát, akkor az embercsempész bandák, a maffia vagy Erdogan török elnök dönti el, hogy ki jön Európába".
"Ez elfogadhatatlan. Európának önállóan kell határoznia arról, hogy ki jöhet" - tette hozzá.
A 2015-ös "menekült"hullám kezeléséről szólva hangsúlyozta: az volt a baj, hogy főleg a szolidaritásról volt szó, és így a menedékkérők EU-s tagállamok közötti elosztását szabályozó mechanizmus volt a középpontban, a határok biztosítása és az elutasított menedékkérők hazajuttatása pedig nemigen volt téma.
"Ezért a jövőben egy kiegyensúlyozott menekültügyi politikára van szükség, amely összhangot teremt a humanitás, a segítség és az ellenőrzés között" - mondta Manfred Weber.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready