2020. október 25., vasárnap, Blanka, Bianka napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:16 Babis szükségállapot-hosszabbításra készül - 150 lélegeztetőgépet is kap a kollektív bűnös magyaroktól12:56 Bérgyilkos végzett az első orosz Forma 1-es pilóta, jelenleg szimpatikus versenybíró apjával12:24 Elhunyt Bolberitz Pál11:59 Osztrák virológus: követhetetlen módon, nyilvános terekben fertőződnek meg egyre többen11:10 Több településen romlott a levegőminőség10:57 Egy héttel tovább végezhet energetikai feltárásokat a török kutatóhajó10:42 Rómában zavargások voltak a kijárási tilalom miatt10:21 Egy kis segítség a darafóboknak10:10 Meghalt 35 beteg, 3149-cel nőtt a fertőzöttek száma10:04 Ukrajnában óvintézkedések mellett tartják a helyhatósági választást, Klicsko is megfertőződött09:51 A francia nemzetgyűlés meghosszabbította a rendkívüli állapotot09:32 Pozitív lett az amerikai alelnök kabinetfőnökének tesztje09:11 Meghalt a Samsung elnöke08:45 Robbanás történt egy orosz tartályhajón, többen eltűntek08:15 A Fidesz megszüntette az ország egyetlen '56-os múzeumának működési támogatását
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Koronavírus :: :: Hozzászólások

A járvány nem lassította a kábítószer-kereskedelmet

Reklám

Az idei év jelentős drogfogásai azt jelzik, hogy koronavírus-járvány nem lassította le a kábítószerek kereskedelmét, különösen a kokainét - állapította meg kedden közzétett jelentésében az Európai Unió drogügynöksége (EMCDDA).
"A kokain esetében sok jel utal arra, hogy a szer nagyarányú hozzáférhetősége megmaradt az európai piacon, sőt olyan országokban is gyorsabban terjed, ahol ez korábban nem volt jellemző" - áll a lisszaboni székhelyű szervezet értékelésében.
A megfigyelőközpont szerint a drogkereskedők a csempészútvonalak és -módszerek tekintetében gyorsan alkalmazkodtak a járvány miatt bevezetett korlátozásokhoz, változásokhoz, hogy fenntartsák értékesítésük szintjét. Ezek az újítások, továbbá a járvány okozta válság negatív hatásai újabb kihívásokat jelentenek a megelőzés terén.
"Komoly aggodalomra ad okot, hogy a válság gazdasági következményei miatt az európai társadalmak egy része még kiszolgáltatottabbá válik a drogproblémákkal szemben" - nyilatkozott Alexis Goosdeel, az ügynökség igazgatója.
A nagy mennyiségű kokain, kannabisz és heroin tengeri szállítása pedig azzal kapcsolatban vet fel aggályokat, hogy a szervezett bűnözés beszivárog a legális ellátási láncokba, a hajózási útvonalakba és a nagy kikötőkbe. Míg az utcai kereskedelmet a járvány miatt bevezetett intézkedések korlátozták, addig a fogyasztók és a kereskedők az online darknet piacok, a közösségi média és a házhozszállítás felé fordultak.
A szakértők továbbá azt írták, hogy a kokain tisztább lett az elmúlt két évben, a szerből 2018-ban rekordmennyiséget, 181 tonnát foglaltak le a hatóságok az EU-ban. Emellett a lefoglalt heroin mennyisége csaknem duplájára nőtt 2017 és 2018 között. Az ügynökség arra is felhívja a figyelmet, hogy tavaly óta az európai piacon megsokasodtak az új szintetikus ópiumszármazékok és a magas szintű MDMA-t tartalmazó szintetikus tabletták.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready